5 TIPS OM VLEKKEN UIT KINDERKLEDING TE KRIJGEN


We delen hier op Kindermodeblog dagelijks de leukste inspiratie, en geven je allerlei tips voor de leukste webshops, beste sale en budget adresjes of we geven handige mix-en-match trucs. En wij worden ontzettend vrolijk van alle leuke hippe kids die we wekelijks voorbij zien komen, maar wij weten ook wel, hoe leuk al die mooie kleertjes ook zijn, kinderen blijven kinderen. En wat doen kids? Die worden vies… spelen buiten op hun knieën in het gras, morsen chocolademelk of een grote klodder spinazie op die prachtige nieuwe outfits. Je kunt natuurlijk de hele dag achter de kids aanrennen en dingen roepen als: “Doe je voorzichtig met je nieuwe broek?” of “Niet morsen op dat nieuwe jasje hè?”, maar wat heeft dat nou voor zin? Die vrolijke, onbezorgde onbevangenheid is nou juist wat zo heerlijk is aan kind zijn. En dus laten we de kids lekker hun gang gaan, en geven wij je ondertussen 5 tips om al die vervelende vlekken gewoon als sneeuw voor de zon weer te laten verdwijnen!

1. Actie – Reactie! Wanneer mogelijk, pak die vlek gelijk aan, dan gaat hij er veel makkelijker uit dan wanneer hij aan ‘t einde van de dag helemaal ingetrokken is. Dus gelijk een schoon shirt uit de kast en meteen wat groene zeep op die vlek.

2. Melk is goed voor elk… Ja en ook voor vlekken dus.. Een knalrode ketchup vlek? Spaghetti saus? Gewoon net zo lang deppen met melk tot de vlek weg is, naspoelen met water en klaar is kees!

3. Extra krachtig! Soms is een beetje groene zeep of wasmiddel gewoon niet genoeg… Probeer eens wat witte wijn azijn verdund met water. Goed naspoelen met water en grote kans dat je vlek verdwenen is. Voor vetvlekken (en voor papa’s & mama’s die knoeien met rode wijn) is zout met citroensap of talkpoeder de perfecte oplossing.

4. Auw, mama ik heb bloed! De grootste nachtmerrie van iedere moeder… Én je kleintje heeft pijn, én bloedvlekken zijn eigenlijk gewoon de ergste vlekken van allemaal. Een kledingstuk met een bloedvlek kun je eigenlijk gewoon wel afschrijven.. Maar niets is minder waar! Haal dat pak melk maar weer uit de koelkast en de zoutpot uit de kast, want deze twee wondermiddeltjes helpen je ook van iedere bloedvlek af! Leg het kledingstuk een nachtje in koud (!) water met een flink veel zout of melk en de volgende dag is er niks meer aan de hand. Even wassen en ‘t liefst laten drogen in de zon, en dat shirt of die broek is weer zo goed als nieuw!

5. Boys will be Boys. Heerlijk toch? Lekker ravotten of voetballen op het grasveldje voor de deur, allemaal leuk en aardig maar die grasvlekken…. aargh! Maar er is een oplossing! Een beetje soda op de vlek en gewoon wassen volgens normaal programma. Makkelijk toch?

Hebben jullie nog handige tips om hardnekkige vlekken te verwijderen? Deel ze met ons en de Kindermodeblog lezeressen via een reactie hieronder of op de Kindermodeblog-Facebook!Kindermodeblog hippe kids jongens meisjes mode kindermode Samantha Bosdijk Photography-148

Plaats een reactie