PERSONAL COLUMN: HOE IK MOEDERSCHAP EN WERK COMBINEER?

” Is het allemaal wel een beetje te combineren? “  Deze vraag krijg ik regelmatig op m’n bordje. Van volgers, vriendinnen, andere moeders, maar ook ooms, tantes en weet ik wie nog meer. Best een leuke vraag eigenlijk! Juist omdat ik het antwoord niet gelijk weet. Ik moet altijd even nadenken voordat ik ‘hét’ antwoord geef. Dat komt eigenlijk omdat er meerdere antwoorden mogelijk zijn. JA! Uuuh NEE! Uuuh JA… En het is ook maar net wanneer deze vraag gesteld wordt…. Het moment van de vraag kan ‘m maken of breken. Snap je wat ik bedoel?

Kijk. Wanneer ik gelijk volmondig JA zou zeggen, dan zou ik dit een beetje te makkelijk vinden. Zo van, doen we even, appeltje eitje. Dit zou ik niet helemaal eerlijk vinden. Niet tegenover mijzelf, maar ook niet tegenover jullie. Want ondertussen. Vul ‘m maar in. Bloed, zweet en tranen soms. Ren en vliegwerk. Je kent ‘t. Maar wanneer ik NEE zou zeggen, nee, het is niet allemaal een beetje te combineren, dan vind ik dat ook afbreuk doen aan de situatie. Want nee, het is niet allemaal een beetje te combineren. Maar toch doe ik het. Dus dan lukt het toch?  Dus het kan? Het is dus allemaal wél een beetje te combineren? Dus het antwoord is dus toch JA?

Ho, wacht even. Het allemaal een beetje combineren lukt me dus best heel aardig. Met mijn kinderen gaat het goed, mijn bedrijf groeit, ik ben gelukkig getrouwd, ik ben gewoon heel tevreden en heel blij! Zeker nu ik er even bij stilsta en er bewust over nadenk, wat ik nu aan het doen ben terwijl ik dit typ. Maar, dit is dan wel inclusief alle situaties waarbij alles niet helemaal vlekkeloos verloopt. Heb je even? Zo kom ik regelmatig om 18.00 tot de ontdekking dat de ijskast leger dan leeg is. Oeps! Voorlopig dus nog geen potten en pannen op tafel. Maar ook komt mijn dochter regelmatig zonder rugtas op school. Een keer of 10 (per maand). Mijn dochter heeft ook wel eens een kinderfeestje dat dan oeps NU is. De oppas staat voor niks op het schoolplein en ik moet halsoverkop een cadeau gaan scoren. Dat doe ik dan weer wel, dat dan weer wel, maar relaxed is anders. Het zweet staat op m’n rug. En zo zijn er vast nog veel meer, veeeel meer – ik ben niet de perfecte moeder- situaties. De berg met schone was is torenhoog (al gaat het de laatste tijd de goeie kant op) ik heb soms aardige discussies met mijn eigenwijze nageslacht en hun groente repertoire kan ook nog wat geoptimaliseerd worden. We komen nog niet verder dan broccoli en boontjes. Ja komkommer, maar dat vind ik niet echt tellen, want dat bestaat  voor 99% uit water. En ze hebben soms ook best veel vlekken op hun hippe kinderkleertjes.

De perfecte moeder? Die bestaat niet.

De perfecte combinatie tussen moederschap en werken? Bestaat ook niet. (Als jij dit anders ziet, let me know!)

Maar waar een wil is, is een weg! En voor alles is een oplossing! Het gaat er vooral om dat je dingen doet en onderneemt waar je blij van wordt. Met heel veel positiviteit, lachen, knuffelen en heel veel liefde kom je er wel!

Voor mij is de combinatie van moederschap en werken (momenteel) écht perfect.
– X♡ – Free

63A94511

63A9348

63A9394 (1)

_63A9439

_63A9480

_63A9436

_63A9410

 

Frederieke: Shirt Episode, Jeans short Pull and Bear, Blouse Bershka, Sandalen Zara
Oliver: Shirt Mini Rodini, Broekje Pocopato, Schoenen Naturino

 

Foto’s door Alina Krasieva Photography

Tags: ,

Plaats een reactie