PERSONAL COLUMN: DE 5 VERSCHILLEN TUSSEN WERKEN VOOR JEZELF OF VOOR EEN BAAS

Wie mij al langer volgt, weet dat ik mijn werk ontzettend leuk vind. En dat al bijna 5,5 jaar. Geen grap. Ik heb elke dag zin om te werken. Ik heb echt nooit geen zin. Ook geen grap. En ik heb jullie al wel eens eerder (uitgebreid) verteld in een blog op MamaGlossy waarom ik bloggen zo ontzettend leuk vind! (10 redenen waarom bloggen zo leuk is) Eén van die redenen waarom bloggen zo leuk is, is de vrijheid die het geeft. Je kunt het vanaf elke plek op de wereld doen. Als er maar Wifi is. Feit is wel dat ik meestal gewoon thuis ben of op kantoor zit en niet op een bounty eiland ben, maar, het idee alleen al he? Dat je op een rieten stoeltje zit onder een strak blauwe lucht, zonnetje erbij, uitzicht op zee en een laptopje op schoot. Zie je al het voor je?

En vandaag wil ik graag de vijf verschillen tussen werken voor jezelf of voor een baas op een rijtje zetten. Niet om een bepaalde reden ofzo, maar Oliver ging laatst een dagje mee naar kantoor en dit bracht me op het idee om dit met jullie te delen in een blog.

Komt ie dan.

De 5 verschillen tussen werken voor jezelf of voor een baas. (** Gebaseerd op mijn eigen ervaring) 

1. Vrijheid blijheid. Ahaa! Hier komt die uitdrukking dus vandaan. Wat een heerlijk gevoel is het toch om vrij te zijn. Je mag en kan alles zelf beslissen en je hoeft niemand (lees: een baas) verantwoording af te leggen. Geen maandelijks salaris op een vaste datum. Maar wél je eigen tijd indelen, je eigen beslissingen nemen en al je ideeën uitvoeren. Doen waar je zin in hebt! Dag in, dag uit. Heel veel vrijheid is heel veel blijheid.

2. De flexibiliteit. De oppas is ziek. Nee he, niet nu! Hoe kan het? Hoe kan zij nou ziek zijn en jij met je dubbele baan (lees: 24/7 moederschap + 24/7 bedrijf) én slapeloze nachten bent nooit ziek? Maar oké, het is wat het is. En wát een opluchting dat je niet op hangende pootjes een baas hoeft te bellen. En warempel! De oplossing is binnen handbereik. Binnen een straal van een meter. Je bent zelf de oplossing! Je kind gaat gezellig mee! Probleem opgelost. Eind goed, al goed.

3. Knuffelen tijdens werktijd. En als je je eigenwijze maar oh zo gezellige kroost dan toch een dagje mee naar kantoor sleept, dan zit er maar één ding op. Tussen de emails, telefoontjes en het team overleg wordt er geknuffeld. En veel. Want vandaag kan het én mag het. Knuffelen en kusjes geven! Zoveel als je kunt. Want het is toch best bijzonder, je kindje op kantoor. En voor hetzelfde geld wordt de oppas de komende drie jaar niet meer ziek. Dus knuffelen maar.

4. De effectiviteit. Eerlijk is eerlijk. Zo’n dag als deze is niet bepaald productief. Het is maar goed dat er geen baas mee gluurt. Want zo’n kleine wil natuurlijk heel veel aandacht en die van mij stelt gemiddeld zo’n 300 vragen per minuut. Goed voor een Olympisch record. En zo’n kantoor is natuurlijk reuze interessant. ‘ Wat is dit Mama? Wat is dat Mama?’ En die kledingrekken, die hebben op Oliver  een enorme aantrekkingskracht. ‘ Ma ik een nieuwe spijkebjoek mama? Ma ik dese aan? Nieuwe tjui aan Mama? ‘ Ach, ik ben de beroerdste niet. Zijn eerlijke en spontane reacties op de nieuwe collecties kunnen mij weer inspireren. En zo’n doorpas model vlak voor een fotoshoot is ook niet verkeerd.

5. Vrijheid nog meer blijheid! Je hoeft nooit vrij te vragen. Ik hoef denk ik niet uit te leggen hoe fijn dat is toch?! 

Hoe ga jij om met opvang, werk en kind(eren)? Laat gerust een reactie achter, hier of op Facebook!

– X♡ – Free

Ps. Ik ben vast nog wel wat vergeten 😉 

_63A8056_63A8002 _63A8008 _63A7930 _63A7853-001_63A7848 _63A7967 _63A7959_63A7795
Frederieke: Shirt Costes, Broek Zara, Schoenen Zara
Oliver: Shirt Tumble ‘N Dry, broek Mini Rodini

Foto’s door Alina Krasieva Photography

Tags: ,

Plaats een reactie