PERSONAL COLUMN | JE DROMEN ACHTERNA GAAN

Ken je dat gevoel? Dat je heel erg blij word van je werk? Of van een keuze die je hebt durven maken? Of gewoon van dat gevoel dat je doet waar je blij van wordt? Van iets heel kleins misschien?

Ik weet niet of het komt door social media of dat het me gewoon steeds meer opvalt de laatste tijd, maar ik zie om mij heen steeds meer mensen die kiezen voor hun eigen dromen en geluk en daar word ik heel blij van! Je dromen achterna gaan en doen wat je leuk vindt! Het lijkt voor sommigen makkelijker ( of juist moeilijker ) dan het is, maar het lijkt wel of het kwartje bij steeds meer mensen gevallen is. Of misschien dat meer mensen het delen?
Een aantal vriendinnen van mij zijn ook met hele leuke dingen bezig en ik vind het heel gaaf om te zien dat ze gaan doen wat ze écht leuk vinden. Ieder vanuit z’n eigen soms totaal verschillende drijfveren. Over mijn vriendinnen en de gesprekken die ik met ze heb, kan ik hier natuurlijk niet zomaar iets op tafel gooien. Maar ook een aantal bloggers zijn me de laatste tijd opgevallen omdat ze hun dromen achterna gaan en echt doen waar ze blij van worden. Neem bijvoorbeeld Claudia van ‘ThiskidsGotStyle’ . Zij heeft haar kindermodeblog helemaal omgeturnd tot een mama fit inspiratie: ‘BeaFitmom‘ Ik vind het mooi en inspirerend om te zien hoe ze haar gevoel volgt en dat ze zo dichtbij zichzelf blijft. Alleen dat is al een inspiratie op zich, even los van haar gespierde lichaam en discipline om elke dag naar de sportschool te gaan. Ook de blogs van Mandy van Loverdose zijn me echt opgevallen! Zij is enorm open in haar blogs en durft gevoelige onderwerpen aan te snijden. De passie voor wat ze doet straalt echt van haar af!

Ik ben er nog niet helemaal over uit. Doen tegenwoordig meer mensen wat ze echt leuk vinden? Of komt het door de leeftijd? Of is het meer zichtbaar op Social Media? Ik weet ‘t niet. Wat denken jullie?

Misschien ben jij zelf nog helemaal niet op zo’n punt dat je tevreden bent met wat je doet, en lijkt het nu alsof iedereen maar leuke dingen doet behalve jij. Het valt vast wel mee. Ik geloof dat iedereen in z’n leven zo’n fase doormaakt (of meerderen) waarin je niet goed weet welke kant je op wilt. En dat is niet perse een lekker gevoel. Ik heb dat ook gehad! Rond mijn 17e (na de Havo) en op mijn 18e, 19e, 20e, 21e, 22e, 23e 😉 😉 Eigenlijk elk jaar van mijn studie vroeg ik me af of dit was wat ik wilde. Ik heb ook nog een tussenjaar genomen om mijn hoofd erover te breken, zonder succes natuurlijk. Ik pakte mijn studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening weer op. En pas op het moment dat ik besloot om het wél af te maken maar dat ik niet perse in de hulpverlening zou gaan werken, ging bij mij de druk ervan af. Ik koos in mijn laatste jaar voor een richting die ik ‘gewoon’ heel interessant vond en fietste door mijn eindexamenjaar heen. De dag dat ik mijn diploma behaalde voelde ik me zo opgelucht en blij! Omdat ik toch heb volgehouden en doorgezet, maar ook omdat ik wist dat ik vanaf dat moment alleen nog maar leuke dingen ging doen! En dat heb ik gedaan ook :). Alles wat ik daarna gedaan heb, was op basis van een gevoel dat ik volgde. Ik heb me niks aangetrokken van anderen, ben echt mijn eigen weg gegaan!

Inmiddels ben ik alweer bijna 6 jaar met Kindermodeblog in de lucht en doe ik nog steeds wat ik leuk vind! Ik vind het heel erg leuk om mensen te helpen, maar ik doe dat wel graag op een luchtige manier. Kinderkleding is echt zoiets vrolijks, en ik kan er echt van genieten om dat met zoveel mensen en met mijn volgers te mogen delen. Ik heb een geweldig team met gastbloggers, freelancers en sinds een halfjaar zelfs mijn eerste fulltimer in dienst! Dat laatste is voor mij wel het ultieme bewijs dat er hele leuke en bijzondere dingen kunnen gebeuren als je je dromen achterna gaat en ergens vol voor durft te gaan! En natuurlijk moet je dan ook kei en keihard werken, maar als je doet wat je leuk vindt, dan gaat dat verdomd makkelijk kan ik je vertellen. Doen wat je leuk vindt, is eigenlijk het halve werk. Just do it!

Ik ben benieuwd hoe dit bij jou zit en of jij al doet wat je het allerliefste doet, of dat je misschien nog twijfelt, of zoekende bent? Laat het me gerust weten in een comment onder deze blog of op facebook!

– X♡ – Free

_63A9790 _63A9821 _63A9833 _63A9824

Frederieke: Jeans Zara, Blouse Vila, Blazer Pull and Bear, Schoenen Zara

Wil je meer van mijn personal columns lezen? Klik dan even hier

 

 

Fotografie door Alina Krasieva Photography

Tags: , , , , ,

Plaats een reactie