ONTBIJTEN MET HET GEZIN

In het weekend nemen wij altijd de tijd om uitgebreid te ontbijten. Dit vind ik zo fijn en gezellig om samen met ons gezin te doen. Ons gezamenlijke ontbijt is mij echt heilig! Vooral op zondag. We staan dan rustig op, en je voelt de rust in de stad. Voor het ontbijt loop ik dan altijd even naar de Twijnstraat om verse jus te halen, lekkere croissantjes en chocolade broodjes. Mijn favoriet! Als het zonnetje dan ook nog schijnt, en de stad er nog verlaten bij ligt, – geloof me dit is altijd stilte voor de storm in onze buurt – dan voel ik me intens gelukkig! Soms loop ik alleen, soms loopt Doutzy gezellig met mij mee. Maar een geluksmoment is het elke week!

Nu naar onze ontbijttafel. Ik dek de tafel gezellig, en doe de kaarsjes aan. Ik hou van sfeer aan tafel en maak onze kamer graag heel knus! Vooral nu het in de winter vaak donker is, geven de kaarsjes nog meer effect. Vandaag maak ik voor Doutzen voor bij het ontbijt een lekkere yoghurt met een schepje HiPP 4 Junior Combiotik erdoorheen geroerd. De poeder laat zich makkelijk mengen, en ik geef haar yoghurt hiermee een extra boost!  Ik maak de yoghurt mooi met banaan, framboos en granola. Die doe ik natuurlijk niet op een drukke schoolrun ochtend, maar hee, in het weekend maken we er een feestje van! Ze vindt het heel erg lekker!

Voor Oliver maak ik een lekkere smoothie met banaan, blauwe bessen, frambozen, aardbeien met HiPP 4 Junior Combiotik als de volledige basis. Hoewel Oliver soms heftig en kritisch kan reageren op bepaalde gerechten, roept hij bij smoothies altijd heel enthousiast: ” mijn lievelings!”  Voor mij zijn smoothies dus de uitkomst! Met deze yoghurt voor Doutzen en smoothie voor Oliver weet ik in ieder geval zeker dat ze een gezonde Boost Bite binnenkrijgen, en kunnen we verder gewoon zorgeloos genieten aan ons gezellige ontbijt.

We maken aan tafel nog even een gezellig familie kiekje en daarna drink ik in alle rust mijn vers gemaakte cappuchino en verse jus, en geniet ik van dit gezellige gezinsmoment. En met rust bedoel ik niet perse dat het rustig is bij ons aan tafel, maar meer, dat wij zometeen nergens naar toe hoeven en we ons vandaag niet hoeven te haasten. De kinderen genieten ook altijd van het samen ontbijten met de kaarsjes aan en ik weet gewoon zeker dat ze hier later met plezier aan terug denken. Ontbijten jullie ook altijd uitgebreid met het gezin aan tafel?

In mijn derde en laatste blog, heb ik nog een heerlijke tip voor iets heel lekkers dat je met HiPP 4 Junior Combiotik kunt maken en kun je zien hoe knus we erbij zitten in de winter! (met kerstboom!)


Plaats een reactie