PERSONAL COLUMN | HÉT VERSCHIL TUSSEN OLIVER EN DOUTZEN

Tuurlijk heb ik altijd wel geweten dat jongens écht anders zijn dan meisjes. Maar sinds ik zelf de trotse eigenaresse ben van een koningskoppel, begin ik pas echt door te krijgen dat er wezenlijk iets verschilt tussen die twee. Iets met Venus en Mars. Waar ik nog wel over twijfel is, in hoeverre ‘wij’ hier een rol in spelen en wat mijn eigen aandeel hierin is? Als ik met Oliver door de stad fiets betrap ik mezelf erop dat ik toch een andere route neem dan met zijn zus. Lees: de route waarbij de kans het allergrootst is dat we én bussen, én boten, én treinen tegenkomen. Meneer schiet zowat uit zijn kinderstoel van enthousiasme. Komen we een vuilniswagen of een ander één of ander takel ding tegen? Dan ga ik resoluut op de rem om meneer zijn geluksmomentje te bezorgen. Ik merk zelfs dat mijn mannen tentakels steeds beter beginnen te werken. Het is net als met zwangere vrouwen en kinderwagens. Als je zelf zwanger bent of met de kinderwagen door de stad loopt, zie je ze ineens uit alle hoeken en gaten tevoorschijn komen: zwangere vrouwen en kinderwagens! En dat heb ik nu dus met hijskranen en takelwagens. Zelfs mijn gehoor wordt er gevoeliger voor. Tegenwoordig hoor ik het zelfs als de vuilniswagen de straat in komt rijden en voor onze deur stopt. We hebben van die ondergrondse containers die er ‘heel spectaculair’ worden uitgetakeld. Man oh man, Oliver kan zijn geluk niet op. En ik geniet dan lekker met hem mee!  🙂

Wat betreft kleding is er ook nog wel een klein verschilletje tussen mijn mannetje en vrouwtje. Oliver is heel gemakkelijk aan te kleden. Ik klop dit nu keihard af. Dat snap je 😉 De NEE fase heeft bij Oliver geen uitwerking op zijn kledingstijl. In tegenstelling tot zijn zus. Die riep al NEE als ik haar kledingkast opentrok. Madame wist precies wat ze wel en niet aan wilde trekken en had een hele duidelijke mening. Ik liet haar overigens heel vrij, mijn kinderen mogen namelijk altijd (voor 97%) zelf bepalen wat ze aantrekken. Oliver is overigens wel heel dol op kleding en tot nu toe vind hij aankleden een hele leuke bezigheid. En hij heeft het ook meteen door als hij iets nieuws aantrekt. ‘Nieiwe tjui en bloek aan Mama! ‘ Ik kan daar heel erg van genieten, dat snap je.

En hoewel meneer wel iets uitbundiger reageert op zijn kleding met poezen, tijgers en andere leuke printjes, kan ik hem zonder slag of stoot dit leuke streep shirt van Bang Bang CPH aantrekken en kunnen wij lekker samen twinnen! Toch wel heel makkelijk zo’n man 🙂

Hoe gaat het aankleden bij jullie? Merken jullie – indien van toepassing- ook verschil tussen een jongen en meisje?

Ik ben benieuwd en zou het leuk vinden om je comment te lezen onder deze blog of op facebook!

– X♡ – Free

 

_63A8137_63A8202 _63A8456 _63A8177 _63A8369 _63A8423 _63A8288 _63A8444 _63A8351 _63A8124 _63A8310 _63A8343 _63A8580 _63A8536 _63A8306_63A8374
Frederieke: Shirt Costes, Jas Pull & Bear, Rok Zara, Schoenen Peter Kaiser
Oliver: Shirt Bang Bang CPH, Broekje Tumble ‘N Dry

 

Foto’s door Alina Krasieva Photography

Tags: , , ,

Plaats een reactie