DE KINDERMODESTIJL VAN FABIENNE


In deze rubriek delen de lezerssen van Kindermodeblog hun kindermode stijl! Kijk lekker mee en laat je inspireren….

Naam: Fabienne Huisman-Franken
Leeftijd: 27 jaar
Kind(eren): Josie-Lou, 3 in februari
Werk: Docente Geschiedenis en Nederlands

Hoe zou je jouw kindermode stijl omschrijven?
Een mix van stoer en zacht, precies zoals Josie-Lou is. Ik houd zelf niet zo van te felle kleuren en blijf graag in een bepaald kleurpalet qua kledingstijl zodat alles te combineren valt. Prints zijn fijn en ik durf steeds gewaagdere combinaties aan. Nu Josie-Lou groter wordt zal haar kledingstijl wel wat meer gaan veranderen omdat madame een eigen smaak aan het ontwikkelen is.

Hoe kleed jij Josie-Lou het liefst?
Iets wat makkelijk, maar wel bijzonder is. Geen allegaartje. Ik had altijd een afkeer van rokjes, maar nu ze wat groter wordt staat het ineens zo schattig! Favoriet op dit moment is een jurkje of rokje met kniekousen en stoere schoenen eronder. Als ze naar de gastouder gaat trek ik haar liever een broek aan en een fijne sweater zodat ze lekker kan ravotten.

Wat draagt Josie-Lou het liefst?
Als het kon zou ze de hele dag in haar prinsessen jurk van FRNKY’s lopen. Maar ze is ook gek op haar muizenlegging van Mini Rodini. Al zijn er ook van die dagen dat ze het niet eens nodig acht om uit haar pyama te komen!

Wat zijn je favoriete kinderkleding merken?
Voor de basics heb ik afgelopen jaar Mingo ontdekt. Daarnaast is FRNKY’s favoriet en Tiny Cottons. Ik vul aan met leggings en vestjes van Zara en Mango kids, ze gaan vaak 1 seizoen mee en dit is prima. Sommige prints van Mini Rodini en Bobo Choses vind ik heel gaaf, maar die koop ik vaak pas in de uitverkoop omdat de stofjes in mijn ogen erg dun zijn.

Je favoriete online shop en stenen winkel?

Over het algemeen ben ik een koopjesjager en koop ik ook veel (eerste) tweedehands via koopgroepen en Achtung Baby!
Online shop ik eigenlijk overal een beetje, maar de service van Studio Aimee is fantastisch. Ik heb er pas 2x iets gekocht en ja ze zitten in Belgie, maar het uitpakken is echt een feestje! En ze zijn onwijs leuk om te volgen en hebben vaak kortingsacties via Instagram.

Qua stenenwinkel zijn er drie favoriet omdat ze in de buurt zitten; Frankey Sue en Kids Department. Frankey Sue omdat het echt pareltjes heeft en FRNKY’s daar te koop is. Kids Department vanwege de ruimte collectie en het fijne personeel, als ze iets niet hebben willen ze altijd voor je bestellen. Als laatste Achtung Baby! Omdat ze hier allerlei tweedehands A-merken verkopen en ook inkopen. Daarnaast ligt de winkel vol met handgemaakte spulletjes en zijn er vaak leuke workshops.

Wat is je favoriete trend van dit moment?
Ik vind de stijl ‘urban soft’ heel gaaf. Stoere items maar dan in zachtere kleuren zoals lichtgrijs, okergeel en poeder roze. Een voorbeeld hiervan zijn de kniekousen met sneakers eronder, en een bomberjack op een jurkje. Super!

Wat vind je belangrijk aan kinderkleding?
Dat het lekker zit, warm of luchtig genoeg is en dat het duurzaam is. Ik betaal liever iets meer voor een jas of paar schoenen dan dat het na een aantal keer dragen al ‘op’ is. Josie speelt graag buiten en klimt in en op alles wat ze ziet dus het moet hier wel tegen bestand zijn.

Wat is jouw musthave van dit seizoen?
Een bomberjack en kniekousen. Wij hebben het bomberjack van I Dig Denim in het roze en kniekousen van oa Mini Dressing, Mingo en Collegien.

Wil jij ook een keer jouw kindermode stijl delen? Stuur dan een mailtje naar redactie@kindermodeblog.nl o.v.v Kindermodestijl

dsc_2010_1 pa013039 pa083113 pa083189-2 pa163327-2 p9042538 p9242953 pa273530-2 pa233496-2

BEKIJK OOK: de Kindermodestijl van onze andere lezeressen!

Plaats een reactie