MIJN FAVO 25 KINDERKLEDING MERKEN

MIJN FAVO 25 KINDERKLEDING MERKEN

VOLG KINDERMODEBLOG OOK OP INSTAGRAM

 

Ik krijg zó vaak de vraag: ” Wat zijn jouw favoriete kinderkledingmerken? ” en ik moet dan altijd even nadenken voordat ik kan antwoorden. Niet omdat ik lang moet nadenken omdat ik niet weet wat mijn favoriete kinderkleding merken zijn, maar omdat dit antwoord zo’n uitgebreid antwoord is dat ik het niet-1-2-3 kan opnoemen. Bam! Chaos in m’n pan. Ik heb namelijk een hele waslijst – van de vloer tot aan het plafond – met lievelingsmerken. Stuk voor stuk merken die mijn kindermode-hart op hol brengen. Zonder willekeurige volgorde. Misschien raak ik daarom ook maar niet uitgeblogd. Het achtste jaar Kindermodeblog is ingegaan, want er is altijd wel weer wat te zien of te beleven in kindermode land. I love it!

Ik ben niet persé merken-je weet wel. Ik val vaak op een kledingstuk, of meerderen en vervolgens val ik op een bepaalde stijl. Of andersom. Ik val dan vaak voor de stijl van een bepaald merk of van een collectie. En als ik dat een paar keer achter elkaar heb dan ga ik het merk ook echt heel leuk vinden. Je ontwikkelt dan een band, een soort liefdesrelatie. Misschien herken je dat wel. Met welke merken heb jij dat?

Ik ga jullie zo langs een hele lijst kindermode merken meenemen, waar ik echt iets mee heb!! Het is niet persé op volgorde hoor, maar gewoon 25 Brands die ik hoog heb zitten omdat ik ze zo geweldig vind. En deze kindermodemerken hangen op dit moment (bijna) allemaal bij mijn kinderen Oliver en Doutzen in de kast. Dus om het lijstje op papier te krijgen hoefde ik alleen maar de kastdeur open te zetten en naar de waslijn te kijken. Geloof me, ik had deze lijst nog langer kunnen maken. Want er zijn echt nog veel meer leuke merken, maar dit zijn op dit moment wel mijn favorieten….

1. Mini Rodini –  Dit is by far één van mijn favorieten. Mijn aller – aller eerste kinderkleding stuk dat ik ooit kocht (voor Doutzen, in 2009) was van Mini Rodini. Check ‘m hier!  En bij het Zweedse kinderkleding merk Mini Rodini weet je één ding heel zeker. Ieder seizoen zit de collectie weer vol met opvallende printjes en toffe kleuren combinaties waarmee ze keer op keer weten te verrassen. Uniek en tegelijkertijd zó herkenbaar dat is misschien wel dé kracht van dit kinderkleding merk. Ik heb recent een flinke sale shopping gedaan bij de webshop in Zweden (zie foto hieronder) en ik weet gewoon 100% zeker dat ik hier weer een lange tijd enorm veel plezier van ga beleven. Oliver blij, mama blij. En binnenkort ga ik ook voor mijn werk weer veel aan de slag met mini rodini, tis gewoon een top merkie! Ga hier naar de webshop van Mini Rodinien klik hier om Mini Rodini in NL bij Bon Bon Bleu te shoppen

2. Bang Bang Copenhagen – Nog zo’n topper van een kinderkleding merk uit Scandinavië waar ik ieder seizoen meerdere items van in de kinderkledingkasten heb. Bang Bang Copenhagen komt uit Kopenhagen, Denemarken. En wanneer je op zoek bent naar fun, écht even iets anders en unieke kinderkleding dan ben je bij Bang Bang CPH aan het juiste adres. En, wat ook mega fijn is vind ik, de zachte stoffen die ook echt zacht blijven. Ook na 80x wassen. Ga hier naar de webshop van Bang Bang Copenhagenen klik hier om Bang Bang Copenhagen in NL bij Nynstyles  te shoppen

3. Billybandit – Dit kindermode merk is boys only! Het is namelijk het broertje van BillieBlush. Billybandit, dat uiteraard hier thuis alleen Oliver draagt, heeft meerdere stijlen. Je kunt er alle kanten mee op. Billybandit heeft zowel klassieke items – soms met een knipoog en een dosis humor – maar ook opvallende Eye-catchers. Bijzondere details die uitgewerkt zijn tot in de puntjes en waar je niet de hele school of crèche in ziet lopen. Lekker eigen. Zeker een aanrader. Klik hier om Billybandit in NL bij Zalando te shoppen

4. iglo + indi  (UPDATE: MERK BESTAAT HELAAS NIET MEER) Wanneer je Kindermodeblog al geruime tijd volgt snap je dat iglo + indi niet in mijn 25 favo’s kan ontbreken. Dit kinderkleding merk komt uit IJsland. Doordat ik hun Instagram volg begint het bij mij steeds meer te kriebelen om een keer op vakantie te gaan in IJsland, zo niet normaal mooi de natuur die ik voorbij zie komen. Maar ook qua mode snappen zij het helemaal. Dit kindermodemerk is bedacht en opgericht door modeontwerper Helga Ólafsdóttir. Haar filosofie: kinderen vrij laten in het mix & matchen van hun outfits. Zonder beperkingen. Unieke prints, patronen en frisse kleuren laten zien dat alles mogelijk is. Kortom, een waanzinnig kinderkleding merk dat je moet leren kennen.

5. Tinycottons – Toen ik vorig jaar een paar daagjes met Doutzen op vakantie was in Barcelona moesten wij natuurlijk even naar hun brandstore. Als je dan toch in de buurt bent 😉 Bij zijn zo’n ” groot merk”  verwacht je best wel iets groots. Maar het winkeltje waar wij waren was best wel een ini mini winkeltje, maar oh wat werden we er blij van!! Ze hebben trouwens meerdere winkels in Barcelona, misschien leuk om te weten mocht je een keer die kant opgaan. Anyway, het Spaanse kinderkleding merk Tinycottons is er ook eentje die linea recta op je favorieten lijstje kan. Met statement teksten, de mooiste kleuren combi’s en materialen. Bij dit familie bedrijf staat kwaliteit hoog in het vaandel. En ik kan je uit ervaring vertellen dat dit ook – na veelvuldig dragen en wassen- zeker te merken is. Meer tinycottons fans hier? Klik hier om naar de webshop van Tinycottons te gaanen klik hier on Tinycottons in NL bij Lou & Blue te shoppen

6. Gardner and the Gang  (UPDATE: MERK BESTAAT HELAAS NIET MEER) Bij het kinderkleding merk Gardner and the Gang zijn er eigelijk maar twee mogelijkheden. You love it, or not….! Ik behoor tot die eerste categorie. I LOVE IT! Hou jij ook van lekker gek, van opvallende kleuren explosies en soms een beetje maffe prints? Dan moet je echt eens naar hun webshop toesurfen – of ga dit uberhippe merk gewoon volgen op Insta – want wellicht is  Gardner and the Gang ook echt iets voor jou. Kirstin, de eigenaresse, haalt haar inspiratie overal vandaan en komt deels uit Singapore en deels uit Dubai. Ze heeft al meerdere coole collabs opgezet en de sterren in LA kleden hun supercoole kids ook maar al te graag in Gardner and the Gang.

7. Name it – Dit kinderkleding merk klinkt je vast bekend in de oren. Name it is trendy, stoer, comfortabel en daarbij ook nog eens heel betaalbaar. Dat maakt dit Deense kindermode merk zeer geliefd. Van fijne basics tot echte trend items die je niet wil missen. In de collectie van Name it vind je altijd wel een item wat je goed kunt gebruiken. Of je nu een baby, peuter, kleuter of groter kindje óf een tiener hebt, het maakt niet uit.  Ga hier naar de webshop van Name it

8. Milk Copenhagen – Waar het kinderkleding merk Milk Copenhagen vandaan komt, hoef ik je vast niet te vertellen 😉 Het Deense kindermode merk bestaat al sinds 2008, maar is sinds 2017 ook in NL verkrijgbaar via het homeshopping concept. (UPDATE: IS NIET MEER IN NEDERLAND VERKRIJGBAAR) Ik ken dit merk pas echt goed sinds dik een jaar, maar ben onwijs over dit concept én de collecties te spreken. Een minimalistische stijl met een perfecte balans tussen mooie basics en echte eye-catchers – joehoe vette panterprints – geïnspireerd op de laatste mode trends voor kids van 2 tot 14 jaar. En ook voor JOU is er goed nieuws. MILK heeft nl ook toffe dameskleding voor JOU! Checken maar…..

9. Beach & Bandits – Een paar jaar geleden vond ik dit echt de uitvinding van de eeuw. Hippe UV kinderkleding bestond toen gewoon nog niet. Het Nederlandse kindermode label Beach & Bandits heeft met de UV-werende zwemkleding collectie voor kids zéker een gat in de markt weten te bemachtigen. Mijn hart sloeg echt op hol toen de eerste collectie gelanceerd werd. En nog steeds ben ik totally in LOVE. Dit is een WIN WIN. De kleding beschermt je kroost tegen schadelijke UV stralen EN de collectie ziet er waan-zin-nig uit! Wij staan op het punt om naar Griekenland te gaan en er worden vermoedelijk 380.000 bommetjes gemaakt in Beach & Bandits. Een klein minpuntje, de collectie stopt bij maat 134. Doutzen past na haar laatste groeispurt helaas geen Beach & Bandits meer. SNIK SNIK Klik hier om naar de webshop van Beach & Bandits te gaan

10. Scotch & Soda – Scotch. Tsjaa. Gewoon altijd goed. Scotch Shrunk voor de boys, en Scotch R’belle voor de meisjes. Een modemerk dat bij velen thuis is terug te vinden. Ook bij ons thuis, in alle 4 de kasten! Het modelabel is geboren in Amsterdam en haalt inspiratie over de hele wereld. Dit is goed terug te zien in de collecties. Rijke materialen, gave borduursels, verrassende materiaal en kleuren combinaties aangevuld met tijdloze basics. Mixen en matchen maar! Do I need to say more? Klik hier om Scotch Shrunk te shoppen bij Kixx Onlineen hier Scotch R’belle

11. Maison Mangostan – Het Spaande kinderschoenen merk Maison Mangostan brengt mij terug naar een hele fijne herinnering. Namelijk naar een heel fijn Kindermodeblog werk-weekend met veel lol en plezier samen met Alina en Sophie in Madrid. Mijn lievelingsstad! We gingen daar naar de kindermodebeurs ” Little Barcelona” en daar liep ik tegen Maison Mangostan aan. Ik was zo’n beetje letterlijk de eerste mens op deze wereld die de schoenen zag – de samples waren net optijd geleverd om voor het eerst de beurs op te gaan – en ik was opslag verliefd. Ik deelde uiteraard direct mijn ontdekking met jullie via Facebook en Instagram en…. the rest is history. Met een paar echte Mangostans aan je voeten kan je niet anders dan de show stelen. Elk paar is waanzinnig en het liefst zou je ze ook gewoon meteen voor jezelf willen hebben. Vrolijke kleuren, unieke print combinaties komen voort uit de passie en inspiratie voor kunst, muziek en etnische invloeden. Ga hier naar de webshop van Maison Mangostanen klik hier om Maison Mangostan in NL bij Pomme de Jus te shoppen

12. America Today Junior – Zelf heb ik hele leuke herinneringen als ik terug denk aan America Today toen ik zelf nog jong was. Sinds een aantal jaar heeft America Today ook een Junior lijn toegevoegd aan de collectie en deze hoort zeker in dit rijtje thuis! Stoer, sportief en lekker casual. En de echte American Vintage stijl die we van het merk gewend zie je ook terug in de Junior collectie. Hoewel dit merk wel een commerciele uitstraling heeft – en ik hier niet persé als een blok voor zou vallen – snapt America Today precies wat kinderen graag dragen!! Doutzen wordt ook als een magneet naar deze winkel toegetrokken en ze is echt mega dol op de kinderkleding van dit merk. Zij draagt nu liever dit zeg maar, dan kleding met maffe printjes waarmee ik sneller kom aanzetten. Wij hebben het afgelopen weekend dan ook nog goed geshopt in de store in Utrecht en ik hoef dan ook echt niets meer te doen. Ja, alleen af te rekenen 😉 Ga hier naar de webshop van America Today Junior

13. Oaks of Acorn(UPDATE MERK IS NIET MEER ACTIEF / BESTAAT NIET MEER) Oaks of Acorn ik een kinderkleding merk uit Hong Kong. Ik ben als een blok voor dit merk gevallen tijdens de kindermode beurs Playtime Paris. Oaks is super fashionable, maar tegelijkertijd heel draagbaar. Oaks of Acorn speelt in op de laatste trends en vertaald dit door naar de kindermode. Origineel, vernieuwend en ze maken gebruik van prachtige materialen. Doutzen en Ol hebben hier allebei het een en ander van Oaks of Acorn in de kast hangen. Ik vind het elke keer weer een feestje als ze de kleding van dit merk dragen. Ik word er gewoon heel erg blij van!

14. Bandy Button – Dit kindermodemerk is voor mij nog vrij nieuw! Maar schrijf de Franse kinderkleding van Bandy Button maar op je lijstje. Wat begon als een kinderkleding merk voor meisjes, is in een rap tempo uitgegroeid tot een kindermode merk voor boys en girls. Wij snappen wel waarom, want de collectie is echt te gek. Geïnspireerd op de jaren ’70 en vintage invloeden. Leuk detail is dat een groot dele van de collectie van Bandy Button unisex is. Heeft broer of zus er ook nog iets aan. Ga hier naar de webshop van Bandy Buttonen klik hier om Bandy Button in NL bij Wonder te shoppen

15. Little Marc Jacobs – Marc Jacobs heb je misschien wel voor jezelf in de kast liggen, maar ook voor de kids is de collectie heel gaaf. Little Marc Jacobs is een mini-me versie van de volwassen collectie en heeft veel fun elementen. Je betaalt misschien iets meer – al valt het eigenlijk nog best mee vind ik – maar dan heb je ook wat. En vooral ook iets dat niet iedereen heeft. Dit merk herken je aan de draagbare stijl. Oliver zijn eerste supercoole jeans was van dit merk en hij draagt er ook leuke shirtjes van. Die hij niet te saai vindt 😉 Ga hier naar de webshop van Little Marc Jacobs

16. Popupshop – Wanneer je aan het Deense kinderkleding merk Popupshop denkt, denk je waarschijnlijk meteen aan de verschillende panter (love!) en dierenprints. Items die je goed kunt mix & matchen en ondanks dat ze heel opvallend zijn ook erg tijdloos blijven. Ik bekijk de kinderkleding van dit merk altijd een beetje per seizoen. Dit kindermodemerk heeft vaak kinderkledingstukken van uitersten. Dus of met mega prints waar je onwijs van houdt of echt totaal niet, en ze hebben ook vaak items gewoon totaal printloos. Denk bijvoorbeeld aan pikzwart effen sweaters, of grijze of roze. Je kunt met PopupShop dus alle kanten op, maar bijzonder zijn de items zeker! Op de foto hieronder zie je Oliver z’n oude zwembroek maar hij had ook zo’n panda sweatpants. Die heeft hij echt tot op het bot gedragen en is uiteindelijk echt totaal versleten achter in de kast beland. Nee weggooien kan ik ‘m nog niet hahaha. Ga hier naar de webshop van Popupshopen klik hier om Popupshop in NL bij Kixx online te shoppen

17. Maed for Mini – Maed for Mini is een Nederlands kinderkleding merk dat ieder seizoen, iedere nieuwe collectie alleen maar leuk en leuker wordt. Speciaal voor baby- en kids tot 6 jaar. Het gebruik van natuurlijk materialen en kleuren, met hier en daar een opvallende prints, maakt dit kinderkleding merk uniek en tijdloos. Mijn kinderen hebben – bizar genoeg – nog nooit iets van dit merk gedragen. Doutzen is er steeds te groot voor geweest, en voor Oliver is het er op de een of andere gekke manier nooit van gekomen. Waarschijnlijk omdat ik in een winkel keuzes moest maken en toch voor iets anders viel op dat moment. Ga hier naar de webshop van Maed for Mini

18. Fresh Dinosaurs – het kinderkleding merk Fresh Dinosaurs – afkomstig van het populaire vakantie eiland Mallorca – staat in het teken van de aarde, de zee, de natuur en alles wat hier op leeft. De magische planeet die wij aarde noemen en welke we met z’n allen moeten beschermen en behouden!! Fijne zachte jersey stoffen, lichte ”vintage” kleurtonen en items zie vooral heel lekker zitten. Ga hier naar de webshop van Fresh Dinosaursen klik hier om Fresh Dinosaurs in NL bij BonBon on the Block te shoppen

19. Molo – En we gooien er nog een gaaf kinderkleding merk uit het hoge Noorden in. Molo, een kinderkleding merk vol karakter en persoonlijkheid gecombineerd met het ‘rauwe’ strakke design. Veel kleur en prints zijn kenmerkend voor dit kindermode label. En de sporty invloeden die we het afgelopen seizoen zien vinden wij ook helemaal te gek. Ga hier naar de webshop van Moloen klik hier om Molo in NL bij Kixx Online te shoppen

20. Sproet & Sprout –  Wat begon met rompertjes, is uitgegroeid tot een volwaardig en zeer populair internationaal kindermodemerk. En daar mogen we best trots op zijn, want dit merk komt uit Nederland!! De kinderkleding collectie van Sproet & Sprout is rustig en neutraal van kleur zoals we van dit kindermode merk gewend zijn. Hoewel de collectie en prints eerst (vooral) zwart/ wit waren, heeft Sproet & Sprout sinds twee seizoenen kleur toegevoegd aan de collectie en dat ziet er te gek uit! Ga hier naar de webshop van Sproet & Sprout

21. Tumble’ N Dry – Wie kent dit merk niet? Tumble ‘N Dry is favoriet bij velen. Zeker sinds de brandstores als paddestoelen uit de grond schieten kun je bijna niet meer om dit kindermode merk heen. Ik snap dat dit merk goed aansluit bij o.a. het Nederlandse publiek! Het heeft voor ieder wat wils. En de prijs kwaliteit verhouding is erg netjes. Niet alleen shop je er voor je baby en kind hippe items, ook je tiener zoon of dochter kan helemaal los gaan bij dit Nederlandse kindermode label. Een dosis kleur, opvallende printjes en draagbare kindermode met een fashionable touch. Ga hier naar de webshop van Tumble ‘N Dry

22. Milk & Biscuits – Ik mag mezelf een bofkont noemen omdat ik met dit kindermodemerk mag samenwerken, ik denk nu zo’n anderhalf jaar. En mijn liefde voor dit merk is al vrij groot te noemen. Ik vind de collecties zo mega gaaf! Wow!! Dit kinderkleding merk is gewoon de bom. Milk & Biscuits is een internationaal kindermode merk gerund vanuit Shanghai en Londen. Milk & Biscuits kenmerkt zich door de klassieke en moderne stijl die perfect aansluit op de laatste kinderkleding trends. Super fashionable en heerlijk om mee te stylen. Het kindermode label werkt ieder seizoen samen met een kunstenaar of illustrator en creëert zo een unieke en fashionable collectie. Voor Doutzen en Oliver ga ik binnenkort ook maar eens iets aanschaffen. Ga hier naar de webshop van Milk & Biscuits

23. Little 10Days –  (UPDATE: ER IS GEEN KINDERCOLLECTIE MEER) Een Nederlands (kinder-) modemerk waarin je eventueel kunt twinnen met je zoon of dochter. De prints, kleuren en vormen van beide collecties lijken namelijk erg op elkaar. De basis van iedere collectie is rustig qua kleur, maar wordt aangevuld met echte eye-catchers en een pop of color. Ik heb nooit veel van dit merk want het is best prijzig, maar als ik dan iets koop is het echt wel iets wat ik heel gaaf en bijzonder vind. Zoals dit jasje voor Doutzen. Dit heb ik ruim gekocht waardoor ze het nog steeds kan dragen, maar het is ook tijdloos. Ik vind dit jasje nog steeds geweldig en als ik dit morgen voor het eerst zou zien hangen bij de winkel, dan zou ik het gewoon opnieuw kunnen kopen. Voor mijn werk en voor onze shoots grijp ik best vaak terug op dit merk. Ze hebben lekkere items die erg fijn te combineren zijn.

24. Organic Zoo – Organic Zoo is een baby- en kinderkleding merk dat je echt moet (leren) kennen. Mijn zwak voor dit merk is extra groot omdat ik een hele leuke band heb met de eigenaresse van dit merk, Paulina. Ze woont in Brighton. We hebben veel samengewerkt en mooie dingen gecreëerd. We hebben elkaar ontmoet in Madrid, maar zijn later nog eens uit eten geweest in Londen. We hebben veel gemeenschappelijke interesses die verder gaan dan alleen kinderkleding. Maar ik vind ook oprecht de kleding heel erg mooi. Clean, maar met humor. En een clean stijl vind ik zo mooi pasen bij babies. En haar Instagram is ook echt heel inspirerend. Zoals de naam al doet vermoeden is de gehele collectie gemaakt van organic materialen en uit ervaring kan ik zeggen dat de items super zacht en comfortabel aanvoelen. Kende jij Organic Zoo al? Ik vind dit ook echt een merk dat alle zwangere en mama’s to be moeten leren kennen! 🙂  Ga hier naar de webshop van Organic Zoo

25. Bobo Choses – Last, but not least! Het Spaanse Bobo Choses. Mijn zwak voor de kindermodemerk gaat ook echt terug naar mijn begintijd van Kindermodeblog. Dit was echt één van mijn eerste ontdekkingen en ik was een van de eerste onliners die over dit merk begon te schrijven in Nederland. Zo’n beetje niemand kende dit merk toen nog. Dat is nu wel anders. Veel winkels verkopen dit kinderkleding merk en er is echt een run op de nieuwe collectie. Zelf heb ik dit seizoen nog niets gekocht van Bobo Choses, maar ik ga lekker na de zomervakantie rustig op mijn gemakje kijken wat ik ga scoren. Meestal kies ik 2 of 3 dingen voor de kids en ik wil dan ook graag dat ze dit heel vaak dragen haha. Iedere collectie van dit kinderkleding merk heeft een boodschap, een verhaal dat ze willen vertellen. De hand-geïllustreerde prints, de unieke kleuren combinaties, de zorgvuldig gekozen stoffen maken het dat ik ieder seizoen weer uit kijk naar de nieuwe collectie. Bobo Choses is echt een toonaangevend kindermode merk. Ze worden ook enorm veel gekopieerd. Iets wat misschien niet fijn is, maar waar ze vooral heel trots op mogen zijn!

Dit was ‘m dan, mijn lijstje met 25 favoriete kinderkledingmerken. (niet op volgorde!) Ooooh, ik ben echt bang dat ik er nog een vergeten ben… 😉 Misschien moet ik de volgende keer een lijst met 100 merken maken? Hahaha… 😉

Liefs X Free

PS.Nu ben ik heel benieuwd naar jouw favorieten! Dus kom maar op, wat zijn jouw favoriete kinderkleding merken? Komen ze in dit lijstje voor? Of heb je leuke toevoegingen? Laat het hieronder in een reactie weten!!

VOLG KINDERMODEBLOG OOK OP INSTAGRAM

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

2 Reacties

  • door Maartje (@huijse_roezemoes)
    Posted 27 juli 2018 08:06 0Likes

    Hoi Frederique, erg leuk om jouw favos te lezen!! Heb de link even opgeslagen want naast een aantal bekende eigen favos zaten er voor mij ook wat verrassingen tussen. 🙂 Zelf vind ik voor meisjes ook vaak leuke dingen van Little Miss Juliette. Filemon Kid vind ik ook mooie dingen hebben. En de laatste tijd kom ik ik ineens leuke (betaalbare) truien van NOP tegen! Fijne vakantie!!!

  • door Nicole Monsieurs
    Posted 27 juli 2018 19:05 0Likes

    Wat een superleuk lijstje, enkele merken kende ik nog niet dus daar ga ik zeker een kijkje nemen. Mijn favoriete merken op dit moment zijn: mini rodini, Hugo loves tiki, Caroline Bosmans, bang bang copenhagen, mingo en carlijnq???

Plaats een reactie