ALLES WAT JE MOET WETEN BIJ HET KOPEN VAN KINDERSCHOENEN


Het kopen van kinderschoenen kan soms best lastig zijn. De ene schoen is te groot, de ander is te klein en als je er dan ein-de-lijk een hebt gevonden die past, is je kind er in no-time alweer uitgegroeid. Zucht… Gelukkig zijn er een heleboel experts op het gebied van kinderschoenen die jou kunnen helpen met het vinden van de perfecte kinderschoen.

Het kopen van kinderschoenen is nog een hele studie, want je moet op allerlei verschillende dingen letten. Pak je pen en papier er maar bij, want we zetten de belangrijkste punten bij het kopen van kinderschoenen voor je op een rij:

  • De juiste pasvorm
  • De goede maat
  • Voldoende groeiruimte
  • Een schoen die past bij je eigen stijl

Als je benieuwd bent naar de do’s en don’ts op het gebied van kinderschoenen, lees dan snel verder of bekijk de video die Free opnam ism Nelson in het mooie nieuwe filiaal in Haarlem! De 3-jarige Oliver ging ook mee, en hij had er helemaal zin in!

Hoe weet je nou wat voor soort voet je kind heeft? Daar kun je eigenlijk maar op een manier achter komen, en dat is door gewoon ouderwets naar de schoenenwinkel te gaan. Als jouw kindje bijvoorbeeld een smalle voet heeft, heeft het een andere schoen nodig dan wanneer je kind een brede voet heeft.

Het is natuurlijk algemeen bekend dat kinderen enorm hard groeien. Wist je dat de voet van een klein kindje met wel 12 mm per maand groeit?! Dat zou betekenen dat je elke maand nieuwe schoenen nodig hebt, en dat willen we natuurlijk niet, want dan wordt het een dure hobby. Dus, hier komt dé gouden tip: de vinger truc. Als er een vinger aan de voorkant van het zooltje past, heeft je kind voldoende groeiruimte over en dan kan het zeker een heel seizoen vooruit! Wil je precies weten hoe de vinger truc werkt? Bekijk dan zeker even de video waarin Bas – filiaalmanager van Nelson in Haarlem – het precies uitlegt. 

Ten slotte wil ik het nog even hebben over de meest gemaakte fouten op het gebied van schoenen, want ja, er worden er een hoop gemaakt. Wist je dat een babyschoentje zo flexibel moet zijn, dat je ‘m makkelijk tussen duim en wijsvinger dubbel kunt knijpen? Ja echt waar. Je zou denken dat baby’s een stevige zool nodig hebben, zodat ze goed kunnen lopen, maar in de eerste weken dat je kindje gaat lopen is het juist andersom. Met een flexibele schoen leert jouw kindje om goed te lopen en af te wikkelen.

En ben jij tot slot benieuwd welke fout er met stipt op nummer één staat bij het kopen van kinderschoenen? Bekijk dan snel de video die ik in samenwerking met Nelson heb opgenomen en waarin Bas je nog véél meer tips en tricks geeft. Zo wordt het vinden van de perfecte schoen wel heel makkelijk 😉

Zin om schoenen te shoppen? Klik hier om naar Nelson te gaan!

Tags: , , ,

Plaats een reactie