BRAND INTERVIEW: BARN OF MONKEYS

Een NIEUW kinderkleding merk dat wij op de Pitti Bimbo in Florence hebben gespot is Barn of Monkeys! Een collectie met heel veel gave items die net even anders zijn. Barn of Monkey is een nieuw kindermode merk met een mooi verhaal en daarom willen wij jullie er graag meer over vertellen…

Op de Pitti Bimbo hadden wij een heel leuk gesprek met Rita, één van de enthousiaste teamleden van Barn of Monkeys. Zij vertelde ons alle ins en outs over de nieuwe collectie van dit nieuwe kinderkleding merk.
 

Lees je mee?

Barn of Monkeys… een nieuw kindermode merk. Vertel! 
” Barn of Monkeys is een klein team dat is samengekomen voor hun ‘spirit of dreamers’  met als doel creativiteit en kunst als beste tool. We delen dezelfde liefde voor het vertellen van verhalen en de honger naar nieuwe ontdekkingen. Dat in combinatie met wie wij zijn als mensen en waar we voor staan; wat ons gelukkig maakt, de behoefte vanuit de industrie gecombineerd met duurzame doelen die wij belangrijk vinden waren het concept en de start van Barn of Monkeys. “

Wat is het verhaal achter de nieuwe FW18/19 collectie? We zien veel kleur….
” De AW18/19 collectie staat in het teken van de wetenschap en hoe leuk dit kan zijn! De betekenis ervan, de deuren die het kan openen en waarom en wat we ervan kunnen leren. Dit hebben vertaald en laten terugkomen in de kleuren en prints van de collectie. De collectie is unisex en hier hebben we bij het kleurgebruik dan ook rekening mee gehouden.

Wat is jullie favoriete item uit de collectie?
Dat is lastig kiezen! Omdat wij natuurlijk het verhaal achter elke print weten. Elk item is uniek en komt voort uit een persoonlijke keuze. Maar er zijn wel een aantal statement pieces die het thema van de collectie uitademen. Bijvoorbeeld onze laboratoriumkleding, onze sweater met cellulaire boorden en onze culottes met Eureka-print.” 

Hoe is de naam Barn of Monkeys ontstaan? En waar staat het voor?
” Barn of Monkeys is ontstaan uit het idee van de creatieve ruimte die we bouwen wanneer er iets wordt bedacht, zoals illustraties, ontwerpen, kleuren kiezen, een plek om brainstormen over concepten. Voor ons is het alleen mogelijk om creatief helemaal los te gaan wanneer we ”een schuur” (Barn) om ons heen bouwen. En Monkeys voelde als een goede combinatie! “

Hoe ontwerpen jullie als team de nieuwe collectie? Welke stappen zetten jullie? 
” We hebben niet specifieke regels die we volgen. We beginnen met brainstormen en daaruit vloeien ideeën waar we eigenlijk gelijk mee aan de slag kunnen. Iedereen gaat er dan mee aan de slag. We zoeken naar beelden, maken concepten en dit alles met heel veel plezier! Eigenlijk gaat dit hele proces heel soepel en natuurlijk en hebben we vaak te veel ideeën. Dan komt het moeilijke gedeelte: keuzes maken! ” 

Kun je ons al iets meer vertellen voor de SS19  collectie? (zomer collectie volgend jaar)
” De SS19 collectie zal een 2.0 versie van onszelf zijn. Komend seizoen bestaand we 1 jaar. SS19 wordt een wijzer seizoen, meer honger naar verbetering, meer vleugels om te vliegen nu dat we weten wat we doen. Inspelen op waar de markt klaar voor is. Het vertrouwen dat we nodig hadden om onze creatieve ideeën vorm te geven! Het zal iets zijn dat je totaal niet verwacht, dat kunnen we alvast zeggen! “

Als je Barn of Monkeys in 3 woorden zou moeten omschrijven, wat zijn die woorden?
” Arty, playful & honets ” 

De nieuwe zomercollectie van Barn of Monkeys ligt nu in de webshop! Laat je ons even weten wat jij van dit nieuwe kindermode merk vindt?

Klik hier om naar de webshop van Barn of Monkeys te gaan

Klik hier om direct naar de website van Barn of Monkeys te gaan

Click here to read the story in English on Sparkle26.com

Foto’s door Alina Krasieva

Plaats een reactie