BINNENKIJKEN IN DE KAST VAN …


Naomi, 35 jaar. Woonachtig in het zuiden van het land vlakbij de Belgische grens samen met haar man en hun twee dochters Billy (5 jaar) en Lolo (3 jaar). Ze is werkzaam bij een onderdeel van het Ministerie van Veiligheid en Justitie. Haar werk kan soms best zwaar zijn. Daarom vindt ze het heerlijk om in haar vrije tijd haar creatief brein de vrije loop te laten gaan en zichzelf uit te leven op het interieur en natuurlijk de kamers van de meiden! Op haar Instagram account, girls.on.the.block, probeert ze deze creativiteit vast te leggen om anderen te inspireren. Dat is voor haar pure ontspanning. 

Hoe zou je de stijl van de kinderkamer omschrijven?
Billy’s kamer is een ruime kamer en op haar kamer hebben we, op de schuine wand na, de muren een mooie zachtgroene tint gegeven (Farrow&Ball, Verre de terre). De behangboom zorgt voor een rustig contrast door de verschillende pasteltinten. Hier en daar vind je een touch of vintage. Zo is de meidenkast nog van mijn oma geweest en komt het rotan stoeltje uit een klooster in onze woonplaats.

Lolo heeft een hele kleine kamer. Toch is het een heel fijn en licht kamertje dankzij de enorme lichtinval. Het wiebertjesbehang van Ferm Living zorgt voor een speels effect. Door middel van de smalle lockerkast, de op maat gemaakte bovenkastjes, het meegroeibed van Ikea en wat losse kubussen, hebben we zo effectief mogelijk gebruik proberen te maken van de kleine ruimte.

Wat zijn jouw lievelings spulletjes? En die van je dochters?
De meidenkast van mijn oma is me dierbaar. Ik vind het gewoon bijzonder dat zo’n meubelstuk generatie op generatie meegaat. Verder kan ik genieten van kinder- en prentenboeken of mooie handwerkjes zoals de gehaakte cactussen gemaakt door mijn buurbrouw en de wandhangers van Knottingonthewall.

Lolo is erg gehecht aan haar poppenhuis en Billy vindt meestal alles aan haar kamer leuk. Ze is nu helemaal fan van echte meisjesdingen zoals haar kaptafeltje met make-up.

Wat zou je nooit weggooien of wegdoen omdat je / jullie eraan gehecht zijn? 
Allebei onze meiden hebben twee koffertjes op hun kamer met daarin herinneringen aan hun geboorte, zoals het eerste pakje, flesje en alle geboortekaartjes die ze hebben ontvangen. Soms bekijken we ze samen en kunnen ze het zich niet voorstellen dat ze ooit zo klein zijn geweest. Billy is overigens ook erg gehecht aan haar behangboom (Inke). Haar opa heeft deze boom behangen en dat vindt ze erg bijzonder.

Hoe houden jullie de kamer netjes / opgeruimd? Nog tips voor andere moeders? 😉
In de kerstvakantie hebben we de zolder helemaal opgeruimd en omgedoopt tot een ‘speelzolder’. We hebben hier de grote houten speelgoedstukken naartoe verhuisd zoals het keukentje, het winkeltje en alle bijbehorende attributen. Dit zorgt voor meer rust en ruimte in zowel de woon- als slaapkamer. Daarnaast vinden de meiden het reuze interessant om op zolder te spelen. In hun slaapkamers maak ik veel gebruik van opbergzakken. Daar kan veel in en het staat leuk op de kamertjes omdat ze tegenwoordig in allerlei dessins te vinden zijn.

Welke kinderkleding merken zijn favoriet?
Veel merkjes behoren tot mijn favoriet. De kledingkasten zijn gevuld met merken zoals Cos I Said So, Tiny Cottons, Mingo Kids, Mói Kidz, Frnky’s en het Poolse merk Booso.

Welk kleding stuk is speciaal voor jullie en waarom?
Wij hebben alledrie de ‘Girlgang’ trui van het merk Cos I Said So. Gewoon omdat ik een trotse meisjesmoeder ben. Daarnaast hebben de meiden allebei een jurkje met tule van Frnky’s. Deze droegen ze vol trots met Kerstmis inclusief glitterpanty (ik ben hier meestal niet zo van ?). Die jurkjes herinneren me gewoon aan de gezellige dagen met familie.

Bij welke winkel en/of webshop shop jij graag voor de kinderkamer? En waar voor kinderkleding?
Zowel voor de kinderkamer als voor de kleding shop ik graag online bij wildones Bij Wild ones kun je terecht voor de fijne kledingmerken Mói Kidz en Cos I Said So. Daarnaast vind je hier toffe deco voor in de kinderkamer zoals de opbergzakken van Tellkiddo, handgemaakte accessoires van Opjekamertje en heerlijke knuffelkussens van Hobuko. Ik vind het ook altijd een sport een leuke budget buys te scoren bij winkeltjes zoals Flying Tiger of Sostrene Grene. Daarnaast behoort ook Sissy-Boy tot een van mijn favoriete winkels.

Kijk hieronder mee in de kinderkamers van Billy & Lolo.

Kinderkamer Lolo

DSC_0774 DSC_0840 DSC_0811 DSC_0837 DSC_0844

Kinderkamer Billy

DSC_0746 DSC_0799 DSC_0755 DSC_0827 DSC_0815 DSC_0830 DSC_0737

Beschik jij over een goede fotocamera én heb je een leuke baby of kinderkamer die je met ons wilt delen? Geef je dan nu op via redactie@kindermodeblog.nl o.v.v. BINNENKIJKER

BEKIJK HIER DE VORIGE BINNENKIJKERS

Zin om te shoppen? Bekijk hier ons webshop overzicht 

Ben jij al GRATIS geabonneerd op ons YouTube kanaal? Klik hier om het gelijk te doen!

Tags: , , ,

Plaats een reactie