PERSOONLIJK INTERVIEW MET KIM

Kim Bongers, 34 lentes jong en getrouwd met de leukste en liefste man Maurice. Ze is trotse moeder van 3 kinderen, Lieve (5), Sterre (3) en Boaz (10 maanden). Samen wonen ze net over de grens in Duitsland in het plaatsje Süderwick. Ze hebben daar een heerlijk huis (Nederlandse stijl) met een lekkere grote tuin om in de spelen met gezellige Nederlandse buren die ook kindjes hebben in dezelfde leeftijd .

In een nieuwe reeks persoonlijke interviews op Kindermodeblog delen we verhalen van mooie vrouwen. Moeders, dochters, en partners van… maar bovenal zichzelf! We hebben het over het moederschap, het combineren van werk en gezinsleven, maar ook over persoonlijke geluksmomenten en ja… natuurlijk kinderkleding. Lees hier het eerdere interview met Nienke & hier met Cornelie terug. Vandaag het verhaal van Kim!

Kim vertel, jij wordt net als wij volgens mij ook helemaal blij van kinderkleding en kinderkamer accessoires. Je hebt een eigen webshop ook toch?
Na de komst van onze eerste dochter Lieve heb ik besloten mijn baan als Consultant bij Start people op te zeggen om fulltime en intensief van mijn dochter Lieve te kunnen genieten. Als je die mogelijkheid hebt DIRECT doen is mijn tip. Wat een mooie tijd. Ik heb hier geen seconde spijt van gehad. Ik ben alleen ook een type dat niet kan stilzitten en graag iets doet. Hieruit is mijn andere kindje 4 jaar geleden ontstaan: namelijk mijn (web)winkel Kidzzz. Een online shop gespecialiseerd in kinderbedden, kinderkamer accessoires en (maat) matrassen. Waar ik met veel liefde en passie aan werk.

Gaaf! Naast heel veel liefde en passie, zal je hier ook veel uren insteken. Hoe combineer jij dit samen met het moederschap? 
Werk en moederschap ervaar ik als een puzzel die elke keer weer op een een andere manier opgelost moet worden. Ik wil genoeg tijd doorbrengen met mijn kinderen. Maar wil ook dat mijn webshop Kidzzz goed blijft lopen. Het is elke keer weer zoeken naar de juiste balans. Met de komst van de 3e, ben ik met name de eerste 6 maanden 24/7 bezig geweest en vond dat echt pittig. Ik dacht echt… ”hoe doen mensen dit?” Gelukkig groei je in die rol en is het fijn dat de kinderen nu rond 19 uur in bed liggen en dat je weer een avond hebt. Door mijn eigen webshop heb ik die vrijheid en ben ik flexibel om mijn eigen tijd in te kunnen delen. Hierdoor kan ik overdag bij de kinderen zijn. Het is soms ook wel lastig omdat je die eindverantwoordelijkheid hebt en daardoor de lat / druk hoger ligt. Je kan niet zomaar de deur achter je dichttrekkken en zeggen tot morgen.

De combinatie van kinderen en werk maakt dingen soms moeilijker, maar brengt voor mij ook veel geluk en voldoending. Het moederschap en ondernemerschap zijn voor mij 2 grote avonturen. Je zou het kunnen vergelijken met een achtbaan. Als je erin zit is het soms doodeng, maar als ik er na afloop op terugkijk kan ik niet anders zeggen dan :“ wow… wat een rit was dat zeg “

Over geluk gesproken, waar kan jij intens van genieten? 
Ik geniet van kleine mooie momenten. Het elke dag bij mijn kinderen kunnen zijn, lekker latte’s (met honing) drinken, gezellig met vriendinnen en andere mama’s high tea ‘en. Maar ook van de stralende zon, wandelen in het bos, shoppen van mooie kleding en schoenen voor mijzelf en mijn 3 kids, een ochtendje kapper, weekendjes weg om energie en inspiratie op te doen, tevreden klanten van Kidzzz, mijn manlief  -en rots in de branding, Maurice- , lekker lang bourgondisch tafelen. Heel veel, maar meest gelukkig word ik van ons gezin, de zondagen waar we allemaal in 1 bed liggen en met elkaar lachen, knuffelen, ravotten en intens genieten met elkaar.

Klinkt heel fijn en vooral ook heel ontspannen. En volgens mij ben jij dat ook wel, ontspannen. Hoe zie jij jezelf als moeder? 
Ik zie mijzelf als een ”relaxte” moeder. Ik gebruik geen strakke schema’s of planningen, ik ben meer van “go with the flow”. Het komt zoals het gaat en als dat nu niet is, komt het later wel. Het geeft mij zoveel rust als ik alle verwachtingen en ideeën over ‘hoe het zou moeten gaan’ loslaat. Wij proberen daarom ook om onze kinderen zo flexibel mogelijk op te voeden. Dus niet op voorhand bedenken waarom iets lastig zou kunnen worden, maar gewoon doen en dan kijken hoe het gaat. Wij hebben ons na de komst van onze kinderen niet laten weerhouden om dingen die wij, voor de komst van de kinderen, deden niet meer te doen. We boeken gewoon die reis en stappen dat vliegtuig in, alleen dan nu met 3 kinderen. We gaan ook gewoon uit eten met 3 kids. Wij zijn allebei geen planners en doen dingen vanuit gevoel en waar wij blij van worden. Het benauwd ons als alles al is vastgelegd. Kleine kanttekening.. sommige dingen staan natuurlijk wel gepland, zoals het op tijd op school komen en bijvoorbeeld de zwemlessen. Dat hoort erbij. Maar ik ben dan ook zo blij als het vakantie is en dat wekkertje niet gezet hoeft te worden.

Haha! Wat is jouw ‘key’ tot succes? 
Een tip die ik kan geven is ga op je gevoel af, leg de lat laag, geniet van de kleine dingen en kijk terug op de dingen die je wél hebt bereikt die dag.

Dat vind ik een hele mooie! Terug kijken op de dingen die je wél hebt bereikt… Wat vind jij belangrijk om de kinderen mee te geven?
Ten eerste een stabiele, veilige en liefdevolle thuisbasis waar alles gezegd kan en mag worden. Ik vind het heel belangrijk dat een kind zichzelf kan en mag zijn en hierin ook de vrijheid krijgt om zichzelf te leren kennen/ ontwikkelen in wat hij/zij leuk vindt. Laat ze zelf een sport kiezen en niet een die mama en papa ze voorschotelt.

De lat voor kinderen wordt tegenwoordig zo hoog gelegd en er wordt zoveel verwacht. Om een voorbeeld te noemen.: De basisschool, je kind wordt al in groep 1 getoetst en krijgt een rapport. Dit vind ik best ver gaan.. Laat het kind, kind zijn, presteren kunnen ze hun hele leven nog.

Met 3 kleine kinderen en een eigen (web)shop vliegen de dagen natuurlijk om. Wat doe jij om even een momentje voor je zelf te creëren? 
Ondanks dat ik totaal niet van het plannen ben ontkom ik er niet helemaal aan. De dingen die ik wel plan (en die ik MOET plannen omdat het er anders niet van komt)  zijn elke 6-8 weken een ochtend bij de kapper en de schoonheidsspecialist. Elke week yoga en BBB. En 1-2 per jaar een weekend weg zonder kinderen. En dan probeer ik sowieso ook nog 1 x per maand met vriendinnen af te spreken.  Maar het zijn ook kleine momentjes, elke avond neem ik een lekkere kop thee en kletsen wij samen hoe onze dag was. Lekker burgerlijk hahaha.

Als mijn hoofd echt vol zit zoek ik de buitenlucht op en ga ik wandelen. Twee dagen per week gaan de kinderen naar de opvang/ opa en oma en dan heb ik tijd voor mijzelf. Dit zijn meestal wel mijn werkdagen, maar ik kan het ook zo indelen om op die dagen wat voor mijzelf te doen en in de avonden te werken. Dat is het fijne als je zelfstandig bent, je kan het zelf indelen.

Dat is zeker een voordeel. En de weekenden, hoe zien die eruit?
Een ongepland weekend waarin alles mag en niets moet. Wakker worden en met z’n alleen in bed. Daarna beneden of soms op bed heerlijke Danarolles croissants met hagelslag of afbakbroodjes met verse jus en een latte met honing. Als het lekker weer is zijn we altijd buiten te vinden in onze tuin waar de kids zich goed vermaken met een speelhuis, schommels en trampoline. Of we maken een wandeling in het bos. Het weekend staat in het teken van ons gezin en daar genieten wij intens van. En dat kan van alles zijn. Lekker thuis aan klungelen of we stappen in de auto en gaan erop uit naar bijvoorbeeld het strand, speeltuin, stad.

Over de stad gesproken. Wat vind jij van kindermode? Shop je veel?
Ik vind kindermode super leuk  en word er vrolijk van. Ik vind het zalig om het web af te struinen of als we gaan winkelen in de stad (wat nu niet meer zoveel voorkomt) om leuke outfits te scoren voor mijn kinderen. Er zijn tegenwoordig zoveel leuke en mooie kinderkleding merken. Ik ben altijd wel op zoek naar leuke items die ik met elkaar wil combineren. Zodat mijn kinderen er net even iets anders uit zien. Mijn kids zal je niet snel in een outfit van 1 merk zien. Het kan al zitten in een klein detail zoals een paar sokken of kraagje. Mijn meiden zijn zo verschillend dat zij niet 1 op1 dezelfde outfits kunnen dragen. En nu met een jongen erbij is dat ook even schakelen. Dat vind ik lastiger om te combineren dan voor de meiden… of daar moet ik nog even inkomen. Haha!

Ik ga niet echt mee met de trends. Ik koop gewoon wat ik leuk en mooi vindt. En dat is vaak een combinatie van verschillende dure en niet dure merken.

En wat zijn dan jouw favoriete kinderkleding merken? Of bij welke winkels shop je graag? 
Ik vind het belangrijk dat mijn kids er verzorgd uitzien. En daar hoort een leuke outfit bij. Dit kan heel goed in kleding van de Zara, H&M en Hema. Hier koop ik vaak de basics en stijl ik af met kinderkleding merken zoals Billiblush, Like Flo, Moodstreet, Nono of Bobo Choses. Voor schoenen vind ik Keq Amsterdam, Vans, Dr Martins leuke merken. En voor pantoffels slaag ik altijd bij Living Kitzbuhel. Dit merk heeft klassieke maar ook erg leuke designs van goede kwaliteit en de kinderen doen ze altijd met plezier aan. Op dit moment vind ik deze merken leuk. Maar dit is per leeftijd ook weer heel verschillend. Het ene merk sluit soms beter aan bij de leeftijd van je kind dan het andere merk. En ook het type kind en bouw van je kindje. Echt één favoriet merk heb ik niet,  maar als ik moet kiezen dan kan ik niet zonder Zara. Ik geef heel wisselend geld uit aan kinderkleding. Dan koop ik in 1 keer heel veel en dan een tijdje niets…

En hoe gaat dit ‘s ochtends bij jullie thuis? Bepaald jij wat de kinderen aan doen?
Het is altijd weer een uitdaging om op tijd op school te komen. Daarom kiezen we ‘s avonds al de outfit uit voor de volgende dag. Vaak doen we dit gezellig samen omdat mijn dames al goed een mening hebben over wat ze wel en niet aan willen trekken. Door dit ‘s avonds te doen scheelt ‘s ochtends een hoop tijd en heb je hier geen discussies over. Deze methode werkt goed bij ons.

En tot slot ook aan jou de vraag waarmee we de vorige interviews hebben afgesloten. Wat vind jij van social media? Gebruik je het zelf veel?
Social media vind ik echt een inspiratiebron, met name Instagram. Het is erg laagdrempelig en je hebt het altijd bij de hand. Het scrollt fijn weg en ik doe er leuke inspiratie op. Een soort groot online magazine. Het brengt mij ook in contact met leuke inspirerende mensen zowel privé als zakelijk. Het is voor mij een platform om inspiratie op te doen en leuk om te kijken hoe het met vrienden/kennissen gaat. Zakelijk gezien is social media voor mij een belangrijke tool, onmisbaar kan je wel zeggen. Het is een prefecte manier om in contact te blijven met je doelgroep/ klanten en ze te informeren over wat je doet. Super zo’n tool maar ook erg tijdrovend en energie slurpend en lichtelijk verslavend… Ik probeer hierdoor ook 3x per dag te kijken en niet meer… maar lukt niet altijd. hahaha 😉

Foto’s door Alina Krasieva Photography

Tags: , ,

Plaats een reactie