WELKE KLEDING MOET JE KIND AAN BIJ HET BUITENSPELEN?


Als je kind buiten speelt, wordt hij of zij gemakkelijker vies dan wanneer binnen gespeeld wordt. Ben je zuinig op de kleding van jouw kind, dan betekent dit doorgaans dat je jouw zoon of dochter beter andere kleding aan kunt trekken bij het buitenspelen. Welke kleding je jouw kind het beste kunt geven volgens de experts van Lobbes, lees je in dit artikel. Door de tips in dit artikel op te volgen, krijgt jouw kindje comfortabele kleding voor het buitenspelen en heb jij minder problemen met het doen van de was. 

.
Tip 1: neem gemakkelijke kleding die niet te strak zit
De eerste tip die wij je willen geven voor het aanschaffen van buitenkleding voor je kind, is dat je kleding voor hem of haar koopt die niet te strak zit. Buiten wordt er veel gerend, gesprongen en geklommen en dit betekent dat je kind bewegingsvrijheid nodig heeft. Wil je jouw kind echt lekker laten ravotten, dan geef je een kledingstuk dat lekker meebeweegt en zeker niet te strak zit.

Tip 2: koop kleding die je gemakkelijk kunt wassen
Strikjes, glitters en andere versieringen zijn erg leuk, maar ook wat lastiger in de was. Komt je kind na het buitenspelen regelmatig terug met kleding vol vlekken? Dan kun je hem of haar beter kledingstukken geven die gemakkelijk uitgewassen kunnen worden. Denk hierbij niet alleen aan eenvoudige kleding met een beperkt aantal versiersels, maar ook aan kledingstukken die van stoffen zijn gemaakt die je gemakkelijker wat heter kunt wassen. Geen zijde dus, maar sterk katoen.

Tip 3: geef donkere kleding, het liefst zwart
Heeft je kind lekker door het gras gerold en zitten er vlekken in de kleding die je er echt niet meer uit krijgt? Dan zie je dit minder goed als het zwarte kledingstukken zijn, of als de kledingstukken in ieder geval donkere kleuren hebben. Geef je kind donkere kleuren en als de vieze vlekken er niet uit gaan in de was, zie je dit in ieder geval niet.

Tags: ,

Plaats een reactie