PERSONAL COLUMN: MOOI ROOD IS NIET LELIJK!

Als er één ding is dat ik NIET wil, JUIST niet, is het anderen de les lezen over wat wel of niet mooi is. Ik wil absoluut niet voorschrijven wat hot or not is en wat je moét dragen. Zelf bepaal ik namelijk ook maar al te graag wat ik ‘zelluf’ mooi vind en wat niet.

Ik heb al van jongs af aan een hele duidelijke mening wat betreft mijn kleding. Ik wist als jong meisje precies wat ik niet wilde! Jurkjes vond ik vreselijk! Ik schreeuwde moord en brand en brak gerust de tent af als ik een jurk aanmoest, naar de verjaardag van mijn oma bijvoorbeeld. Deze scenes zijn berucht bij ons thuis. Mijn ouders hebben het er nog over. Zodra ik nu een jurk aan heb, zegt mijn vader meteen, wat leuk Free je draagt een jurk! .Net alsof dat de eerste keer is. Om er meteen met een grote smile aan toe te voegen: die tijden zijn wel eens anders geweest 😉

Dan zijn er ook nog andere fases, waar ik vandaag de dag met een hemelsbrede grijns aan terug denk. Waren we toen echt zo gek dat we er zo bij liepen? Ik vermoed van wel.

Het begon al vroeg, de drang naar merkkleding. Aan het einde van de basisschool met dé Levi’s 501 spijkerbroek. Die moest en zou ik hebben. Je voelde je echt letterlijk en figuurlijk beter door zo’n vijf-nul-ééntje. Liefst nog met een merktrui erop met koeienletters: DIESEL Of REPLAY. Best triest eigenlijk, als je er nu zo over nadenkt.
Op de middelbare school werd dit kuddegedrag nog een tikkeltje erger. Keek je naar links?! Dan zag je een Ralph Lauren blouse. Keek je naar rechts?! Dan zag je er nog één. Keek je rechtdoor? OMG, dan zag je er nog meer! Een mierenhoop in Ralph Laurens. Zo’n beetje iedereen liep erin! Heel origineel. Ik ook dus. Liefst twee stuks over elkaar, nog belachelijker. En nu komt ie – de druppel als je ‘t mij vraagt-  je stylde de 2 blousjes af door beide kragen omhoog te zetten. Nu breekt toch echt m’n klomp. Wat bezielde ons? Ook ik deed vrolijk mee aan deze RL-hysterie. Want wat was het fijn om erbij te horen en wat voelde je je toch zelfverzekerd om (precies) hetzelfde als je vriendin te dragen. Gelukkig ging ik niet veel later steeds meer m’n eigen weg en trok ik als vanouds de wat apartere en opvallende dingetjes uit het rek. Wat een opluchting eigenlijk, dat je elke dag gewoon kunt dragen wat jij mooi vindt! En dat je kunt zijn wie je bent, wat je voelt en waar jij van houdt!

Mooi rood is niet lelijk!

En ja Pap je ziet het goed, ik draag een jurk 😉

– X♡ – Free

Heb jij ook van die ‘foute gouwe’ kleding memories? Leuk als je mij die van jou laat weten in een comment op Facebook of op mijn Instagram natuurlijk! 

Doutzen is weer naar school! Check hier mijn blogpost met onze outfits

_63A6158_63A6164 _63A6188 _63A6121_63A612763A6183Frederieke: Jurk Scotch & Soda (via Biggles) jas Zara, schoenen Sasha

Wil je meer van mijn persoonlijke blogs lezen? Klik dan even op deze link naar Columns

Foto’s door Alina Krasieva Photography

Tags: , , , , , ,

Plaats een reactie