JOHN RICHMOND: PERSOONLIJK INTERVIEW + NIEUWE COLLECTIE

Wie Kindermodeblog de afgelopen tijd een beetje in de gaten heeft gehouden weet dat we twee weken geleden in het zonnige Florence waren om daar de toonaangevende kindermode beurs Pitti Bimbo te bezoeken. Hier kregen we de kans om een persoonlijk interview te doen met John Richmond himself. De beroemde fashion designer die aankomende FW17 seizoen zijn eerste John Richmond Junior collectie lanceert.

Misschien dat er niet meteen een belletje bij je gaat rinkelen wanneer je deze naam hoort, maar om je een beetje een beeld te geven hoe groot en bekend deze designer is een kleine introductie. John Richmond kleed al jaren de grootse muzikanten en andere beroemdheden. Zo zien we onder andere Madonna, Mick Jagger, George Michael en Kate Moss zijn creaties dragen en dit is nog maar het topje van de ijsberg 😉

Het verhaal van John Richmond begint in de jaren 70, een waanzinnige periode om als tiener in om te groeien, aldus John. Zijn grote liefde en passie voor muziek heeft hem eigenlijk alles over mode geleerd. Dit verklaart ook het echte Rock ‘N Roll gevoel wat je terug ziet in zijn collecties. Door de verschillende muziek stromingen als Punk, New wave, maar ook de romantische richting creëerde John zijn stijl. Met als rode draad, jawel: Muziek.

Voor John Richmond was mode dan ook onlosmakelijk verbonden met muziek. Tot zijn 19e jaar had hij nog nooit een mode tijdschrift gezien. Hij leerde zijn eigen stijl ontwikkelen door naar zijn idolen als David Bowie te kijken.

In 1979 is John van Manchester naar Londen verhuisd, waar het allemaal echt is begonnen. Begin tachtigen jaren was er ruimte voor jonge Engelse ontwerpers als John om te starten. John vertelt ons dat zijn vriendin, die toentertijd ook naar Londen is verhuisd werkte bij Joseph – een vandaag de dag zeer bekend merk – maar wat toen nog een klein boetiekje was. Omdat ze geen kleding uit de winkel mocht dragen was 1+1 twee en droeg zij de collectie van John.

Toen de eigenaar van Joseph door kreeg dat er wel heel veel vraag naar haar kleding kwam besloot bij John te verrassen met een persoonlijk bezoekje. Hij was zo onder de indruk van John zijn allereerste collectie dat hij besloot het te gaan verkopen in zijn boetiek. Niet veel later werd de collectie van John Richmond zelfs verkocht in Tokyo.

Er waren dus veel ”Op het juiste moment op de juiste plek” momenten in het leven van John, maar zoals hij zelf sterk gelooft: ” You make your own luck”

In ’83 vertrok John met een groep jonge Engelse designers voor een week naar NY om daar een modeshow te geven op een van de meest beroemde plekken: The Roxy. Grote namen, waaronder Andy Warhole waren aanwezig bij deze show. Met maar $100,- op zak kon hij maar 3 nachten overnachten in het hotel. Met bijna geen geld op zak heeft hij de grote winkels in NY opgebeld om zijn collectie te laten zien. Binnen 2 dagen hadden alle 6 de winkels, waaronder Bloomingdales, zijn collectie ingekocht.

” Het was zo’n andere tijd, zoveel spannender en leuker” vertelt John. ”Grote winkels waren zoveel meer geïnteresseerd in kleine designers. Dat is nu wel anders”

Eind jaren 80 opende John Richmond zijn eerste winkel in Londen en werd zijn collectie gedragen door grote namen uit de muziek industrie, waaronder Mick Jagger. Hoe cool is dat? In de jaren 90 besloot John te verhuizen naar Italië om internationaal zo beter door te breken en samen te werken met grote namen uit de mode industrie.

Over John Richmond JR.

Dit winterseizoen zal John Richmond zijn eerste eigen kindercollectie lanceren. We zien veel mix & match, iconische Rock ‘N Roll items zoals stoere leren jasjes en mooie uitgewerkte prints en details. Wij kunnen niet wachten tot het winterseizoen weer begint! De junior collectie is verkrijgbaar voor jongens en meisjes van 4 tot 16 jaar en lugt vanaf augustus in de winkels!

Natuurlijk kunnen wij het niet laten om je ook alvast een kleine sneak peek te laten zien van de SS18 collectie, die volgens jaar in de winkels ligt. Een combinatie van Rock ”N Roll en country. Prachtige borduursels, rijke stoffen en materialen en details die uitgewerkt zijn tot in de puntjes!! Zwart en wit wordt afgewisseld met frisse blauwe tinten, roze en niet te vergeten: groen! Een kleur waar we volgens zomerseizoen niet omheen kunnen. Kortom fashionable items die je gewoon wilt hebben voor je kids.

Wat vinden jullie van dit nieuwe kindermode merk? De eerste FW17 collectie ligt vanaf augustus in de winkels.

Ben jij een retailer en wil je meer informatie over de John Richmond JR collectie, neem dan contact op met Janneke Wintermans Agenturen.

Click here to read in English on sparkle26.com

De eerste FW17 kids collectie van John Richmond ligt vanaf augustus in de winkels.

Click here to read in English on sparkle26.com

Foto’s door Alina Krasieva Photography

Tags: ,

Plaats een reactie