DIY REVIEW KATIA

Door: Amarins

Even een korte introductie, mijn naam is Amarins Steffens, 32 jaar en moeder van Fien (2,5jr) en Jinte (5mnd). Sinds een aantal jaren ben ik een fanatieke haakster. Van mijn oudtante Jantje heb ik de liefde voor het handwerken meegekregen. Haken had toen der tijd een stoffig karakter, maar hoe anders is dat nu! Op FB en Pinterest zie je genoeg leuke projecten voor zowel beginners als gevorderden. Dus ik zeg DOEN! Maar back to business.

Katia is een merk wat ik zelf ook gebruik dus ik was erg benieuwd wat ik met de post opgestuurd zou krijgen. Toen het pakketje er eenmaal was, kon ik niet wachten om ermee te beginnen. Ik heb de ”Kid’s Cap Owl” toegestuurd gekregen en tot mijn dochtertje haar plezier is het nog een roze versie ook! Kortom, de muts is al toegeëigend door mijn oudste dochter. Kleine fashionista in de dop.

Dit haakpakket is voor beginners en een aantal onderdelen zijn al gehaakt en hoef je alleen de muts zelf nog the haken. Nu klinkt dat voor sommige wellicht wat ingewikkeld, maar dit valt best mee.

Het garen is van 100% Acryl, lekker warm en dus prima om een muts van te haken. Het voelt heerlijk zacht en is van goede kwaliteit. Naast het haakpakket heb je wel een aantal essentials nodig zoals een haaknaald (2.5mm), schaar en stopnaald. Wellicht dat je moeder, oma of tante dit nog wel in de kast heeft liggen en anders kun je dit voor weinig aanschaffen.

Nu is het een kwestie van aan de slag gaan. Ik moet wel eerlijk zeggen dat de beschrijving erg summier is voor een beginner. Gelukkig zijn er genoeg websites of editorials op Youtube om je verder te helpen. Kortom, wees inventief! Bij een muts begin je bijna altijd bovenop en werk je naar beneden toe. Je begint dus met een klein ”rondje” en zorgt ervoor dat deze steeds groter wordt.

Nadat je de muts af hebt, komt het moment dat je de oorklepjes gaat haken. Dit is geen geschreven patroon, maar wordt wel uitgelegd door een getekend patroon. Persoonlijk ben ik meer van de geschreven patronen dus dit was voor mij dan weer even wennen en uitzoeken. Gelukkig ging dit snel genoeg. Echter denk ik dat het voor beginners wel weer wat lastiger kan zijn.

Zodra de flapjes aan de muts zijn gehaakt, moet de sierrand er nog aan. Deze heb ik een beetje aangepast, hoewel je dat niet echt terug ziet bij het eindresultaat. Hierna kwam het leukste, namelijk de ogen, oortjes en de koordjes van de flapjes!!

En tadaa het eindresultaat! Een hippe muts voor mijn dochter! Ik ben een ervaren haakster en zou dit in een avondje kunnen haken. Dat is ook omdat de ogen, oortjes en koordjes al gemaakt zijn. Voor beginners is dit DIY project goed the overzien en niet te ingewikkeld.

Via deze link ga je naar Katia voor meer informatie!

 

 

 

Tags: ,

Plaats een reactie