Wie de schoen past…


De herfst is aangebroken en de winter staat voor de deur, tijd voor nieuwe stoere laarsjes en herfst- en wintercouture. De nieuwe schoenencollecties sieren de (web)winkels al weken en de uitverkoop gaat bijna beginnen, maar zelfs als het aanbod groot is wil dat niet zeggen dat er ook altijd dé topschoenen bij zitten voor je kind. De kleintjes van deze wereld worden al vrij snel blootgesteld aan veel moois, ook wanneer ze een moeder hebben met een schoenentik.

Het is voor mij een nieuw fenomeen, maar het blijkt een enorme uitdaging om leuke hippe schoenen te shoppen voor je kind. Met de nadruk op leuk en hip! De keuze is reuze: kekke customized Converse van UniKCZ met drukke prints, classy Clarks, mini-Timberlands met bont of worden het toch Uggs? Allemaal merken waar de meeste hot mama’s warm voor lopen. Maar wat als ze niet passen?! Te breed, te hoog, te smal…

Mijn zoektocht naar hip schoeisel is ruim twee weken geleden gestrand met de aankoop van een paar oerdegelijke stappers voor mijn kleine Sara Lou. Ik dacht aan een paar mini-Louboutins met flexibele rode zolen, maar dit werden al snel donkerblauw geveterde patta’s. Na vele maatsessies kwamen de verkoopsters tot de conclusie dat mijn dochter toch wel erg smalle voetjes heeft, dus helaas zijn we genoodzaakt om haar mini-teentjes de aankomende tijd eerst in überdegelijke muiltjes te schuiven. Na een kort goedkeurend knikje van mijn dochter heb ik ze snel afgerekend.

Uiteindelijk verlieten we ietwat betreurd de winkel met een paar nieuwe schoenen. Een rare gewaarwording, want vrouwen verlaten nooit en te nimmer bedroefd een schoenenzaak met hun nieuwe aankoop. Ondanks dat mijn dochter nog niet kan praten zag ik aan haar toetje dat ze dit model in eerste instantie eigenlijk niet in gedachte had. Maar helaas, mama moet doen wat goed is voor haar kind en daar horen de voetjes ook bij. Ik zag haar denken; jij loopt toch ook ieder weekend op killer heels die voor geen meter zitten, maar dat ziet er tenminste wel cool uit…

Trendy schoenen uit Afrika


Tags: ,

Plaats een reactie