BINNENKIJKEN IN DE KAMER EN KAST VAN …

Iris, 29 jaar en mama van Juna (1,5) Ze werkt als communicatiemedewerker en woont met haar gezinnetje in Haarlem. Op instagram kun je haar volgen op iris_vl waar ze fijne inspiratie deelt!

Hoe zou je de stijl van de kinderkamer omschrijven?
Toen we destijds in de zwangerschap begonnen aan de babykamer, hadden we de keuze tussen een grote en een erg kleine slaapkamer. Omdat we de grote slaapkamer voor een baby zo ongezellig vonden, hebben we voor de kleinste gekozen. We hebben door de beperkte ruimte gekozen voor veel wit, zodat het toch ruimtelijk en licht oogt. Witte meubels en voornamelijk witte wanden. Met wat vrolijke, gekleurde accessoires hebben we de kamer verder aangekleed, zodat het toch een knus geheel werd. .

Wat zijn jouw lievelings spulletjes?
Ik ben zo’n fan van de Nijntje lamp! We hebben hem al jaren, al zelfs voordat ik zwanger was. Hij stond toen nog in onze vorige woning, gewoon in de huiskamer. Veel mensen vonden dat maar vreemd, maar ik vond hem gewoon heel tof. En natuurlijk wisten we: als er ooit een kindje komt, dan verhuist Nijntje naar de babykamer.

Wat zou je nooit weggooien of wegdoen omdat je / jullie eraan gehecht zijn?
Ik hecht niet heel snel aan spullen, ik gooi of geef heel makkelijk dingen weg. Soms iets te makkelijk. Maar het dekentje dat ik zelf heb gehaakt tijdens mijn zwangerschap zou ik niet zo snel weggooien. Al zouden we hem nooit meer gebruiken, dan gaat hij in de herinneringendoos die ik voor Juna heb gemaakt. Daarnaast hebben we ook een aantal hele mooie prentenboeken gekregen. Zo gaf een vriendin een prentenboek dat zij als kind heel mooi vond. Zulke persoonlijke cadeaus doe ik ook echt niet weg!

Hoe houd jij de kamer netjes / opgeruimd? Nog tips voor andere moeders?
Het ziet er op het oog altijd wel netjes uit, maar de lades van de commode puilen uit met rotzooi en kleding in allerlei verschillende (te kleine) maten. Dus eerlijk? Ik zou willen dat het hier af en toe wat netter was. Tips heb ik dan ook niet, ik kan zelf wel wat tips gebruiken haha.

Welke kinderkleding merken zijn je favoriet?
Mini Rodini, door de vrolijke, soms hysterische prints. Maar ook hou ik erg van Noeser, Mingo en de concious collection van H&M.

Welk kledingstuk is speciaal voor jullie en waarom?
Het pakje dat Juna meteen na de geboorte aan kreeg en het eerste pakje dat we samen uitzochten tijdens de zwangerschap. Die kleertjes heb ik bewaard in een doos, samen met nog meer bijzondere spulletjes.

Bij welke winkel en/of webshop shop jij graag voor de kinderkamer? En waar voor je kinderkleding?
Een favoriet voor de kinderkamer is grasonderjevoeten. Ze hebben een hele uitgebreide collectie en ik zou bijna alles wel willen hebben! Hetzelfde geldt voor Sissy-Boy, daar word ik ook altijd heel hebberig van. Kinderkleding shop ik veel online, omdat ik dan toch veel meer keuze heb dan wanneer ik de stad in ga. Vooral voor Scandinavische en Nederlandse kinderkleding merken slaag ik goed bij Petozzi en Wonder.

Beschik jij over een goede fotocamera én heb je een leuke baby of kinderkamer die je met ons wilt delen? Geef je dan nu op via redactie@kindermodeblog.nl o.v.v. BINNENKIJKER

BEKIJK OOK: De vorige binnenkijkers die eerder online zijn gegaan op Kindermodeblog

Tags: , ,

Plaats een reactie