IK WIL JULLIE HIER GRAAG IETS OVER VERTELLEN!

** Dit blogartikel heb ik geschreven in samenwerking met McDonalds **

Als moeder wil je niets liever dan je kinderen gezond en gelukkig zien. Wanneer Doutzen en Oliver lekker in hun vel zitten, en ik ze zie genieten van de dingen die ze doen – vaak zó onbevangen en vol overgave – dan geniet ik als moeder ontzettend mee. Is dit herkenbaar voor jullie? Waarom ik dit nu opschrijf en met jullie wil delen, heeft te maken met McDonalds en het Ronald McDonald Kinderfonds, waarover ik jullie iets wil vertellen.

Bij McDonald’s begrijpen ze hoe belangrijk het is dat kinderen zich fijn voelen, en dat een glimlach van een kind dierbaar en speciaal is. Na de succesvolle start van McHappy Day, vorig jaar november, organiseert McDonald’s ook dit jaar weer een McHappy Day. Op deze speciale dag wordt het Ronald McDonald Kinderfonds door McDonald’s in het zonnetje gezet en wordt er stil gestaan bij het goede werk dat zij doen.

Het Ronald McDonald zorgt er namelijk voor dat ouders dicht bij hun zieke kind kunnen zijn. In de Ronald McDonald Huizen kunnen familieleden overnachten om op deze manier toch zo dicht mogelijk bij hun zieke kind, broertje of zusje te zijn. Want wanneer je kind ziek is wil je hier natuurlijk het liefst elke minuut, elke seconde van de dag bij zijn.

Tijdens McHappy Day, op woensdag 22 november, wordt er bij iedere bestelling 5 cent door McDonald’s aan het Ronald McDonald Kinderfonds gedoneerd. Iedere bestelling op McHappy Day is een Happy Meal. Elke meal wordt namelijk in een speciale McHappy box geserveerd met daarbij een geschreven kaartje van de ouders die dankbaar gebruik hebben kunnen maken van Ronald McDonald Huizen.

Dit jaar is er een speciale animatiefilm gemaakt waarin kinderen, aan de hand van zelfgemaakte tekeningen, vertellen wat de tijd in het ziekenhuis voor hen en voor hun ouders hebben betekend. Tijdens de grote première op 30 september werd deze animatiefilm afgespeeld in de Pathé Arena te Amsterdam en ik mocht hierbij aanwezig zijn. De hoofdrolspelers – de kinderen – en hun ouders werden tijdens deze première in het zonnetje gezet en samen mochten we het resultaat van de animatiefilm gaan bekijken. En wat is het resultaat prachtig mooi geworden. Zo bijzonder om te zien hoe de kinderen deze periode hebben ervaren en hoe fijn zij het hebben gevonden dat papa en mama dichtbij waren. Een animatiefilm die de boodschap precies weet over te brengen.

Met deze gedachte en bij het zien en horen van de persoonlijke verhalen van de kinderen breng je 22 november toch met liefde een bezoekje aan McDonald’s 🙂 Hiermee doe je niet alleen je eigen kind(eren) een groot plezier, maar steun je meteen het goede werk van het Ronald McDonald Kinderfonds en geef je ouders en hun zieke kind de mogelijkheid dicht bij elkaar te zijn.

 

 

Tags: , , , ,

Plaats een reactie