LITTLE MAN HAPPY: DE TOFFE SWEATER VAN MCKENZIE

LITTLE MAN HAPPY: DE TOFFE SWEATER VAN MCKENZIE

Door Rosan:

Ik ben me steeds bewuster van duurzaamheid als het gaat om kleding en mode. Deze week was er een serie op NPO3 waar het gaat over de keerzijde van fast fashion. Er werd letterlijk gezegd ‘mode is een wegwerpartikel geworden’. En dat klinkt zo vreselijk, dat je gewoon geen waarde meer toekent aan datgene wat je aan hebt. Mijn geld gaat grotendeels op aan de kleding van mijn kids, maar als ik iets voor mezelf koop dan wil ik wel dat het van kwaliteit is zodat ik het lang kan dragen.

Je ziet nu het fenomeen capsule wardrobe bij steeds meer mensen verschijnen. Dit is een beperkte collectie die bewust gekozen wordt zodat je het op veel verschillende manieren kan combineren. En als je niet zo’n heel groot budget hebt dan is dit toch een hele mooie manier om in goede kledingstukken te investeren in plaats van twee keer zoveel items die je na een paar keer dragen weg kan gooien (én die niet duurzaam of eerlijk zijn geproduceerd). Dit klinkt misschien allemaal een beetje belerend, maar als je de keuze hebt dan wil je toch letterlijk iets verder kijken dan de binnenkant van je kledingkast?

Gelukkig zien we in de kindermode steeds meer mooie labels die staan voor duurzame en eerlijke productie en daarnaast natuurlijk het kind centraal zetten. En wat ook heel leuk is… we kennen natuurlijk veel Scandinavische merken inmiddels maar ook uit Duitsland komen steeds meer geweldige designs. Little Man Happy is zo’n merk uit Berlijn dat vooral unisex kleding ontwerpt, mooie basics met een tikkeltje fun. Mckenzie draagt hier een heerlijke sweater die door haar inmiddels als bestempeld is als haar ‘oh-my-god’ trui. Ik vind de kleur blauw echt prachtig bij haar en de dikke rode letters maken de trui vrolijk en stoer. Wij combineren het (uiteraard) met een rokje maar deze trui rockt natuurlijk ook op een legging of broek!

Je shopt de sweater hier bij Little Man Happy in de webshop 

Je shopt de sweater hier bij Little Man Happy in de webshop 

Ken jij dit leuke kinderkleding merk uit Berlijn al?

Tags: , ,

Plaats een reactie