PERSONAL COLUMN FREDERIEKE

Ik heb er totaal geen problemen mee dat de winter eraan komt. Nou ja, eerst de herfst nog natuurlijk. Ik hou van de seizoens- wisselingen. Ik heb zin om het huis gezellig en knus te maken, ik hou van de sweaters die ik nu weer dagelijks kan dragen en ik hou van de nieuwste mode. De temperatuurs daling vind ik iets minder grappig. Vooral op de dagen dat ik veel (lees: stil ) -zit achter de computer. Ik transformeer dan namelijk vrij snel in een ijspegel. Zie je het voor je? Dat is echt anders he? Jij ziet mij natuurlijk vooral vaak ‘in actie’. Dansend voor een kinderkledingkast of huppelend door een snoepje van een kinderkledingwinkel. Maar wat je niet ziet, is dat ik ook heel wat stilzittende uurtjes maak. Aan een bureau. Op een kantoor. Het ‘gewone werken’ zeg maar. Wat ik overigens dus wel héél leuk vindt, maar waar ik het dus ook heel koud van krijg. En die kou, dat vind ik dus het enige minder grappige van de winter. Wat jij?

Wie de kou ook weer totaal op z’n eigen manier interpreteert, dat is mijn zoon Oliver. Bijna vier en praatjes voor tien. Hij is nogal stellig op ‘t moment. En vooral als het op zijn kledingkeuze aankomt. Deze week werd hij boos op papa. Die had hem namelijk veeeeeel te saai aangekleed. Echt boos he?! Geen grap! Toen ik zijn opwinding hoorde over saaie kleren – geloof me, met een hele hoop theatrale bombarie – giechelde ik natuurlijk heel stilletjes mee van binnen. Stiekem ben ik natuurlijk blij dat hij niet van saaie kleren houdt. Nu heeft hij vrij weinig saais in de kast, maar als je de basics met elkaar gaat mixen en matchen dan is het vragen om problemen. Dan heb je Oliver aan je broek.

En over broeken gesproken, nog zo’n discussie punt hier in huis. Terwijl je de winter al voelt in de ochtend, wil Oliver persé een korte broek aan. Ik ben geneigd om daaraan toe te geven. Ik wil graag dat hij kan dragen waar hij zelf zin in heeft. En hij wordt heus niet ziek van blote benen. Maar door het kinderdagverblijf werden wij vriendelijk verzocht Oliver iets warmer aan te kleden. Je snapt, dat legt dan iets meer druk op de discussie hier. Want hij kan toch niet weer in korte broek aankomen?

Wat was ik dus blij toen ik gister in het nieuws las dat er een heerlijk warm weekend op komst is. Misschien wel het laatste korte broeken weekend van 2017?

Dus lieve volgers. Trek ze nog één keer uit de kast, die leuke korte broeken, jurken én rokjes!! Geniet lekker van het mooie weer.

En een fijn weekend alvast! XXFREE

PS: Heb jij zaterdag zin om door mij persoonlijk geholpen te worden? Vind je het leuk als ik jouw kind(eren) aankleed? Kom dan gezellig even langs bij Stoerkids in Hilversum. Mijn team en ik staan vanaf 11 uur voor je klaar!! 


Frederieke: Jasje en Jeans Zara, Shirt Pull & Bear
Saar: Shirt America Today, Rokje name it, Schoenen Pepatitos

Tags: , , , , , ,

Plaats een reactie