VAKANTIEBLOG | 5 TIPS VOOR EEN GESLAAGDE ZOMERVAKANTIE MET JE BABY

Ga je deze zomer voor het eerst met je kersverse baby op vakantie? Zorg dan dat je goed voorbereid op reis gaat, zodat je optimaal kunt genieten van jullie eerste vakantie saampjes. Wij geven je 5 tips voor een geslaagde zomervakantie met je baby.

1. Boots de omgeving van thuis na
De nieuwe omgeving op vakantie is even wennen voor je baby. Zorg ervoor dat je kindje zich snel thuis voelt en maak zijn/haar bedje mooi op of maak een gezellig hoekje met knuffeltjes en speelgoed.

2. Hou je aan het vaste ritme
Probeer om je zoveel mogelijk aan het ritme van thuis te houden. Doet jouw kleintje altijd om half 1 ‘s middags een dutje? Breng hem/haar dan op vakantie ook om half 1 eventjes naar bed. Het klinkt misschien een beetje saai, maar zo voorkom je een vermoeide en huilerige baby.

3. Neem luchtige kleding mee
Ja, ook je kleintje heeft het warm op vakantie. Stop je koffer daarom vol met luchtige pakjes waarin jouw baby het warme weer kan trotseren. Ga voor kleding die gemaakt is van een dunne stof, zoals katoen. Hetzelfde geldt voor de schoenen: ook die houden we lekker luchtig. Slippers of sandalen zijn een must!

4. Zwemmen
Tijdens je vakantie wil je natuurlijk ook lekker spetteren in het water met je baby. Zorg daarom voor goede zwemkleding (wist je dat er ook voor baby’s UV-zwemkleding bestaat?), zwembandjes, zonnebrandcrème met een hoge factor en een zonnehoedje om je kleintje te beschermen tegen de zon. Zo, het waterpret kan beginnen!

5. Neem eigen eten mee
Als je op vakantie gaat naar het buitenland, zorg er dan voor dat je altijd wat eten van eigen Hollandse bodem meeneemt. Deze babyhapjes kent je kind en lust-ie sowieso. Zo voorkom je dat je baby straks niet wilt eten omdat hij/zij de potjes uit de buitenlandse supermarkt niet lekker vindt.

Wat is jouw tip voor een geslaagde zomervakantie met een baby?

Tags: , ,

Plaats een reactie