PERSOONLIJK INTERVIEW MET CORNELIE

 Cornelie, (37 jaar) woont met haar gezin in Utrecht. Samen met Charif (man) en hun twee kinderen, Florijn van 4 en Teddie van 1,5.  Cornelie en Charif hebben elkaar leren kennen op Kampong op het hockeyveld. Hockey is iets wat Conelie heel erg leuk vindt: om te doen en om te kijken. Helaas gaat het momenteel niet door haar zwangerschappen maar ze hoopt het ooit weer op te pakken.

In een nieuwe reeks persoonlijke interviews op Kindermodeblog delen we verhalen van mooie vrouwen. Moeders, dochters, en partners van… maar bovenal zichzelf! We hebben het over het moederschap, het combineren van werk en gezinsleven, maar ook over persoonlijke geluksmomenten en ja… natuurlijk kinderkleding. Lees hier het eerste interview terug. Vandaag het verhaal van Cornelie!

We hebben al kunnen lezen dat jij jouw man hebt ontmoet op het hockeyveld. Naast dat jullie samen een prachtig gezin vormen hebben jullie ook samen een bedrijf. Vertel!
Charif en ik hebben sinds 2015 samen een bedrijf in mobiele espressobars, Elephant Trunk Coffee. We zijn gevestigd in Utrecht maar actief in heel Nederland. Onze focus ligt op de zakelijke markt, dus voor ieder zakelijk evenement kunnen wij iets moois toevoegen met hoge kwaliteit koffie en de beleving eromheen. Dat is fantastisch om te doen, want het product is geweldig, de setting is altijd ontspannen en positief en ik spreek nog vaak met mensen uit mijn netwerk uit het verleden maar ook veel nieuwe mensen, heel erg tof! Ik ben overigens geen barista, maar doe alles achter de schermen, van de cijfers tot personeel tot inkoop.

En hoe is dit zo ontstaan? Was het altijd al een grote wens?
Dat is niet wat ik altijd gedaan heb, ik ben namelijk ooit begonnen als makelaar en kwam daarna in het vastgoedmanagement terecht, waar ik uiteindelijk een eigen bedrijf in heb gehad. Ik was alleen altijd heel erg veel aan het werk dus toen Florijn een half jaar oud was, heb ik de knoop doorgehakt en mijn bedrijf aan mijn toenmalige compagnon overgedragen. Een goede keus want ik vertrouw hem blind mijn business toe, en mijn toekomst lag volledig open. Zo werd Elephant Trunk al snel een feit! Ik doe nog steeds heel graag af en toe iets in het vastgoed, ik heb samen met mijn zusjes een vastgoedbedrijf van mijn vader geërfd waar ook werk in zit waar ik nog steeds heel blij van word, want stenen blijven toch ook echt mijn ding ?

Daar word jij helemaal gelukkig van…
Ik word vooral gelukkig van mensen die met passie ergens mee bezig zijn: mijn man die gepassioneerd met koffie bezig is, Florijn die met zijn vriendjes op ‘Fitlala’ danst, Teddie die met volle overgave haar pop de fles geeft. En ik zit ondertussen elke dag Funda af te struinen, pinterest uit te pluizen naar mooie nieuwe interieur merken en designers, te lezen over designklassiekers, en hoe ik ons nieuwe huis (boven de zaak, heel relaxed!), waar we nu een paar maanden wonen nog meer eigen kan maken met kleine en grote aanpassingen.

Klinkt inderdaad heel fijn. Hoe combineer jij het moederschap met het hebben van een eigen zaak? 
Het scheelt enorm dat ik zelfstandig ben en daardoor mijn eigen tijd kan indelen. Ik werkte altijd al graag ‘s avonds, dus dat doe ik nog steeds vaak. Al moet ik daar nu eigenlijk vanaf, want sinds Florijn naar school gaat en Teddie 3 hele dagen naar het kdv gaat en ook nog slaapt overdag, heb ik ineens overdag veel meer tijd. Tijd om overdag te werken zodat ik in de avonden meer voor mezelf kan doen… maar dat zit nog niet echt in mijn systeem na zoveel jaren. Ik vind een hele dag werken soms wel minder pittig dan een hele dag met de kinderen, eerlijk is eerlijk. Naast al die andere zaken als manden vol was wegvouwen, de eeuwige vraag wat we nu weer eten vanavond, tussendoor wat werktelefoontjes of mails, ook nog de kinderen die terecht hun aandacht nodig hebben, dat is best veel.

Wat is jouw gouden tip?
Ik moet er na al die tijd nog een modus in vinden dat het een iets minder grote bende is in huis, maar misschien is dat mijn tip, wij maken ons niet zo snel druk…

Wat voor soort moeder ben jij voor je kinderen?  Streng of juist helemaal niet?
Ik ben denk ik een moeder die veel goed vindt, ik laat de kinderen graag zelf ontdekken en ondervinden. De deur hier staat altijd open, dus als er bijvoorbeeld meerdere vriendjes willen spelen dan kan dat hier altijd. Ik wil dat ze altijd gehoord en gezien worden door ons als ouders, dus daar steek ik veel tijd in.

Maar ik vind etiquette ook erg belangrijk en ben daar weer vrij streng in. Ik hoop dat mijn kinderen opgroeien als vriendelijke, bescheiden, integere mensen maar die, in deze toch wel harde wereld, wel in staat zijn “van zich af te bijten” als het nodig is. Maar altijd met respect voor anderen.

Mooi gezegd. Is dat ook iets wat jij/jullie de kinderen meegeven?
Ik wil mijn kinderen graag meegeven dat iedereen op zijn eigen manier mooi is, ook al is het niet altijd jouw manier. Leven en laten leven. Ik wil graag dat zij hun vrijheid omarmen, dus wil ook graag dat zij andermans keuzes zullen respecteren, ondanks dat het soms hun eigen keuze niet zou zijn.

Je vertelde net al even dat je nu (soms) in de avonden wat meer tijd voor jezelf hebt. Wat doe jij voor jezelf om te ontspannen?
Dat doe ik eerlijk gezegd echt nog te weinig. Ik vind het bijvoorbeeld allemaal prima wat Charif voor zichzelf inplant, maar dat maakt soms dat ik mezelf vergeet. Ik eis weinig tijd voor mezelf op. Dus nu doe ik dat doordeweeks overdag, door koffie te gaan drinken met vriendinnen, even naar een interieurwinkel of bijvoorbeeld de Bijenkorf te gaan om een beetje te neuzen. Of door te gaan sporten. Ik heb afgelopen tijd een personal trainer gehad en dat was wel echt top. Dan ben je echt met jezelf bezig. Maar sinds ik hem niet meer heb vind ik andere zaken weer veel belangrijker. Maar nu dus vaker in de avonden tijd, heel leuk!

Hoe ziet bij jullie het weekend eruit? Heel relaxt of juist lekker volgepland?
Weekenden zijn bij ons juist werkdagen. We zitten in de weekenden vaak volgeboekt en daardoor zijn meestal de ochtenden niet voor ons samen als gezin. Maar we weten niet beter, dus dat is ook goed. Florijn doet elke paar maanden een andere sport, hij zit nu op skiles dus ik zit nu iedere zaterdagochtend met een andere moeder en de kleintjes aan de piste met mijn neus in de zon, heerlijk ontspannen!

Wat in de middag ideaal is, is als papa thuiskomt en we of met vrienden afspreken of met zijn vieren op de fiets stappen om een stukje te gaan fietsen. Nog steeds zoveel te ontdekken hier! Even naar de markt of Kanaalstraat, even een borrel drinken ergens en ‘s avonds slingeren we de bbq aan of eten we wat lekkers bij de televisie of doen we een spelletje.

En de zondagen zijn toch als vanouds op de hockeyclub als het even kan. Nu met Teddie is dat niet ideaal, want bij een mooie wedstrijd zie ik dan alleen de onderkant van de tribune, dus meestal gaan we even bij papa kijken of spreken we af met buurtgenoten om buiten iets te gaan doen met de kinderen. Dus al met al vinden we het in de weekenden ook fijn om bezig te zijn en het liefst buiten!

Druk maar super gezellig. Goede combi! Zeg ik ben benieuwd. Wat vind jij van kindermode (trends)? Ga je hier erg in mee, of juist niet?
Ik vind kindermode erg leuk om te volgen, maar heel veel trends zou ik mijn kinderen nooit aantrekken. Ik weet dat heel veel trends ze heel tof zouden staan, maar ik vind het zelf niet mooi. Ik zou mijn kinderen bijvoorbeeld nooit zwart aantrekken en ook geen animalprints, of uberhaupt prints, ook al weet ik dat ze het heel goed zouden kunnen dragen. Ik denk dat ik bij mijn kinderen hetzelfde doe als bij mezelf, ik ben zelf ook nooit met trends meegegaan maar hou er juist van om mijn eigen stijl “aan te houden”. Zo ook met de kids.

Haha, en dan is het toeval dat Florijn tijdens de blog shoot o.a. een outfit aan heeft die deels zwart is én geprint! Check de outfit hier.

Dicht bij jezelf blijven, dat is sowieso belangrijk. Kleed jij de kinderen ‘s ochtends aan? Of bepalen de kinderen mee?
Ik bepaal. Charif ook weleens. Ik merk dat de kinderen ook wel een eigen mening beginnen te krijgen. Teddie kan echt met bepaalde schoenen aan komen of haar haarspulletjes omdat ze “wow” wil (een staartje oid noemt ze “wow”), maar over het algemeen gaat het  nog vrij soepel. Het mooie van hun kleding is dat het allemaal vrij basic is en dus makkelijk te combineren.

En wat zijn dan jouw favoriete kinderkleding merken? Of heb je een winkel waar je graag komt?
Ik hou vooral van Franse merken, zoals bijvoorbeeld Emile et Ida, Monoprix, Petit Bateau. Mijn moeder woont in Frankrijk en weet wat ik leuk vind dus zij stuurt weleens kleding op, grote verrassing altijd. Maar ook Next, Little White Company, Uniqlo, Scotch Shrunk, Mingo en Zeeman liggen hier veelvuldig in de kast. Ik vind het dus niet leuk als mijn kinderen er hetzelfde uitzien als “de rest”. Ik combineer dus graag buitenlandse merken. Qua shops ben ik gek op Belgische en Franse conceptstores, die volg ik dan ook veel en koop daar ook wel. Ik vind dat er hier in de regio eigenlijk te weinig fysieke retailers zijn waar ik persoonlijk blij van word, dus ik vind offline nooit hele outfits in 1 winkel die ik zou kopen. Ik denk ook omdat ik niet van grote/veel prints of teksten hou. En dat is over het algemeen toch vaak de trend bij kinderkleding vanaf een bepaalde maat.

Wat fijn zo’n moeder! Geef je veel geld uit aan kleding voor de kinderen?
Ja, ik denk uiteindelijk toch altijd meer dan wat ik me voorneem. Ik vind het mooi als ik bij winkels als Zeeman goede basics weet te vinden (en dat is best vaak daar!). Ik weet ook wat ik mooi vind voor de kinderen, dus vaak kom ik uit bij dezelfde winkels/merken. Ik hou wel van kwaliteit, dus als spullen snel lubberen of kapot gaan zal je mij niet zo snel meer iets van zo’n kinderkleding merk zien kopen. Ik ben vrij merkentrouw denk ik. En dat is lang niet altijd goedkoop, maar bij sommige dingen juist weer wel.  Ik vind het belangrijk als het genoeg kwaliteit heeft en niet de hele klas in hetzelfde loopt, want daar heb ik ook een hekel aan.

Tot slot. Wat vind jij van social media? Gebruik je het zelf veel?
Ik vind mezelf echt zo’n ouwe tas als het daarop aankomt, want ik vind het enorm intrigerend hoe dat allemaal werkt, maar ik snap er tegelijkertijd ook niks van. Ik volg bijvoorbeeld expres wat jongedames die heel veel volgers hebben, maar ik begrijp werkelijk waar niet wat ze nou eigenlijk voor boodschap hebben. Haha, daarin vind ik mezelf echt een nerd. Ik post zelf dingen die ik leuk vind van de kinderen, interieur of wat dan ook, maar volg dus nog liever allerlei moois, nieuws (ik ben altijd op zoek naar nieuwe dingen op allerlei gebieden) en dus ook dingen die ik probeer te snappen 😉

Foto’s door Alina Krasieva Photography

Tags: , ,

Plaats een reactie