DIY REVIEW KATIA


Door Babette:

Van Kindermodeblog kreeg ik een haak pakket toegestuurd van Katia. De Kid’s Cap Monkey, een super leuke kindermuts. Toen ik het pakket binnenkreeg was ik blij verrast. Het gezicht en de oren van de aap waren al kant en klaar meegeleverd net zoals de vlechtjes die aan de oorkleppen zitten. Ik hoefde dus enkel en alleen nog de muts en de oorkleppen te haken en vervolgens alles in elkaar te zetten. Dit maakt dit pakket zeer geschikt voor de beginnende haker. Zo heb je heel snel en gemakkelijk een leuke muts in elkaar gezet!

Het is een gemakkelijk patroon en dus een gemakkelijk haakwerkje die je gerust op de bank met een filmpje op de achtergrond kan maken. Het fijne hiervan is dat je het werkje even weg kan leggen om er later weer mee aan de slag te gaan.

De beschrijving van het patroon moest ik wel even een paar keer doornemen voordat ik hem helemaal begreep. Ze praten hier over ‘naalden’, 1e naald/2e naald etc. De meeste haakpatronen die ik ken praten over rondes.

Ook staat er bijvoorbeeld; haak 1st. en haak 2 st. in de volgende st. De bedoeling hiervan is echter simpel; haak 1 stokje in de eerste steek en 2 stokjes in de tweede en zo ga je steeds om en om verder. Wanneer je deze termen niet gewend bent zou je hierdoor in de war kunnen raken.

Het haakpatroon voor de oorkleppen hebben ze in tegenstelling tot de muts niet uitgeschreven maar in een grafiek verwerkt. Wanneer je niet gewend bent om vanaf een grafiek te haken kan dit even lastig zijn. Kijk van te voren even goed naar de grafiek of je deze begrijpt. In principe doe je precies hetzelfde als bij de muts.

De afwerking:

De grijze baan met halve vasten heb ik niet 1 maar twee keer rondom de muts gehaakt. Zo geef je de rand net iets meer body. Ook heb ik in plaats van haaknaald 2,5 een haaknaald 4 gebruikt. Zo krijg je iets grovere steken wat ik persoonlijk voor een muts mooier vind. En met deze wol dikte vind ik een wat grotere haaknaald prettiger werken dan een kleine. In principe verandert er verder niks. De muts zal misschien iets groter worden, maar ook dit scheelt niet heel veel.

IMG_4815

Het in elkaar zetten van de muts:

Om de ogen en de mond netjes in het midden op de muts te naaien tel je de stokjes vanaf de buitenkanten van de muts naar binnen of vouw je de muts dubbel zodat je precies het midden hebt. Mocht het gezicht nou niet precies in het midden zitten is dit geen grote ramp want een muts zit ook nooit precies recht op het hoofd. Naai eerst de ogen op de muts en dan pas de mond, want zoals op de foto te zien is overlapt de mond net iets de ogen. Ik heb dit per ongeluk andersom gedaan. Met een beetje creativiteit is het mij toch nog gelukt om die overlapping waar te maken, maar het is gemakkelijker wanneer je deze creativiteit niet hoeft te gebruiken.

IMG_4818

De oren zijn wat lastiger op de muts te naaien omdat deze wel precies op gelijke hoogte geplaatst moeten worden. In het patroon staat niet beschreven op welke plek de oren moeten komen. Ik heb vanaf de cirkel waar je begint met haken, 5 stokjes naar beneden geteld en daar de oren geplaatst. Zorg ervoor dat je in dezelfde baan blijft voor het linker en het rechter oor, zo komen de oren namelijk automatisch op gelijke hoogte.

De muts is nu bijna klaar, alleen nog de vlechten.

Om de vlechten aan de oorkleppen vast te maken heb ik de draad gebruikt van de oorkleppen door deze wat langer te laten met het afknippen. Hierdoor kon ik de vlechten helemaal passend aan de oorkleppen naaien en had ik geen losse draad meer nodig. De muts is nu klaar om op gezet te worden!

Ik heb met veel plezier dit haakpakket gemaakt. Het was een heerlijk ontspannend werkje tijdens mijn zwangerschapsverlof. Even met uitgestrekte benen op de bank mijn rustmomentje pakken zonder mezelf te hoeven vervelen! En het resultaat mag er wezen, mijn dochter is enorm blij met haar apenmutsje en wilt hem nu elke dag op… Met het winterse weer van nu in april komt dit niet heel slecht uit 😉

Katia, heel erg bedankt. En voor iedereen die deze muts ook wilt maken; Heel erg veel plezier met het haken van deze Kid’s Cap Monkey muts!!

Via deze link kun je naar de site van Katia voor meer informatie

IMG_4830

IMG_4823

IMG_4832

Klik hier om naar de site van Katia te gaan

Draagt jouw kind ook graag een muts?

 

Tags: , , ,

Plaats een reactie