DIY REVIEW KATIA


DIY Review door Asmara:

Vorige week kwam het langverwachte pakket binnen van Katia. Nieuwsgierig als ik ben maakte ik het pakket gelijk open bij binnenkomst en toen kwam de bezorger terug omdat hij hem nog niet gescand had. Haha, daar kwam ik dus weer naar de deur met een lege zak. In de verpakking zat het Cat Scarf pakket met een bolletje wol kleur nr. 62, blauw, wit en blauwtinten. Leuk!

Er zat gelukkig een patroon bij maar toen ik dat begon te lezen duizelde mij het. Dan maar even een rustig moment zoeken later op de avond als mijn lieve kroost op bed ligt.

’s Avonds las ik de beschrijving op mijn gemak. Het bleek een beschrijving te zijn voor 3 projecten. Een Cat Scarf sjaal, een Cat Scarf rugzak en een Cat Scarf muts. De eerste en de laatste zijn breipatronen en aangezien ik echt (nog) niet kan breien moest het voor mij de Cat Scarf rugzak worden.

1

Het patroon op zich was niet zo erg ingewikkeld want het bestaat uit, vasten, lossen, halve vasten en stokjes. En het is recht-toe-recht-aan.

Merkbaar is dat het patroon vertaald is uit het (ik denk) Spaans waardoor het veel taalfouten heeft. Het eerste “moeilijkheidje” kwam ik direct tegen. Normaal gesproken staat er in een patroon in welke beginlosse je moet starten met het vervolg. Dat was in dit geval niet zo. Ik heb het dus op gevoel gedaan. Het resultaat is uiteindelijk gelukt alleen is mijn rugzak iets minder breed dan het patroon vermeld. Dit bleek achteraf het geval.

De eerste 2 lossen van elke rij heb ik vervangen door een chainless turn (ik heb echt geen idee hoe je dat in het Nederlands noemt). Dit heb ik gedaan omdat ik dat een mooier resultaat vind.

Bij de eerste versmalling kwam ik ook niet helemaal uit met 8 v aan beide zijdes dus ook dat heb ik op gevoel gedaan en het patroon naar eigen inzicht wat aangepast.

2

3

Ook bij het heen en weer haken wordt er normaal gesproken geschreven of je een keerlosse maakt of niet. Ook hier was dit niet helemaal duidelijk voor mij en heb ik het wederom naar eigen inzicht aangepast.

4

5

Al snel had ik alle onderdelen; 2 koorden, 2 hengsels ge(h)maakt.

6

Voor het in elkaar zetten heb ik de matress stitch gebruikt omdat je dat haast niet ziet. Na het aan elkaar zetten van zijdes van de rugzak heb ik hem binnenste buiten gekeerd zodat het er mooier uitziet. Dat soort details worden niet vermeld in het patroon.

De onderdelen vastzetten was een gemakkelijk aangezien ik ruim voldoende had aan 1 bol en ik dus veel draad kon gebruiken zodat de onderdelen stevig vast zitten aan de rugzak.

8

9

10

11

Het resultaat is supermooi geworden en hartstikke leuk. En aan 1 bol Katia heb je RUIM voldoende.

Mijn jongste heeft de rugzak gelijk ingepikt want “Mama, ik ga toch binnenkort naar school en dan heb ik een rugzak nodig.” En gelijk heeft hij!

12

Via deze link ga je naar Katia voor meer info!

Tags:

Plaats een reactie