5 TIPS OM VLEKKEN UIT JE KINDERKLEDING TE KRIJGEN


Verdorie…. heb je nou alweer zo’n vieze grasplek op je knieën?! Niet morsen hè op je nieuwe kleding! Het zijn van die standaard zinnetjes die je vast wel eens heb gezegd, want geef toe als je kindje net een mooi setje kleding aan hebt, is het nooit leuk als daar vlekken op komen. Je kunt je kindje moeilijk vastbinden aan een stoel, zodat hij of zij niet meer naar buiten gaat of voeren tijdens het eten ‘s avonds. Dat zijn niet de beste oplossingen enne…. jouw kleintje is toch niet voor niets nog kind? Ook al zijn die verdomde vlekken onwijs vervelend, knoeien hoort er bij. So just deal with it? Echt niet! Er zijn heus wel oplossingen voor vet, fruit, gras en ander soort vlekken. Wij weten wel raad! Met deze vijf tips verdwijnen de meest vervelende vlekken als sneeuw voor de zon!

1. Mama, ik heb gemorst! Jup, het is weer zo ver…. Je kan natuurlijk enorm gaan lopen balen en onwijs boos worden over hoe vaak je wel niet hebt gezegd dat je kindje voorzichtig moet zijn, maar hier los je niets mee op. Vlekken verwijder je het beste als je direct actie onderneemt, dan trekt de vlek niet gelijk in de kleding. Dus als je kindje weer eens heeft geknoeid, trek dan eerst hup snel dat shirt uit en gelijk met groene zeep wassen.

2. Werkt zeep of wasmiddel niet zo goed? En heb je zwaarder geschut nodig? Elke vlek heeft zo zijn eigen middeltje. Vetvlekken kun je het beste verwijderen door talkpoeder of zout en citroensap erover heen te strooien. Vet trekt daar namelijk direct in. Enne ook wij moeders morsen wel eens, geef maar toe! Heb je net een prachtige jurk aan en mors je rode wijn? Ook dan werkt zout perfect!

3. Melk is goed voor elk! Je zal nu vast denken “yeah right, wat heeft dit met vlekken te maken?” Melk is echt een wondermiddel! Is je kleintje lekker in de weer geweest met stiften of hebben jullie heerlijk macaroni gegeten? Dep de vlek dan net zo lang met melk tot de vlek is verdwenen. Even naspoelen met water en de kleding is weer als nieuw!

4. Help, ik heb bloed! Onwijs rot natuurlijk en die bloedvlekken krijg je van ze lang zal ze levensdagen niet meer uit je kleding…. toch? Mis! Bloedvlekken zijn gemakkelijk te verwijderen met (ja hoor, daar zijn ze weer!) zout en melk. Laat je kledingstuk een nachtje liggen in koud(!) water en een flinke hoeveelheid zout of melk en de volgende dag is het net alsof er niets gebeurd is. Schijnt het zonnetje? Gooi je kledingitem na het zout/melk badje in de wasmachine en leg hem daarna in de zon om te drogen. De zon bleekt de vlek nog meer.

5. Buitenspelen is gezond en leuk, maar grasvlekken zijn minder fijn. Grasvlekken zijn gemakkelijk te verwijderen met soda. Dep een beetje soda op de vlek en was het kledingstuk vervolgens met een normaal wasprogramma. Weg is je vlek!

Met deze tips kan jouw kleintje met een gerust hart knoeien. Wat zijn jouw wastips?

Kindermodeblog-kinderen-kleren-kleding-kids-mode-27

Klik hier om te shoppen bij de leukste webshops

Tags: