VAKANTIEBLOG | 5 TIPS VOOR EEN LANGE AUTORIT MET KINDEREN


Pak jij deze zomer de auto om het mooie Frankrijk, Italië of een ander plekje in Europa te verkennen? Heerlijk! Het enige puntje waar je dan misschien tegenop hikt is de reis, want kinderen vinden die autorit natuurlijk véél te lang duren (zelfs als jullie net vijf minuten onderweg zijn). De vraag ‘zijn we er al bijna?’ heb je vast al honderd keer vanaf de achterbank gehoord. Deze 5 tips helpen je om de lange autorit met kinderen te overleven.

1. Zorg voor voldoende eten en drinken
Tijdens een lange autorit is het wel zo handig om wat eten en drinken op voorraad te hebben. Neem een koelbox mee die je volstouwt met lekkere broodjes, vers fruit, blokjes kaas, crackers en pakjes drinken. Laat de snoepzakken maar even thuis, want je wilt natuurlijk geen misselijk kind op de achterbank.

2. Pitstop 
Las regelmatig een pitstop in zodat je kind even een frisse neus kan halen, naar de wc kan of gewoon even de benen kan strekken en lekker kan rondrennen. Zo kan je kind zijn energie kwijt en daarna weer rustig op de achterbank van de auto ploffen.

3. Een outfit voor onderweg
Als de reis begint vanuit ons kikkerlandje is het natuurlijk nog niet zo warm, dus dan is het logisch dat je kind een lange broek met een warm vest draagt. Maar naarmate jullie je eindbestemming naderen, wordt het natuurlijk steeds warmer. Zorg er daarom voor dat je kind verschillende laagjes kleding draagt die hij/zij makkelijk uit kan doen of neem een t-shirt en korte broek mee. Vergeet ook de zonnebril niet: altijd handig om in de auto te hebben liggen.

4. Spelletjes
Begint de verveling toe te slaan bij je kind? Dan wordt het hoog tijd om wat spelletjes te spelen! Ga op zoek naar rode auto’s, speel ik-zie-ik-zie-wat-jij-niet-ziet óf doe een wedstrijdje wie het langst z’n mond dicht kan houden. Heerlijk 😉 Je kunt natuurlijk ook gewoon een film aanzetten op de iPad of op autoschermpjes.

5. Tas vol cadeautjes
Dit is dé gouden tip om je kind tevreden te houden tijdens die lange autorit. Maak voor de reis een tas klaar met kleine cadeautjes, zoals een boekje of knuffeltje, die je ieder uur aan je kind kunt geven. Succes gegarandeerd!

Heb jij nog een goede tip die in dit rijtje thuis hoort? 

Beeld: Repose Ams

Tags: , , ,

Plaats een reactie