ZO KIES JE DE JUISTE PEUTERSCHOENEN!

Als je peuter uit zijn loopschoentjes is gegroeid, is het tijd om zijn eerste paar echte schoenen te kopen. Zo kies je de juiste peuterschoenen:

Neem je kind mee
Het beste koop je geen schoenen online, maar neem je je kind mee naar de schoenenwinkel voor een pasbeurt. De verkoper kan dan de voet bekijken en deze zowel in de lengte als breedte opmeten en op deze manier de beste schoenmaat en pasvorm bepalen. Ook kan hij zien hoe je kind op de schoenen loopt, of de schoenen goed aansluiten en niet te wijd of te strak zitten. Verder kan hij kijken of ze niet te groot of te klein vallen en of de tenen voldoende ruimte hebben.

Het dragen van slecht passende schoenen zal de voeten van je peuter niet vervormen. Als de schoenen niet erg ondersteunend zijn, kan dat eventuele voetafwijkingen wel verergeren. Denk hierbij aan platvoeten.

Pasvorm en functie
Idealiter volgen schoenen de vorm van de voet op natuurlijke wijze en hebben ze voldoende ruimte, zodat de tenen van je kindje niet samengedrukt worden. De schoen moet buigen bij de bal van de voet, maar bij de hiel moet deze stevig zijn om de voet goed te ondersteunen. Zoek naar schoenen met klittenband of veters om ervoor te kunnen zorgen dat deze goed om de voet sluiten.

Het materiaal en de zool
Het materiaal van een peuterschoen moet ademend zijn. Leer of mesh zijn daarom goede materialen. De zool is het beste van rubber, want dit geeft goed grip op de vloer. Of je kind nu over een laminaatvloer loopt of over tapijt.

Kies schoenen voor verschillende gelegenheden
Elke schoen is ontworpen voor een specifieke gelegenheid. Sandalen zijn bijvoorbeeld bedoeld om naar het strand of het zwembad te gaan, niet om in rond te rennen. Kies daarom schoenen voor verschillende gelegenheden, zoals stevige schoenen voor dagelijks gebruik en sandalen voor zomerse uitjes.

Plaats een reactie