PERSOONLIJKE COLUMN: 4 JAAR LATER

En toen was het deze week ineens alweer 4 jaar geleden dat ik begon met Kindermodeblog. Niets vermoedend klapte ik 4 jaar geleden mijn laptopje open. Ik zette een website op omdat ik zin had om te schrijven, omdat ik veel wilde leren én omdat ik zin had om mijn inspiratie te delen. Ik had al eens eerder een eigen blog bijgehouden over ondernemerschap op de Olympische Spelen in Beijing, dus ik kende het gevoel van online schrijven en hoe leuk dat is. Je schrijft iets dat je direct kunt delen met ‘publiek’ wat het veel uitdagender maakt dan wat krabbelen in een schrift of in word. Omdat je weet dat anderen het ook kunnen lezen, word je meteen veel kritischer (én pertectionistischer). Dé perfecte leerschool dus. Omdat ik al het een en ander wist van websites ging ik meteen fanatiek van start en schreef ik bijna elke dag een blog. Meestal tijdens het middagslaapje van Doutzen of in de avonduren. Hoewel het bloggen puur begon als hobby en als leerschool, voelde ik ook vanaf dag 1 dat dit misschien wel iets groters kon worden. Fashionbloggers rukten toen massaal op, maar bloggende moeders over kindermode waren er toen nog niet. Een gat in de markt!

De meeste mensen – vrienden, familie, kennissen-  wisten überhaupt niet wat bloggen was. Wat heb ik vaak moeten uitleggen wat ik deed. Zo ook toen ik voor de eerste keer naar de Kleine Fabriek ging. Echt geen één retailer wist wat ‘een blogger’ was en van Kindermodeblog hadden ze toen ook nog nooit gehoord 😉 Zo ook Nico niet,  de eigenaar van Relaunch. Maar hij was meteen geïnteresseerd in ‘bloggen’ en in Kindermodeblog. Hij vroeg me het hemd van ‘t lijf over Kindermodeblog en zag kansen om zijn merk en collectie via Kindermodeblog onder de aandacht te brengen. Omdat ik zelf ook enorm enthousiast was over Relaunch, maakten we na de beurs een afspraak om te praten. En zo was mijn eerste grote samenwerking een feit.

En toen waren we deze week dus vier jaar verder en was ik druk bezig met de inrichting van mijn nieuwe kantoor. De muren zijn geverfd, de vloerbedekking is gelegd en ik heb nieuwe kleding rekken gehaald. Morgen komen de meubels en dan kunnen we – hè hè -ook eindelijk lekker zitten. Vrijdag gaan we ‘officieel’ van start met het team en de redactie van Kindermodeblog & MamaGlossy. Wat een perfect einde van de week! Het is trouwens wel nog hectisch want morgen hebben we fotoshoot. En dit weekend staat de Kleine Fabriek in Amsterdam op het programma. Gelukkig hoef ik nu -4 jaar later-  niemand meer uit te leggen wat bloggen is…. Ik heb er zin in!

Ik ben trouwens ook benieuwd naar de komende vier jaar 😉 Ik ga er in ieder geval weer bevlogen tegenaan en zit boordevol met nieuwe ideeën…
Kindermodeblog 11 dec foto's-43

succesvol blogger

witte sneaker trend

frederieke wieberdink

fashion blog

frederieke wieberdink

Kindermodeblog 11 dec foto's-17
Frederieke: broek pak Zara, gilet Maison Scotch en armbanden van The Rubz (via Vallenmode)
Guusje: Jurkje Picnik Barcelona, vest Tumble ‘N Dry

 

Heb je opmerkingen, een vraag of wil je gewoon iets leuks met me delen? Stuur me gerust een email > frederieke@kindermodeblog.nl

 

 Foto’s door Nienke van Denderen

 

Tags: , , ,