BINNENKIJKEN IN DE KAMER ÉN KAST VAN …

José Russchen, 34 jaar. Ze woont samen met haar vriend Tim en hun zoon Finn (9 mnd) in het mooie Groningen. Interieurstyling en fotografie zijn haar passie en wanneer ze wat tijd voor zichzelf heeft is ze hier graag mee bezig. Is het niet in haar eigen huis, dan leest ze er wel over of bezoekt ze een leuk interieuradresje. Ze werkt al marketingcommunicatie medewerker bij Noordhoff uitgevers en daarnaast post ze dagelijks foto’s op haar instagram account joserusschen en schrijft ze artikelen op haar eigen blog That Friday Feeling.

Hoe zou je de stijl van de kinderkamer omschrijven?
Ik houd erg van Scandinavische interieurs. Deze sfeer heb ik ook doorgevoerd in de kinderkamer. Omdat we destijds het geslacht nog niet wisten, hebben we neutrale kleuren voor onze babykamer gebruikt: wit, mint, een vleugje stoer zwart gecombineerd met hout. Nu ik terug kijk weet ik eigenlijk wel zeker dat we het niet veel anders gedaan zouden hebben als we het geslacht wel hadden geweten.

We wilden de lange wand een kleur geven en besloten om een lambrisering van verf te maken. We gebruikten hiervoor de kleur Jade groen van Karwei. Daarnaast wilden we iets speciaals doen met de commode en de ladekast, dus gaven we ze nieuwe frontjes van underlayment. Het is een heerlijke lichte kamer geworden, die ondanks dat er best wat spulletjes staan uitgestald, toch een rustige sfeer uitstraalt. Een fijne plek om te zijn!

Wat zijn jouw lievelings spulletjes? En die van Finn?
Ik houd heel erg van leuke printjes. Bijvoorbeeld op opbergmanden, opbergdozen, kussens, textiel en speelgoed. Ook houd ik erg van posters en wissel hiermee ook vaak af. Zowel in de rest van het huis als in de kamer van Finn. Voor de kinderkamer zijn dit vaak zwart-witte posters of posters met zachte kleuren. Favoriete merken zijn Minilearners en Ingrid Petrie Design.

Wat zou je nooit weggooien of wegdoen omdat je / jullie eraan gehecht zijn? 
Ik denk speelgoed waar Finn vaak mee speelt of heeft gespeeld en een deel van de eerste kleertjes van Finn. Deze spullen roepen mooie herinneringen op.

Hoe houden jullie de kamer netjes / opgeruimd? Nog tips voor andere moeders? 😉
Finn is nu nog klein waardoor de hoeveelheid speelgoed nog wel te overzien is. Ik heb een gestreepte opbergmand van House Doctor in de woonkamer staan waar we zijn speelgoed in opbergen. Staat ook nog eens leuk! De knuffels staan gezellig uitgestald in de box.
In zijn slaapkamer hebben we een zelfde soort opbergmand voor de rest van zijn knuffels staan. Daarnaast hebben we een lage kast met één grote lade voor speelgoed. Deze ladekast hebben we opgeleukt met een frontje van underlayment en witte stickers in de vorm van een abstract bergenlandschap. Ook vind ik het leuk om ook wat speelgoed en knuffels her en der leuk neer te zetten. Bijvoorbeeld op de ladekast of in het wandrekje erboven. Op de commode heb ik een gehaakte opbergmand met wat kleertjes staan zodat ik het makkelijk bij de hand heb wanneer nodig. Verder heb ik ervoor gekozen om de meeste verzorgingsproducten in de bovenste lade van de commode op te bergen. Zo oogt de commode lekker netjes en opgeruimd, maar heb ik de spullen toch binnen handbereik.

Welke kinderkleding merken zijn favoriet?
Ik vind de kleding van Zreefer, Little Indians, Sproet & Sprout, Mingo, Lucky No. 7 en VanPauline erg leuk! Deze merken combineer ik met items van basics van Hema en H&M. Daarnaast slaag ik ook vaak bij Zara en name it. Via Instagram kom ik ook de leukste kleine shops tegen met handgemaakte broekjes in de leukste printjes.

Welk kleding stuk is speciaal voor jullie en waarom?
We hebben niet specifiek één kledingstuk, maar een deel van de eerste kleertjes van Finn zijn wel erg speciaal. Ze doen me terugdenken aan mijn zwangerschap. Een bijzondere periode! Die kleertjes hebben we vol verwachting uitgezocht toen Finn nog lekker bij mij in de buik zat en het was daarom zo leuk om ze Finn dan eindelijk aan te kunnen trekken!

Bij welke winkel en/of webshop shop jij graag voor de kinderkamer?
Ik koop eigenlijk alleen maar boekjes in een fysieke winkel. In Groningen vind ik altijd wel iets leuks bij Wijsneus. Een leuke kinderwinkel met ook een superleuk interieur (aanrader!). Ook Dille & Kamille heeft een leuke collectie boeken.

Voor de andere spullen in de kinderkamer shop ik graag online bij bijvoorbeeld psikhouvanjou.nl, mevrouwaardbei.nl, cozykidz.nl en grasonderjevoeten.nl. Favoriete merken zijn OYOY, Noodoll, Ferm Living en Cam Cam Copenhagen. En alle merken met mooi houten speelgoed! Daarnaast vind ik ook vaak hele leuke spulletjes (voor leuke prijsjes) bij Søstrene Grene.

En waar voor je kinderkleding?
Voor kleding shop ik meestal bij de webshops van Zreefer, Little Indians, Sproet & Sprout, Mingo, Lucky No. 7 , VanPauline, Hema, H&M name it en Zara. Of via Instagram als ik daar iets leuks tegenkom.

Kinderkamer Finn

IMG_2969 IMG_2946 IMG_2956 v2 IMG_2952 IMG_2985 IMG_2986 IMG_2996 IMG_2987 v2 IMG_2995 IMG_2980 IMG_2976 IMG_3027 v2

Beschik jij over een goede fotocamera én heb je een leuke baby of kinderkamer die je met ons wilt delen? Geef je dan nu op via redactie@kindermodeblog.nl o.v.v. BINNENKIJKER

BEKIJK OOK: De vorige binnenkijkers!

Zin om te shoppen? Klik hier voor de leukste webshops

Tags: ,

Plaats een reactie