6 TIPS OM EFFICIËNTER TE SHOPPEN

Wat is het toch heerlijk om kleding voor je kinderen te kopen. Ik heb in mijn leven nog nóóit iemand gezien of gehoord, die dat niet vond. Vaak is shoppen pure ontspanning, maar soms kan het ook knap lastig zijn. Je vindt niet wat je zoekt of je twijfelt over de kleur en de maat, zéker wanneer er dringend iets gekocht moet worden.

De tips die ik je nu ga geven klinken stuk voor stuk heel logisch, maar in de praktijk zie ik veel moeders die ze vergeten toe te passen. Hopelijk heb je wat aan mijn tips en zul je vanaf nu nog beter én sneller slagen.

1. Spit de kledingkast een paar keer per jaar goed uit en check wat er weg kan en wat niet. Misschien zit er kleding tussen waarvan de maat nu wél goed is. Het zou zonde zijn als dit ongedragen blijft, je hebt ‘t niet voor niets op de groei gekocht.
2. Probeer tijdens het uitspitten nieuwe combi’s te maken en bedenk wat er mist. Denk daarbij ook in maten en kleuren. Misschien is het niet je meest favoriete klusje, maar je zult zien dat je hierna efficiënter zult shoppen en beter zult slagen.
3. Denk tijdens het shoppen iets verder dan die leuke broek of dat leuke t-shirt. Denk in setjes en in kleuren. Je investeert misschien iets meer, maar als het daardoor vaker gedragen wordt is dat ook wat waard.
4. Ben je opzoek naar een nieuwe broek? Neem een ‘oude’ mee naar de winkel en leg deze op een nieuwe. Zo weet je zeker dat je de goede maat en het juiste model gaat aanschaffen.
5. Neem de stof of het kledingstuk mee waar je iets bij wilt kopen. In de winkel kun je beter zien of iets wel of niet bij elkaar past, dan in je hoofd.
6. De pasvorm van merken ligt redelijk vast. Bedenk en onthoud welke merken je wel of niet goed vindt vallen qua pasvorm.

Mis je nog een tip? Voel je vrij om te reageren, bijvoorbeeld hier op Facebook

Tags: ,

2 Reacties

  • door jessica
    Posted 26 april 2011 16:57 0Likes

    Met een legging, shirt en vestje kunnen zomerse kledingstukken met koudere temperaturen al gedragen worden. En wordt het warmer, dan kan wat weggelaten worden.

  • door thefashionguitar
    Posted 26 april 2011 17:06 0Likes

Plaats een reactie