BINNENKIJKEN IN DE KAMER EN KAST VAN SARA

Roxanne Huisman – Geelen. Ze is 31 jaar en werkt 3 dagen in de week als clustermanager binnen Montessori Kinderopvang. Samen met haar man David en hun kinderen Sara (2,5) en Boaz (bijna 1) woont ze in Beuningen. Op instagram kun je haar volgen op @huisjelavendel

Hoe zou je de stijl van de kinderkamer omschrijven?
Toen ik zwanger was van Sara zaten we tijdelijk in een klein boshuisje omdat ons huis al verkocht was en we nog niet in ons nieuwe huis konden. Ik zat toen al vol inspiratie en vond het erg jammer dat ik geen babykamertje voor haar kon maken. Toen we de sleutels van ons nieuwe huis kregen was haar kamer dan ook de eerste die af was! Inmiddels is haar babykamer verruild voor een peuterkamer maar de stijl is hetzelfde gebleven.
Ik heb gekozen voor een pastelkleurige vrolijke kamer die tegelijkertijd rust uitstraalt. Het behang van Ferm Living vormt de leidraad. De andere muren hebben we wit laten stuken en op de gehele bovenverdieping ligt een witte vloer om het rustig te houden. Het mint groen uit het behang komt terug in de Biedermeier kast die ik zelf heb opgeknapt en het tafeltje naast haar bed. Daarnaast ben ik een groot fan van meubels met een verhaal. Zo is het buikkastje van mijn oma geweest en heeft inmiddels een mooi roze pastelkleurtje gekregen. De geborduurde barokstoel is van de oma van mijn man geweest. Ook een beeldje en het sieradenbakje zijn afkomstig van mijn oma.

Wat zijn jouw lievelings spulletjes?
Haar fantastische bed van Bopita. Vanaf het moment dat ik wist dat we een meisje kregen wist ik dat ik die ooit voor haar wilde kopen. Uiteindelijk heeft ze het bed van mijn moeder gekregen voor haar 2e verjaardag. Zelf noemt ze het haar “Prinses Elsa bed”. En slaapt er (gelukkig) heerlijk in! De Biedermeierkast vind ik ook erg mooi. Heerlijk groot en een mooie, geen standaard, eyecatcher.

Wat zou je nooit weggooien of wegdoen omdat je / jullie eraan gehecht zijn?
De stoel en het buikkastje zou ik niet snel wegdoen omdat zowel mijn man als ik daaraan gehecht zijn. Mijn vader heeft een tekst boven haar bed met de hand uitgetekend en gezaagd toen ik nog zwanger van haar was. Deze hing al boven haar ledikantje en hebben we laten hangen. Dit soort persoonlijke cadeautjes zijn me dierbaar.

Hoe houd jij de kamer netjes / opgeruimd? Nog tips voor andere moeders?
We hebben een speelkamer dus dat scheelt een hoop qua speelgoed op de kinderkamers. Tevens houd ik van opruimen! Elke ochtend maak ik haar bed op, zet de kussens en knuffels recht en ruim alle ‘rommeltjes’ op. Ook haar kast is altijd opgeruimd en op volgorde ingedeeld. Eens in de zoveel tijd ga ik er drastisch doorheen en ruim goed op. Daarnaast ben ik een groot fan van potjes, manden of bakjes. Alles waar je iets in kunt opbergen. Dit omdat je dan je spullen kunt ordenen en het minder snel rommelig is.

Welke kinderkleding merken zijn je favoriet?
Mijn favorieten merken zijn Mingo, Mini rodini, Tiny Cottons en Carlijnq.

Welk kledingstuk is speciaal voor jullie en waarom?
Heel cliché maar haar geboortepakje is toch wel heel speciaal. Het is een heel zoet roze pakje van Koeka dat mijn man en ik als eerste kochten toen we hoorden dat ik zwanger was van een meisje. Daarnaast haar doopjurkje dat haar peetoom, mijn broer voor haar kocht in Italië. Beide heb ik bewaard in een mooie memorybox die mijn schoonzusje maakte voor de geboorte van Sara. Deze staat boven op haar kast. Af en toe kijken we er samen in. Ik blijf het ongelofelijk vinden dat ze nog maar 2.5 jaar geleden zelfs nog te klein was voor maatje 50.

Bij welke winkel en/of webshop shop jij graag voor de kinderkamer? En waar voor je kinderkleding? 
Voor de kinderkamer shop ik overal en nergens. Mijn favoriete webshops zijn grasonderjevoeten, psikhouvanjou en mevrouwaardbei. Zij hebben accessoires die niet alleen heel leuk zijn voor de kinderen maar er tevens ook nog super mooi uit zien.
Kleding shop ik vooral online. Ik ga niet vaak de stad in maar als ik ga dan ga ik graag naar Wonder in Nijmegen omdat ze daar alle mooie merkjes hebben waar ik van hou en (niet geheel onbelangrijk) de kinderen kunnen zich er goed vermaken dus ik kan rustig kijken. Bij Zara en H&M shop ik graag online.

Beschik jij over een goede fotocamera én heb je een leuke baby of kinderkamer die je met ons wilt delen? Geef je dan nu op via redactie@kindermodeblog.nl o.v.v. BINNENKIJKER

BEKIJK OOK: De vorige binnenkijkers die eerder online zijn gegaan op Kindermodeblog

Tags: , ,

Plaats een reactie