VAKANTIEBLOG | 5 TIPS VOOR EEN RELAXTE VLIEGREIS MET KINDEREN

Je moet er wat voor over hebben om de vakantie door te brengen op een tropische locatie, maar al die vlieguren zijn het uiteindelijk dubbel en dwars waard. Als je bang bent dat je kind het hele vliegtuig bij elkaar gaat schreeuwen – hellup! – of zich mateloos gaat vervelen tijdens de reis, hebben wij 5 tips op een rijtje gezet die je gaan helpen voor een relaxte vliegreis met kinderen.

1. Opstijgen en landen
Dit zijn natuurlijk de spannendste momenten voor je kind. Tijdens het opstijgen en landen verandert de luchtdruk en kan je kind last krijgen van oren die open en dicht ploppen. Om dit te voorkomen kun je je kind het beste wat te eten geven. Reis je met een baby? Geef hem/haar dan de fles of een speentje.

2. Zorg voor een geschikte vliegoutfit
Eenmaal in de lucht kan de temperatuur flink dalen en kan het aardig koud worden in het vliegtuig. Zorg er daarom voor dat je een warm vestje/sweater meeneemt zodat je kind het niet koud krijgt. En eenmaal aangekomen op bestemming kan dit vestje / sweater, hop, weer uit en kan je kind genieten van de warme zonnestralen. Makkelijk!

3. Loop een rondje
Heeft je kind moeite met stilzitten? Loop dan zo af en toe even door het wandelpad zodat je kind zijn energie kwijt kan. Of breng een bezoekje aan het toilet. Dat vindt je kind vast reuze interessant (waar gaat het plas dan naartoe? Valt dat zo naar beneden?)

4. Spelletjes
Als je kind zich verveelt, is er geen betere oplossing dan het spelen van spelletjes. Stop je handbagage vol met boekjes, puzzels of nog beter: een iPad waarop je kind een film kan kijken. Die is voorlopig wel even zoet!

5. Neem snacks mee
Een lekkere snack is hét wondermiddel voor een aangename vliegreis. Je kunt nooit genoeg lekkernijen in je tas hebben. Wanneer de eerste huilbui van je kind komt opzetten, stop je snel even een snoepje in zijn/haar mond. Let natuurlijk wel even op de regeltjes, want je mag niet alles meenemen in het vliegtuig.

Wat is jouw gouden tip voor een relaxte vliegreis met kinderen?

Tags: , , , , , ,

Plaats een reactie