10X DUURZAME KINDERKLEDING MERKEN

10X DUURZAME KINDERKLEDING MERKEN

Duurzaamheid. Vandaag de dag een onderwerp waar steeds meer om te doen is. Op welk gebied dan ook. Ook binnen de (kinder)mode wordt duurzaamheid steeds belangrijker en komt er meer vraag naar duurzame kinderkleding merken. Kinderkleding merken die in het proces van productie aandacht besteden aan onderwerpen als mens en milieu. Ontvangt de maker van het kledingstuk een leefbaar loon? Zijn de werk omstandigheden menselijk en wenselijk? En hoe wordt er omgegaan met afvalstoffen / milieu?

En nu steken wij ook zeker hand in eigen boezem als het gaat om delen van (budget en) niet altijd duurzame kinderkleding inspiratie. Deze blog is dan ook niet om te zeggen wat je wel en niet zou moeten doen. Maar zie het als inspiratie, zodat we er allemaal steeds meer bewust van worden. En om aan te geven dat er meerdere mogelijkheden zijn. Dat we met z’n allen soms iets langer en verder nadenken wanneer we bv. een budget score in onze handen staan.

Duurzaamheid heeft dus lang niet alleen te maken met het links laten liggen van fast fashion. Het heeft ook te maken met minderen en langer doen met de kleding die je hebt. Nu is dat bij kinderen soms iets lastiger aangezien ze de pan uitgroeien en ieder seizoen wel wat om het lichaam moeten hebben. Maar check zeker eens de lijst met duurzame kinderkleding merken hieronder. En nog een tip: Investeer in goede basics. Kledingstukken waar je meerdere seizoen mee kunt doen en welke je ook weer door kunt geven aan een broertje/ zusje / neefje / nichtje. Dit laatste geldt natuurlijk ook voor niet basic items. Omdat de kleding kwalitatief vaak ook langer mooi blijft kun je veel kledingstukken vaak ook voor bijna dezelfde prijs weer doorverkopen. Zo is het bijna toch weer een budget aankoop geweest. ūüėČ Win-win.

Nog even wat misvattingen over duurzame (kinder)kleding op een rij:

  • Duurzaam is per definitie duur. Nee dus. Nou ja, je moet je geen budget prijzen voorstellen maar je betaald een eerlijke prijs. Aan jou de overweging of dit duur is of niet. Maar let op: een duur merk hoeft niet per definitie duurzaam te zijn.
  • Duurzame kinderkleding merken zijn lastig te vinden. Nope. Check het lijstje hieronder of vraag je grote vriend mr. Google om hulp! Want deze top 10 is maar een kleine selectie.
  • Duurzame kinderkleding is minder hip en suf.¬†Again, check onderstaande lijst. Juist. Allesbehalve!

Dus. Meer voor minder, of minder voor meer? En dat ‘meer’ zit ‘m dan vooral in plezier, kwaliteit (levensduur van het kledingstuk), werkomstandgheden (redelijk loon voor de maker), milieu (toekomst van onze kinderen) etc. Think about it.

10X Duurzame kinderkleding merken

Bobo Choses¬†– Een zeer geliefd en populair kinderkleding merk. Met verschillende thema’s zoals bv. ‘Dear World’ en de speciale W.I.M.A.M.P collectie probeert het duurzame kinderkleding merk aandacht te vragen voor mens en milieu. Ze maken gebruik van 100% biologisch katoen en een groot deel van de collectie wordt in Spanje geproduceerd, waar het merk ook gevestigd zit.

Little Man Happy РLittle Man happy is een kinderkleding merk uit Berlijn en heeft sustainability hoog in het vaandel staan. Dit kinderkleding merk is dus niet alleen super cool Рcheck bijvoorbeeld deze outfit blog & deze outfit blog even Рmaar is ook duurzaam.

Organic Zoo РDe naam van dit mooie baby- en kinderkleding merk zegt het eigenlijk al. Niet alleen is de gehele collectie gemaakt van 100% organic cotton, ook worden de producten geheel in Europa geproduceerd waarbij kwaliteit, milieu en eerlijke werkomstandigheden gewaarborgd zijn. Mega tip!

Maed for Mini РEen duurzaam kinderkleding merk van Nederlandse bodem. Maed for Mini pleit voor ondersteuning van lokale bedrijven en ze erkennen hun verantwoordelijkheden ten aanzien van het milieu, werknemers en de mensen die de producten maken.

Play Up РDit kinderkleding merk klinkt je misschien nog niet heel bekend in de oren. Mooie basic plus items die tijdloos en goed te combineren zijn. De kinderkleding van Play Up wordt geheel in Portugal geproduceerd in de eigen productiefaciliteiten.

Little Hedonist РNog een duurzaam kinderkleding merk van NL bodem. Little Hedonist maakt gebruik van biologische materialen als katoen, wolkatoen, maar ook bamboo en tencel. Daarnaast is de collectie zeer tijdloos en kan daarom goed doorgegeven worden aan een broertje/zusje.

Soft Gallery– Naast verschillen certificaten zoals o.a. de GOTS, steunt het Deense kinderkleding merk Soft Gallery ook het ‘Danish Indian Child Care’. Omdat het grootste deel van de collectie in India wordt geproduceerd willen ze op deze manier een steentje bijdragen. Het¬†Danish Indian Child Care biedt onderdak en onderwijs aan jonge meisjes en vrouwen uit sociaal kwetsbare gezinnen in India.

MarMar CPH– MarMar Copenhagen geeft om het milieu en speelt een actieve rol bij het verminderen van haar ecologische voetafdruk bij de productie van de collectie. Het grootste deel van de collectie is gemaakt van OEKO-TEX-gecerificeerd textiel. Ook probeert het duurzame kinderkleding merk zo dicht mogelijk bij (of in) Europa te produceren om ook het transport tot een minimum te beperken.

Mingo¬†–¬†Unisex en duurzaam. Minimalistisch en fair. Allemaal gemaakt in Portugal. Dit is hoe Mingo het zelf op de website heeft staan en daar hebben wij weinig aan toe te voegen. Tijdloos (en duurzaam) en niet seizoensgebonden.

iglo+indi UPDATE, DIT MERK BESTAAT HELAAS NIET MEER Een kinderkleding merk om heel hebberig van te worden én ook een kinderkleding merk dat zich richt op mens en milieu. Eerlijke arbeidsvoorwaarden, inclusief een eerlijk werknemersbeleid. Het gebruik van duurzame en organic materialen staat hoog in het vaandel.

En dit zijn nog maar 10 voorbeelden van duurzame kinderkleding merken. Wanneer je even gaat zoeken kom je zo nog 10 (of meer) andere mooie kinderkleding merken tegen. Denk aan Ammehoela, Gray Label, Mini Rodini etc. Let jij bij het shoppen van nieuwe kleding voor de kinderen of de merken duurzaam zijn? Maak je hier wel / niet een bewuste keuze in? Heel benieuwd!

Tags: , , , , ,

1 Reactie

  • door Siran
    Posted 1 mei 2019 08:05 0Likes

    En nog een mooi duurzaam kinderkledingmerk: All Gems

Plaats een reactie