BINNENKIJKEN IN DE KAMER EN KAST VAN …


Jannicke, 28 jaar. Ze is kinderyoga docente en daarnaast praktisch full-time mama. Ze woont in Amsterdam samen met haar vriend en hun zoontje Meek van 1 jaar. Op instagram kun je haar volgen op demoedervanbooze waar ze fijne inspiratie deelt!

Hoe zou je de stijl van de kinderkamer omschrijven?
De stijl van Meeks kamer is op het moment vrij basic. Veel hout en wit. De serre in ons huis heb ik omgetoverd tot Meeks speelhoek, dus in zijn kamer is er vrijwel geen speelgoed nu. Dat geeft voor mij (en hopelijk ook voor Meek) een fijn en rustig gevoel. Eigenlijk fungeren zijn mooie kleren en schoentjes als accessoires.

Wat zijn jouw lievelings spulletjes?
De bestempelde lamp die aan de muur hangt is een van mijn favoriete items in Meeks kamer. De oma van Meek heeft deze voor hem gemaakt. Daarnaast vind ik zijn loopfiets wel erg stoer en geven de plantjes in Meeks kamer net even wat meer sfeer en toch wat kleur!

Wat zou je nooit weggooien of wegdoen omdat je / jullie eraan gehecht zijn?
Het eerder genoemde lampje zou ik nooit wegdoen. Dat zijn oma dat voor hem gemaakt heeft maakt het sowieso al heel speciaal, maar ook zijn naam en geboortedatum staan erin gestempeld. Persoonlijker dan dat wordt het niet natuurlijk.

Hoe houd jij de kamer netjes / opgeruimd? Nog tips voor andere moeders?
Elke avond als Meek naar bed gaat ruim ik zijn kamertje op. Gedurende de dag leg ik de schone was vaak even op het bed, Meek trekt het liefst alles uit de kast op zijn kamer en we rommelen en lezen op zijn kamer. Maar als hij in bad zit met zijn papa of zijn fles drinkt voor hij naar bed gaat vind ik het fijn alles weer even op zijn plek te zetten. Zo beginnen we de volgende dag in ieder geval weer netjes! Om er vervolgens weer een bende van te maken… Verder ben ik erg blij met de 2 houten Ikea Ivar kasten. Daar kan ik zoveel spullen in kwijt! Pakken luiers, doekjes, dekens en ook de boeken bewaar ik daarin.

Welke kinderkleding merken zijn je favoriet?
Moeilijke vraag! Ik vind het combineren van verschillende merken vaak het leukst! Zodat het niet een heel pak van bijvoorbeeld 1 collectie is. Ook zit Meek nu een beetje in een overgangsfase van baby naar dreumes en vind ik zelf dat daar ook een beetje andere kleding bij hoort. De lieve zachte pakjes van +1 in the Family die ik zo leuk bij hem vond staan verdwijnen in de ‘bewaarbak’. Op het moment heeft Meek voornamelijk items van Mini Rodini, Tiny Cottons, Picnik Barcelona, Little Urban Apparel, Maed for Mini, Repose Ams, Sproet en Sprout en Gray Label in zijn kast. Daarnaast ben ik ook erg fan van de online exclusive baby collectie van de H&M!

Welk kledingstuk is speciaal voor jullie en waarom?
In een doosje in de kast bewaar ik Meek zijn eerste pakje. Het pakje wat hij aanhad toen hij uit het ziekenhuis met ons mee ging. Dat bewaar ik voor Meek en een beetje voor mezelf, om af en toe even te spieken hoe klein hij was. Ook ligt er in zijn kast een grijze gebreide trui met capuchon en enorme konijnenoren. Hij is nu nog een beetje groot, maar wellicht kan hij deze komende winter goed aan. Deze trui is gebreid door een goede vriendin van mijn moeder die vroeger ook voor mij truien heeft gebreid! Zijn zwarte Mini Rodini tuinbroek is op het moment wel een van mijn favoriete items. Het staat hem zo stoer! Toevallig had hij die ook aan op de dag dat hij voor het eerst echt ging lopen!

Bij welke winkel en/of webshop shop jij graag voor de kinderkamer? En waar voor je kinderkleding?
Voor kleding kan ik hier in de Pijp bij veel leuke winkels terecht! Broer & Zus, Big & Belg en vooral de Kleine Parade (namelijk ook spelen en goede koffie!) zijn favoriet! Daardoor koop ik de laatste tijd vrij weinig kleding voor Meek online. Wel bij de H&M voor de online exclusive collectie. En ook zijn sneakers koop ik online bij Nike of littlelegends oa.

Meek sliep als kleine baby in een super mooie wieg van &Me. Nu slaapt hij in een bedje van Ikea en dus ook de houten kastjes en kapstok zijn van Ikea. De Ikea spullen vormen een goede basis vind ik. Zeer praktisch en betaalbaar! De witte lockerkast is een oude kast die we via marktplaats hebben gekocht en diende hiervoor als opbergkast in de tuin. Voor Meek geboren werd hebben we de kast een beetje opgeknapt door hem wit te spuiten, marmerfolie op de plankjes te plakken en houten platen op maat gezaagd onderin en bovenop de kast. Ook het gaatjesbord was een DIY project. Die combi vind ik wel leuk! Zijn beddengoed van Grampa Paris kocht ik bij Smallable, die hebben zoveel moois!

Beschik jij over een goede fotocamera én heb je een leuke baby of kinderkamer die je met ons wilt delen? Geef je dan nu op via redactie@kindermodeblog.nl o.v.v. BINNENKIJKER

BEKIJK OOK: De vorige binnenkijkers die eerder online zijn gegaan op kindermodeblog

Tags: , ,

Plaats een reactie