PERSONAL BLOG: ALLES VOOR HET PERFECTE PLAATJE?

Sla een blad open of scroll voor de gein even door je Instagram. Je wordt ermee doodgegooid. Perfecte plaatjes. Filtertje hier, filtertje daar en alsof dat nog niet genoeg is, nog een filter d’r overheen. Oppervlakterommel buiten beeld, muren die nog witter zijn dan sneeuw en kleding (onder andere) is glad gestreken. Kreukels en vlekjes zijn weggewerkt. Alles voor ‘t perfecte plaatje. Hét perfecte plaatje. De laatste tijd lijkt alles nog meer dan ooit te draaien om perfectie. En zolang we met z’n allen de perfecte plaatjes meer blijven waarderen lees: ‘vind ik leuken’ dan de niet perfecte plaatjes, denk ik dat het einde van ‘t perfectie-tijdperk nog lang niet in zicht is.

Over stylen, daar wil ik het even met je over hebben. Soms vind ik ‘stylen’ een tikkie over de top klinken wanneer we het hebben over: kinderen stylen. Soms doet ‘t mij denken alsof het dan om ‘t perfecte plaatje gaat. Alsof kinderen perfect gestyled de straat over gaan en alsof ik als kinderstyliste kinderen perfect aankleed. En dat is nou juist wat ik dus niet wil! Kinderen hoeven niet perfect gekleed, juist niet!

Eén van de leukste dingen aan kinderen en hun outfits vind ik nou juist dat het NIET perfect hoeft te zijn. Een kloddertje chocopasta, gemorste melk, een grote scheur in de knie. Dat zijn kinderen. Broekspijpen die op hoog water staan omdat de groeispurt sneller kwam dan ‘t licht, mouwen van een winterjas die te lang zijn omdat je ‘m zo lekker op de groei hebt gekocht, kale schoenen neuzen omdat het spelen er zo lekker speels aan toe ging. Moet kunnen toch? Om over de grenzeloze kindermode stijlen maar te zwijgen. Er kan en mag zo ontzettend veel. En er zijn zoveel geweldige kindermode merken en collecties. Dat is denk ik ook één van de redenen waarom ik maar geen genoeg krijg van Kindermodeblog en het ‘stylen van kinderen’. Er is zoveel te bedenken, te maken én te genieten. Het staat ze zo leuk! Van al die leuke kleertjes en kinderkleding collecties – die soms perfecter dan perfect zijn omdat ze zo leuk en mooi zijn- daar word ik dus zo blij van! Jij ook?

Stylen betekent voor mij het creëren van nieuwe en unieke outfits met kledingstukken die ik mooi vind, of als ik offline met oudere kinderen bezig ben, met kleren die zij mooi vinden en waarin zij zich lekker voelen. Stylen is voor mij het combineren van leuke en draagbare setjes. Het is voor mij het proces van ‘t bij elkaar zoeken van de kledingstukken, die het samen tot één ‘kloppend’ geheel maken. Of iets klopt of niet, dat is gewoon een gevoel. Mijn eigen perfectie zullen we maar zeggen. Bezig zijn met Kindermodeblog en met kinderkleding vind ik zo’n beetje het allerleukste wat er is!

Maar ok, een outfit is voor mij pas echt ‘perfect’ met een paar gave schoenen eronder 😉 Schoenen kunnen een outfit maken of breken. En dan heb ik het niet over kale neuzen. Een paar mooie nieuwe schoenen aan mijn voeten of aan die van mijn kids kunnen me zo’n fijn en perfect gevoel geven! Heb jij dat nou ook?

Perfecte plaatjes of niet, ik denk dat het laatste woord er nog niet over gezegd is. Maar ik zal mijn best blijven doen om jullie op Kindermodeblog te inspireren met kindermode waar je blij van wordt. Dit is natuurlijk inclusief heeeeel veel leuke kinderschoenen. In het nieuwe Nelson Magazine geef ik je alvast wat inspiratie!!

PS: Het idee om deze blog te schrijven sudderde al even maar de grote titel in het Nelson Magazine gaf me de directe aanleiding! 

– X♡ – Free

Klik hier om mijn 5 favoriete schoenen te zien bij Nelson maar laat me vooral even weten welk paar schoenen jouw favoriete perfecte paar is

r-8096

r-8137

r-8085
Wil je het interview met mij in het NELSON MAGAZINE lezen? Klik dan even hier

Heb je zin om schoenen te shoppen – wat ik me best kan voorstellen – klik dan hier om naar Nelson te gaan

Foto’s door Maru Alvarez

Plaats een reactie