VAKANTIEBLOG | 10 TIPS VOOR HET INPAKKEN VAN DE KOFFER

Het inpakken van de vakantiekoffer: sommigen vinden het heerlijk om te doen en komen daardoor al helemaal in de vakantiestemming. Anderen stellen dit karwei uit tot het allerlaatste moment. Als de vakantiekoffer dan eindelijk dicht is – nadat we er met ons volle gewicht bovenop hebben gezeten – is het nog maar de vraag of-ie niet te zwaar is. Heb jij ook altijd een licht stress-momentje als je de koffer moet inchecken op het vliegveld? Dat is dan vanaf nu verleden tijd, want wij hebben 10 tips voor je verzameld die het inpakken van de koffer een stuk gemakkelijker maken!

1. Maak van tevoren een inpaklijstje
Maak voordat je je koffer gaat inpakken een check-list met alle spullen die je mee wilt nemen. Van kleding tot speelgoed en toiletspullen. Als je vervolgens je koffer gaat inpakken, kun je makkelijk alles afvinken. Zo weet je zeker dat je niks vergeet én voorkom je dat je teveel spullen meeneemt.

2. Houd rekening met je reisbestemming
Ga je heerlijk vertoeven op een zonnig vakantieoord? Neem dan kleding mee die passen bij warme temperaturen. Ga voor luchtige jurkjes, shorts en sandalen. Natuurlijk is het handig om voor de zekerheid een trui mee te nemen voor als het ‘s avonds afkoelt, maar hou het dan bij één trui en niet vijf 😉

3. Maak kleding setjes
Bedenk van te voren kleding setjes met items die je makkelijk op meerdere manieren kunt combineren. Zo kun je met één item meerdere outfits maken en kun je dus vaker hetzelfde kledingstuk dragen (als je kids er tenminste geen vlekken in maken 😉 Dit scheelt een hoop ruimte in je koffer.

4. Rollebollen
Het is dé ultieme tip als je meer ruimte in je koffer wilt besparen: rol je kleding op in plaats van het op te vouwen. Het enige nadeel is dat je wel rekening moet houden met eventuele kreukels in kleding.

5. Sla je slag met reisflesjes
Zit jouw toilettas ook altijd bomvol grote flessen shampoo, conditioner en douchegel? Vanaf nu niet meer! Door alles over te schenken in kleine reisflesjes hou je een hoop ruimte over en is jouw toilettas weer een stukje lichter.

6. Hou een plekje over voor nieuwe aankopen
Heb jij een shopdagje gepland tijdens je vakantie? Hou daar dan rekening mee tijdens het inpakken van de koffer. Zorg dat je niet teveel meeneemt en een plekje overhoudt voor nieuwe dingen zodat je niet voor een verrassing komt te staan tijdens de terugreis.

7. Hou rekening met de reisduur van je vakantie
Ga je een weekje weg? Hou hier dan rekening mee en neem niet tien verschillende bikini’s en zes paar schoenen mee. Deze spullen ga je heus niet allemaal gebruiken en nemen alleen maar onnodige ruimte in beslag. Probeer dus streng voor jezelf te zijn en niet je hele garderobe mee te nemen. Makkelijker gezegd dan gedaan, we know 😉

8. Sorteer je kleding
Leg de kleding setjes die je van tevoren hebt bedacht bij elkaar, of leg shirts bij shirts en broeken bij broeken. Zo kun je alles makkelijk terugvinden en hoef je niet meteen je hele koffer overhoop te halen als je net op je bestemming bent aangekomen.

9. Maak slim gebruik van je handbagage
Reis je met het vliegtuig? Neem dan wat essentials mee in je handbagage. Het komt dan weliswaar niet vaak voor dat je koffer zoekraakt, maar als er iets gebeurt heb jij in ieder geval de belangrijkste dingen als toiletspullen en schoon ondergoed bij de hand. Hetzelfde geldt voor waardevolle spullen, zoals een camera, deze kun je ook het beste in je handbagage bewaren.

10. Wees voorbereid op de terugreis
Voor de heenreis heb jij je koffer nu goed ingepakt, maar vergeet niet dat je dit hele stappenplan voor de terugreis nog een keer moet doorlopen. Zorg ervoor dat je je check-list bewaart en ‘m meeneemt op vakantie, zodat je voor de terugreis niks vergeet. Niets vervelender dan wanneer je er thuis achterkomt dat je nog een paar schoenen of de lievelingsknuffel van je kind in het vakantiehuisje hebt laten liggen.

Wat is jouw ultieme tip voor het inpakken van de koffer?

Zin in meer vakantie inspiratie? KLIK HIER

Tags: , , ,

Plaats een reactie