BINNENKIJKEN IN DE KAMER EN KAST VAN MOSI

Rio, 28 jaar oud en mama van zoontje Mosi van 2 jaar. Ze woont in Den Haag en werkt als marketingmedewerker bij een theater. Daarnaast schrijft ze op mamamosi over leuke kindermerkjes. Op instagram kun je haar volgen op @mostlymosi waar ze fijne plaatjes deelt van hun leven!

Hoe zou je de stijl van de kinderkamer omschrijven?
Mosi’s kamer is een kleurrijke safari. Op een wand heb ik gekleurde stippen geplakt, en aan een andere hangen drie zelfgemaakte portretschilderijen van een zebra, een luipaard en een giraf. Het zijn vooral de wanden die erg druk en kleurrijk zijn. Verder probeer ik zoveel mogelijk voor wit of neutrale kleuren te kiezen. Zo blijft het toch nog enigszins rustig, maar wel speels en vrolijk.

Wat zijn jouw lievelings spulletjes?
Mosi’s nieuwe bed van het Spaanse merk xoinmyroom vind ik heel gaaf. Hij is leuk speels en natuurlijk. Het onbehandelde hout geeft ook weer een lekkere stoere touch. Zijn Plyconic bureautje vind ik ook heel gaaf en zou ik zo voor mezelf kopen als hij er in een volwassenmaat was. Het Panton stoeltje van Vitra maakt het bureauhoekje helemaal af. Verder ben ik dol op zijn olifanten lamp Anana van Mr Maria. Deze heeft hij net nieuw en staat er leuk nu naast zijn bed. Mosi is zelf gek op zijn Acapulco schommelstoeltje van Fair Furniture. Die staat niet in de kinderkamer, maar in zijn kinderhoekje in de eetkamer. Hij zit er elke dag wel even op te schommelen.

Wat zou je nooit weggooien of wegdoen omdat je / jullie eraan gehecht zijn?
Voor Mosi’s eerste verjaardag kocht ik een Vitra Elephant. Ik denk niet dat ik die snel weg zal doen. Ik ben gek op mooi design en dit item doet me denken aan zijn eerste verjaardag. Ik heb ook een poster van The Birth Poster aan de muur hangen sinds kort en die zie ik mezelf ook nog niet weg doen. Deze poster is persoonlijk en bevat de geboortegegevens van Mosi. Dat is toch wel zo’n bijzonder moment dan ik het graag aan de muur zie hangen, en daarbij is het ook gewoon een hele mooie poster.

Hoe houd jij de kamer netjes / opgeruimd? Nog tips voor andere moeders?
Ik heb verschillende speelgoedmanden van o.a. Roomblush waar alles in gaat. Dat ruimt lekker snel en makkelijk op. Elke mand heeft een eigen functie. Er is er een vol houten dieren, een met de treinbaan, een met auto’s en een grote vol knuffels. De manden worden elke dag leeggegooid, maar Mosi ruimt daarna ook graag weer op. Verder heb ik een boekenrek aan de muur met al Mosi’s boekjes en ruim ik sommige speelgoeditems op in een kast met een slot. Dat haal ik soms uit de kast en dan is het even feest. Door het niet altijd allemaal te zien blijft het interessant.

Welke kinderkleding merken zijn je favoriet?
Ik hou van merken die net anders zijn dan de meeste en echt een eigen look hebben. Leuke printjes en fijne stoffen, daar let ik op. Indikidual met de bananenprintjes bijvoorbeeld. Daar kocht ik een zomer- en winterjas van in vrijwel dezelfde print. Mosi stond model voor de nieuwe collectie van Maed for Mini, en ik kan je zeggen dat die ook echt heel tof is. Kleine opkomende merkjes vind ik ook erg leuk; het Haagse Puggle & Puggle maakt kleding met hele leuke printjes zoals wortels en krokodillen. En Walnut & Walrus maakte mijn lievelingsprint van afgelopen zomer: met palmbomen maar dan op zo’n mooie subtiele manier. Echt een kunstwerk. Little Alien, Fresh Dinosaurs en Milk and Biscuitcrumbs vind ik ook heel leuk. Pyjama’s van Snurk zijn mijn lievelings en mijn favoriete schoentjes zijn die van Birds of Nature. Echt hele gave kleurtjes hebben ze en mooie modellen voor kleine jongens en meiden.

Welk kledingstuk is speciaal voor jullie en waarom?
Mosi heeft een gave pofbroek van What Mother Made in Afrikaanse stof. Dit stuk vind ik zelf super leuk. Mosi is half Ghanees en dat breng ik graag een beetje terug in zijn kledingstijl. Daarnaast is het ook gewoon een mega vrolijk printje en is het echt anders dan waar de meeste andere kinderen in lopen. Verder draagt Mosi op dit moment een heel leuk jasje met safariprint dat ik zelf nog gedragen heb toen ik een jaar of drie was. Mijn moeder heeft het al die tijd bewaard en nu genieten we er zo van als hij het aan heeft. Ik heb me voorgenomen om ook een aantal favoriete spullen gewoon te bewaren om het ooit weer door te kunnen geven.

Bij welke winkel en/of webshop shop jij graag voor de kinderkamer? En waar voor je kinderkleding?
Mijn lievelingswinkel is toch wel Sissy Boy. Hier koop ik graag voor de kinderkamer, maar ook kinderkleding. Ze hebben leuke merkjes als Fresh Dinosaurs en Mini Rodini hangen, maar ook hun eigen collectie is gaaf. Grappig is het ook dat ze altijd wel een aantal matching items hebben. Zo kunnen moeder dochter of vader zoon in hetzelfde printje lopen. Daar hou ik van! Ook speelgoed en accessoires zijn ze goed in. Ik heb een mega leuk panterkleedje van Doing Goods bij Sissy Boy gevonden en ook een heel aantal Plan Toys en Green Toys items. Wat fijn is, is dat ze ook veel kleinere merken verzamelen met een duurzame en fair-trade achtergrond. En bijkomend voordeel is dat deze vaak nog een stuk mooiere vormgeving hebben dan de grotere speelgoedmerken. Het komt bijna niet voor dat ik met lege handen de winkel weer uitloop. De webshops Lidor, Elenfhant en Smallable zijn ook een bron van inspiratie voor mij. Daar kijk ik graag rond tussen de prachtige merken.

Beschik jij over een goede fotocamera én heb je een leuke baby of kinderkamer die je met ons wilt delen? Geef je dan nu op via redactie@kindermodeblog.nl o.v.v. BINNENKIJKER

BEKIJK OOK: De vorige binnenkijkers die eerder online zijn gegaan op Kindermodeblog

Plaats een reactie