BINNENKIJKEN IN DE KAST VAN …


Kristien van Tongeren, 29 jaar. Samen met haar verloofde Rudmer en haar dochter Benthe van 2,5 jaar oud woont ze in Alkmaar waar ze werkt in de Kids conceptstore Lou&Blue. Binnenkort zullen zij gaan verhuizen en deze binnenkijker ziet Kristien als een mooi afscheid van het kamertje van Benthe.

Hoe zou je de stijl van de kinderkamer omschrijven?
Het kamertje is vrolijk/speels maar wel met zachte kleuren. Ik vind dat je wel duidelijk ziet dat het een meisjeskamer is, maar zonder glitters of fel roze, ik houd het graag rustig, net als bij haar kleding.

Tijdens mijn zwangerschap heb ik een moodbord gemaakt en ik ben nog steeds erg blij met het resultaat! Omdat Benthe nu zindelijk is en we gaan verhuizen heb ik de commode alvast verkocht via marktplaats. Hiervoor in de plaats is het leuke tentje van Ferm Living gekomen, een plekje waar Benthe graag speelt of even lekker kan ontspannen. Een aantal spullen gaan mee naar het nieuwe huis, ik zit al vol ideeën voor haar nieuwe ‘grote meisjes’ kamer!

Wat zijn jouw lievelings spulletjes? En die van je dochter?
De kledingkast vind ik echt heel mooi, die heb ik gekocht op marktplaats. De kast gaat ook zeker mee naar het nieuwe huis. Ik heb hem nu groen/grijs geverfd en straks krijgt hij waarschijnlijk weer een nieuwe kleur. Benthe haar favoriete spullen zijn denk ik haar nachtlampje, die heeft ze gehad van haar tante. En het dierenkopje van Fiona Walker. Een giraffe is haar lievelingsdier, ze heeft hem ook zelf uitgezocht. Het kledingrekje heeft opa gemaakt, daar is ze ook erg trots op.

Wat zou je nooit weggooien of wegdoen omdat je / jullie eraan gehecht zijn? 
Haar eerste pakje en het shirtje dat ze voor haar eerste verjaardag aan had zou ik nooit wegdoen. Samen met Benthe heb ik een doos van de Hema versierd en daar bewaren we allerlei spullen in zoals knutselwerkjes, kaartjes en andere belangrijke spullen. Dat is natuurlijk super leuk om te bewaren en dat gaat nooit weg.

Hoe houden jullie de kamer netjes / opgeruimd? Nog tips voor andere moeders? 😉
Haar kamer is de meest opgeruimde kamer van het huis. Ik vind het ook echt leuk om haar kamer weer netjes en gezellig te maken. Ik zou zeggen koop veel opbergmandjes, hier kun je speelgoed of knuffels in kwijt. Ook hebben we meerdere koffertjes, in elk koffertje bewaren we weer iets anders, lekker overzichtelijk en het staat nog leuk ook. Zodra ik iets niet meer gebruik gaat het in een opbergdoos naar zolder, zo maak je weer ruimte en blijft het een beetje overzichtelijk.

Welke kinderkleding merken zijn favoriet?
Momenteel ben ik groot fan van Iglo+Indi. Benthe haar favoriete jurk met panda print is van dit merk en van dit leuke printje hebben we ook een rokje en een legging. Vorige week heb ik van de nieuwe collectie nog het groene rokje met bliksemschichten gescoord bij de winkel waar ik werk. Verder ben ik fan van de mooie stofjes van 1+ in the family en ook Gray Label hangt veelvuldig in de kast. Voor de basis koop ik veel van Mingo en ook Little Indians heeft mooie basic shirtjes. De donkergroene trui met tekst aan de kast is van Little Hedonist, deze draagt Benthe ook graag.

Welk kleding stuk is speciaal voor jullie en waarom?
Dan kom ik weer op haar eerste kledingsetje, dit is een setje maat 50 van Petit Bateau bestaande uit een wit pakje met grijze sterren en een wit vestje. Ik had het gekocht voor als ze geboren zou worden, uiteindelijk heeft ze het pas weken later aan gehad omdat ze maar 2,5 kilo bij de geboorte was.

Bij welke winkel en/of webshop shop jij graag voor de kinderkamer? En waar voor kinderkleding?
Voor beide de winkel waar ik werk: Lou&Blue. Hier slaag ik voor zowel kleding als voor spulletjes voor de kinderkamer, te leuk allemaal maar slecht voor mijn portemonnee! Ik ben erg enthousiast over het merk Fabelab voor accessoires of beddengoed en de posters van mrs Mighetto zijn echt prachtig!  Verder koop ik kleding bij ensmallable en so-lovable. De online shop van Gray-Label is ook fijn. Voor spullen voor de kinderkamer slaag ik naast Lou&Blue ook bij Lidor of kleinezebra. Het merk Ferm Living is ook erg leuk, o.a. het tentje en het behang heb ik hiervan gekocht. Het tentje heb ik bij PSikhouvanjou besteld.

Kijk hieronder mee in de kinderkamers van Benthe. Beschik jij over een goede fotocamera én heb je een leuke baby of kinderkamer die je met ons wilt delen? Geef je dan nu op via redactie@kindermodeblog.nl o.v.v. BINNENKIJKER

IMGP3752 IMGP3734 IMGP3746 IMGP3768 IMGP3799 IMGP3739 IMGP3771

Beschik jij over een goede fotocamera én heb je een leuke baby of kinderkamer die je met ons wilt delen? Geef je dan nu op via redactie@kindermodeblog.nl o.v.v. BINNENKIJKER

BEKIJK OOK: De binnenkijker in de kinderkamers en kasten van Liv en Feline

Zin om te shoppen? Neem hier een kijkje in ons webshop overzicht

Plaats een reactie