DE WINTERSPORT OUTFIT VAN JUUL EN TIBEAU!


Door Frederique:

Zoals beloofd zou ik jullie vertellen over mijn (bijna dagtaak) zoektocht naar gepaste en betaalbare skikleding voor Juul & Tibeau. Vooral dat laatste speelde een rol omdat het en de eerste keer was dat de kinderen mee gingen, geen idee of ze het überhaupt leuk zouden vinden. Ten tweede dragen ze het slechts één week per jaar en passen ze er volgend jaar niet meer in dus vond ik het zonde om hele dure skikleding te kopen. Daarbij komt ook nog eens dat er, niet dat ik gevonden heb dan, geen neutrale kleding is; het is of typisch jongens of typisch meisjes. Dat in mijn achterhoofd startte ik maanden voordat we met vakantie gingen de zoektocht. In eerste instantie gewoon via de zoekfunctie van Google, wist ik veel waar ik moest beginnen. Al snel kwam ik erachter dat dat geen doen was, ik moest specifieker gaan zoeken.

Ook heb ik diverse sport- & outdoorwinkels bezocht maar maatje Tibeau (maat 86) zat niet in het assortiment. Er is een scala aan baby ski-outfits en dan begint het pas weer vanaf maat 104/110. Voor Juul was er dus ruime keus maar toch niet helemaal mijn smaak. Neonkleuren met opvallende prints of juist weer heel kinderlijk met beertjes en andere borduursels erop. De wintersport naderde en ik kreeg lichte stress. Een vriendin van mij attendeerde me op de skikleding van de Lidl. Skikleding van de Lidl dacht ik, dat kan toch nooit iets zijn. Het tegendeel bleek, ze hadden een prima zwarte basic skibroek met bretels voor Juul. (compleet gevoerd, met elastische band aan de onderzijde om de sneeuw tegen te houden).  Omdat de stress toenam en ik echt een basic jas wilde hebben, heb ik uiteindelijk een ‘gewone’ winterjas bij de Zara gekocht. Het is een lichtroze gewatteerde jas met een bontkraag, deze heb ik er direct afgehaald. 😉 Bij de H&M scoorde ik een schattig mutsje met kohl in dezelfde teint roze met een glittertje er door. Yes yes yes, voor Juul ben ik geslaagd nu Tibeau nog.

De Hema bleek ook wintersportkleding te hebben, overigens niet alle vestigingen dus check even online. Een gave collectie én in de maat van Tibeau. Helaas bleek de pasvorm niet te matchen met het skinny onderstel van mijn kleine man dus dat werd hem niet. Een week voor de wintersport heb ik uit pure paniek uiteindelijk bij de C&A een donkerblauw skipak gekocht. Gecombineerd met een donkerblauwe beanie en kohl bleek het een prima combi. Het thermo ondergoed shopte ik in een outdoor winkel maar ook de Hema, Zeeman en Action schijnen dit te hebben. #tip Een hele hoop stress vooraf, maar het was het allemaal waard. Wat heb ik genoten van mijn mooie kids in de sneeuw!

Ga jij ook met het gezin op wintersport? En heb jij nog een goede #tip voor het shoppen van ski kleding voor kinderen? Leuk als je het met ons deelt!

Ben jij nog opzoek naar een winterjas voor je zoon of dochter? Bekijk hier alle inspiratie!

fullsizerender-1-2 img_8642-1 img_8651 img_8670-1

Ben jij nog opzoek naar een winterjas voor je zoon of dochter? Bekijk hier alle inspiratie!

Tags: , ,

Plaats een reactie