PERSONAL COLUMN: DE KUNST VAN HET LOSLATEN

 

Je ziet het goed! Het is Oliver! Mijn eigen peuter. Mijn kleine man op wie ik zo ontzettend trots ben! Ik hoor je denken, wat is ie groot geworden. Klopt. Ook dit exemplaar groeit als kool. Ik moet soms echt even letterlijk stil gaan staan – niet te lang natuurlijk – want dan speert ie hem ervandoor. De tijd lijkt nog sneller te gaan bij een 2e, wat zeg ik? De tijd vliegt!
Toen Doutzen een baby was had ik geen werk en bestonden mijn dagen voor 100% uit moederen. Aan de ene kant vond ik dit heel erg fijn, maar na een tijdje miste ik het om te werken. Op de dag dat ik dit toegaf aan een vriendin – we liepen op dat moment samen achter de kinderwagen door de stad – zag ik bij een hele hippe kinderwinkel een briefje hangen achter het raam met daarop ‘Parttime Personeel gevraagd’. Ik stapte er naar binnen en twee weken later mocht ik aan de slag! Je voelt ‘m al aankomen hè? Het kindermode virus explodeerde!
Toen Doutzen 14 maanden was startte ik Kindermodeblog, dat inmiddels 5,5 jaar later is uitgegroeid tot wat het nu is! In de eerste jaren van mijn leven als werkende moeder, vond ik loslaten heel erg moeilijk. Regelmatig trok ik met betraande ogen tranen de deur van de crèshe dicht. En kwam mijn vader oppassen? Dan nam ik eerst nog een halve A4 door met de gebruiksaanwijzing van mijn kind. Jeetje, wat kan ik daar nu om lachen! Maar echt. Toen was ik zo. Ik vond loslaten heel erg moeilijk….! En voelde me soms enorm schuldig als ik ging werken….

Mijn kinderen zijn dan gegroeid als kool – net als die van jou denk ik? – maar gelukkig ben ik net zo hard met ze mee gegroeid in het moederschap. Geen schuldgevoel meer als ik ga werken, geen A4 meer met gebruiksaanwijzing. Nog geen post-it. Vertrouwen it is! Gelukkig is óók dat gegroeid als kool 😉

Voel jij je wel eens schuldig als je gaat werken? Kun je jouw kindje(s) makkelijk loslaten?
Ik ben benieuwd en zou het leuk vinden als je een comment achterlaat onder deze blog of op Facebook!

– X♡ – Free
(Volg jij mij nog niet op Instagram? Klik dan even hier )

_63A8925

_63A9201

_63A9047

_63A9232

_63A9219

_63A8955

_63A8964

_63A9197-001

_63A9153

Frederieke: Broek Oeuvre, Shirt Costes, Jasje Mango
Oliver: Poloshirt Zara, Broek Tumble ‘N Dry

Foto’s door Alina Krasieva Photography

Tags: , , , , , , ,

Plaats een reactie