Contestblog 2: Meisjes zijn veel te duur


Door: Maartje Hendrikx

Toen ik tijdens mijn zwangerschap hoorde dat we een meisje zouden krijgen was ik blij, nee ik was uitzinnig, er kwamen “heppiefeelings” naar boven waarvan ik niet eens wist dat ze bestonden. Ik was tijdens die negen maanden een emotioneel wrak en om me toch gelukkig te voelen ging ik veel chocolade eten en shoppen, lees veel shoppen.

Na twee jongens ging er dan ook een wereld voor me open! Inmiddels is Fiene bijna drie èn haar wereld bestaat uit roze, roze èn uhm… roze. Haar kledingkast is voller als de mijne, haar schoenencollectie is groter en laten we het vooral niet over haar accesoires hebben. Voor een shopaholic als ik is het hebben van een dochter eigenlijk helemaal niet goed, althans niet voor mijn financiële toestand.

Fiene vindt het prachtig èn geniet van alle outfits die ze krijgt, maar sinds kort is er een probleempje. Mijn fashionata, shoppingqueen in de dop wilt geen broeken meer aan. Rokjes èn jurkjes zijn prima, maar bij een broek gilt ze alles bijelkaar, ze huilt, ze gooit zichzelf op de grond èn er is geen land meer mee te bezeilen. Daar komt dan het dillemma, moet je hier vooral niet aan toe geven òf shop je gewoon een grotere collectie rokjes èn jurkjes?

Jullie mogen niet meer raden.. Ik shop voor dochterlief gewoon nog meer kleertjes èn de broekjes gaan voorlopig even de kast uit. (daar was toch geen plek meer voor!)

Fiene blij, mama blij en papa die is niet blij, want die moet weer wat harder werken 😉

Fiene blog contest

Vind jij dat Maartje €250 moet winnen? Geef haar jouw stem! KLIK HIER om haar te steunen.

Kindermodeblog trends kindermodeLookbook maken op Kindermodeblog

 

0 Reacties

 • door Jerr
  Posted 18 mei 2012 12:00 0Likes

  Heel leuk en herkenbaar, ik ben nu zwanger van een meisje ( ik heb al een zoon van bijna 2) maar wat is dat shoppen leuk!!!En zoveel meer keus voor een meid!

  • door Maartje
   Posted 28 mei 2012 21:39 0Likes

   Zoveel meer keus èn het lijkt wel allemaal zo lief èn popperig! Ik ben helemaal in mijn element want shoppen is sowieso een hobby èn met 3 kids ga ik los!
   Ik wens je een fijne zwangerschap toe èn veel shopplezier!

 • door Margreet Putter
  Posted 18 mei 2012 14:40 0Likes

  Hahahah echt heel herkenbaar ja, je kan blijven shoppen voor je meisje, een hele dure maar wel leuke hobby! Ik merk wel je koop nu voor jezelf iets minder en voor je meisje veeels te veel!

  • door Maartje
   Posted 28 mei 2012 21:40 0Likes

   Já! Dat klopt helemaal. Tot ik tot de conclusie kwam dat ik me niet meer helemaal lekker voelde als ik naast mijn dochter liep. Nu heb ik voor mezelf geshopt èn voor Fiene èn geloof me, dat voelt héél goed!

 • door Esther
  Posted 18 mei 2012 20:04 0Likes

  Heerlijk, zo’n eigenwijze kleine! En je blog is erg leuk om te lezen. Te hopen dat (ooit) mijn 2e geen meisje wordt 😉

  • door Maartje
   Posted 28 mei 2012 21:41 0Likes

   Hihi, dankjewel! En geen meisje?? Nee, dat is zo leuk! Alhoewel natuurlijk een jongensgezin ook heel leuk is. Maar bij een meisje gaat er een wereld open. Zoveel meer leuke spulletjes in zo’n lieve kleurtjes.

 • door Wim
  Posted 28 mei 2012 21:53 0Likes

  En papa maar werken! 😉

  • door Maartje
   Posted 31 mei 2012 11:41 0Likes

   Uhm… Ja, maar werken is toch ook jouw hobbie?

 • door Ilse Brattinga
  Posted 30 mei 2012 13:23 0Likes

  Heel herkenbaar haha! Ik krijg nu nog een dametje.. sinds ik dat weet sta ik standaart in de min 😉

  • door Maartje
   Posted 31 mei 2012 11:42 0Likes

   In de min, is er ook een plus dan?? 😉

 • door Claudia van Heck
  Posted 30 mei 2012 14:59 0Likes

  Wat een herkenbaarheid, erg leuk geschreven!! Heb zelf eerst een zoon gekregen en daarna twee dochters, heerlijk al dat roze in huis nu! En de rokjes en de jurkjes natuurlijk :-). Ook onze dochter van 4 krijgen we maar zelden meer een broek aan, als de broek roze is of met bloemetjes of zo dan wil ze nog weleens een uitzondering maken, haha! Echt super leuk geschreven Maartje!!

  • door Maartje
   Posted 31 mei 2012 11:44 0Likes

   Dat beloofd nog wat! Hier mogen er geen broeken meer in huis voor ons dametje! Wél rokjes, véél rokjes, want het allerliefste verkleed ze zich ook nog eens 4 x op een dag…

 • door Tamara
  Posted 31 mei 2012 07:52 0Likes

  O zo herkenbaar! Hier ook een meisje, maar daarnaast ook nog 2 jongens waar ik af en toe ook helemaal mee doorsla qua kleding hoor 😉
  Superleuk geblogd Maartje, heb met een grote smile zitten lezen!

  • door Maartje
   Posted 31 mei 2012 12:06 0Likes

   Wat lief! Dankjewel voor alle keren dat je hebt gedeeld!

 • door Maciel Janssen
  Posted 31 mei 2012 08:40 0Likes

  Geweldige blog Maartje! Ik duim voor je dat je gaat winnen! Je verdient het…

  • door Maartje
   Posted 31 mei 2012 12:07 0Likes

   Lief! Ik duim hier héél hard want met drie kinderen is dit wel een héél welkom cadeautje=)

 • door Eline
  Posted 31 mei 2012 10:54 0Likes

  Erg leuk om te lezen. Zelf heb ik geen kids, maar ik kan me helemaal voorstellen dat je je verliest in het kopen van leuke spulletjes, zeker voor meisjes!!

  • door Maartje
   Posted 31 mei 2012 12:08 0Likes

   Geloof me meis, er gaat een shoppingwereld voor je open! Enige nadeel, soms ga je jezelf vergeten;-)

 • door suzanne
  Posted 31 mei 2012 11:19 0Likes

  Hey meis,

  Dat heb je mooi geschreven hoor en is zoooo waar ik heb een nichtje van diezelfde leeftijd dies net zo haha geniet er maar van voor dat je het weet lopen ze met mascara op hun ogen en zijn ze verliefd 🙂

 • door Maartje
  Posted 31 mei 2012 12:09 0Likes

  Ja, je hebt helemaal gelijk, maar ook dat is natuurlijk een heel leuke fase! Ik heb Daan natuurlijk die ook al echt pubert, wat een verschil hè!

 • door Stephanie van Drunen
  Posted 31 mei 2012 14:25 0Likes

  Allereerst: wat een lief meisje! En een super leuke blog heb je geschreven 🙂 heb zelf ook geen kinderen, maar ik bereid me alvast voor op de toekomst haha!

 • door Chantal Beerepoot-Bakker
  Posted 31 mei 2012 14:34 0Likes

  Ik ben ook weleens blij dat ik 2 jongens heb, alhoewel begint de oudste zich nu ook af en toe met zijn kleding te bemoeien, dat hij het niet mooi vindt enzo, gewoon aantrekken zeg ik dan, maar ik denk dan; koop ik eens wat moois, hahaha.

  • door Maartje
   Posted 31 mei 2012 14:36 0Likes

   Herkenbaar! Vorige week had ik een schattige legging gekocht bij de Hema, blauw met witte hartjes, echt te lief! Ik liet hem aan Fiene zien èn die zei meteen:” wat lelijk”.
   Tja daar sta je dan….

 • door my-artdesign
  Posted 31 mei 2012 14:42 0Likes

  Wij hebben ook een meisje van 8 jaar ,Febe.
  En ja het is super leuk om meisjes spulletjes te kopen !
  Rokjes ,kleedjes,strikjes speltjes juweeltjes (maar ja daar bij zit ze aan de bron ) 😉
  En haar nichtje houd ook veel van zelf gemaakte juweeltjes dus komt ze naar tante mouse he !!
  <3

 • door ramona
  Posted 31 mei 2012 14:47 0Likes

  Hoop dat je wint want tis toch ooohhh zo leuk om voor je dochter te shoppen!! Suc6

 • door Inge Stoop
  Posted 31 mei 2012 15:41 0Likes

  Leuk geschreven!!! Helaas voor mij doe ik dit gedrag niet alleen bij mijn dochter maar ook bij mijn zoontje! en inderdaad, manlief maar werken!

 • door Monique
  Posted 31 mei 2012 17:19 0Likes

  Ik vind dat je jongens ook erg stoer kan kleden, maar meisjes, tja, toch nog net iets ” liever ”
  Gelukkig heb ik 2 zonen, en hebben die nooit hun broeken willen ruilen voor een rokje of jurkje hihihi, er zijn mij dus veel kosten bespaard gebleven 😉

 • door Ronald
  Posted 31 mei 2012 20:48 0Likes

  Leuk! en idd helemaal waar!

 • door Senna
  Posted 31 mei 2012 20:49 0Likes

  SUPER MAARTJE!

 • Trackback: De kindermodeblogger contest is gewonnen door - ♥Kindermodeblog.nl

Plaats een reactie