HET KIDSFASHION KASBOEK VAN ANNELIES


In deze rubriek op Kindermodeblog deelt een lezeres van Kindermodeblog haar Kidsfashion Kasboek! Kijk en lees gezellig mee!

img_4845-002

  Naam: Annelies Wolters-Dorsman (@dirksdotter)
  Leeftijd: 33 jaar
  Kind(eren): Scott, bijna 2
  Werk: Handhavingsjurist

 

 

Wat betekent kinderkleding voor jou?
Tijdens de zwangerschap kocht ik natuurlijk wel al wat kleertjes. Maar eigenlijk vanaf het moment dat Scott er is, heeft het toch meer om handen gekregen en vind ik het echt leuk om inspiratie voor zijn outfits op te doen. Het is niet zo dat ik met elke outfit een statement wil maken of hoge ogen wil gooien. Basic wisselen we af met wat apartere dingen. Op mijn instagram-account besteed ik wel aandacht aan de kinderkleding van Scott. Maar ik probeer het daar niet de overhand te laten krijgen, omdat ik daar ook andere dingen wil laten zien, onder andere op het gebied van interieur.

Wat geef je per maand gemiddeld uit aan kinderkleding?
Eigenlijk ga ik elke maand wel voor de bijl. Ik ben bang dat het elke maand wel minimaal 50 euro is. Met een aantal maanden waarin het uitschiet naar 100 euro of meer…

Wat geef je uit aan jassen en schoenen?
Ik koop per winter één winterjas en zo’n lekker warm skipak voor als Scott voorop in de vroege ochtend op de fiets moet. De winterjas koop ik meestal bij Zara of Lindex voor ca. 40 euro. In de zomer heb ik een jasje van GoSoaky gekocht (ca. 65 euro) en een spijkerjackje bij H&M (ca. 15 euro). Ze vielen allebei ruim dus ik hoop er stiekem een beetje op dat hij ze dit voorjaar misschien ook nog wel aan kan. We zijn gek op sneakers en daar geef ik per paar gemiddeld 40 euro aan uit. Voor elk seizoen heeft Scott een paar sneakers (meestal Adidas). In de zomer heeft hij daarbij nog een paar Allstars en deze winter heeft hij een paar stoere Timberlands erbij.

Wat zijn jouw 3 favoriete kinderkleding merken?
Op nummer 1 staat denk ik toch wel Mini Rodini. Ik vind de prints, de zachte stof en de modellen altijd heel fijn. De maten vallen goed voor onze reus Scott, dus hij kan er lang mee door. Ik ben groot fan van de kledinglijn van ToughCookie. Ze hebben ook zulke fijne stoffen die mooi blijven en die de tofste prints hebben. Verder hebben we altijd wel een paar items uit de collectie van CarlijnQ.

Wat zijn je 3 favoriete webshops?
Petozzi, KidsDepartment en de webshop van Zara.

En je drie favoriete stenen kinderwinkels?
Ik kom niet heel vaak in ‘stenen’ shops, omdat ik echt een fervent online shopper ben. Maar van de keren dat ik bij winkels ben geweest zijn Petozzi en Big & Belg favoriet.

Shop je meer online of offline?
Absoluut een online-shopper!! Dit wordt ook lekker gestimuleerd doordat ik actief ben op instagram en daar de leukste dingen voorbij zie komen. Instagram is slecht voor mijn portemonnee.

Geef je online of offline meer geld uit?
Absoluut een onlineshopper dus!

Wat is je duurste aankoop ooit geweest?
Ik vermoed dat de grid-trui van afgelopen seizoen van TinyCottons een van de duurste aankopen is geweest (68 euro). De badger onesie van MiniRodini (58 euro) en de jas van Gosoaky volgen op de voet.

Hoeveel heb je maximaal over voor een kledingstuk?
Best veel dus eigenlijk 🙂 Maar dat betekent niet dat ik altijd dure stukken koop. Scott heeft meestal een aantal items van merken, die ik dan mix & match met aankopen bij ketens als Zara, H&M, Hema en C&A. Met kleinere labels zoals Fox & Flamingo en Iek & Jet, maar soms ook met Primark en Zeeman. Wij zijn van alle markten thuis dus!

Waaraan geef je het meeste en het minste geld uit?
Meestal besteed ik meer aan bovenkleding dan aan broekjes. Voor bovenkleding ben ik ook bereid iets meer uit te geven dan gemiddeld als ik het een gaaf item vind.

Waar let je op bij het aankopen van kinderkleding?
In eerste instantie is de kleur en de print de eerste filter bij het aankopen van kleding. Hysterische Disney prints zijn absoluut een no-go. Daarna is de stof belangrijk. Ik ben gek op die fijne, zachte stoffen.

Heb je wel eens een miskoop gehad?
Niet zozeer miskopen. Wel had ik de eerste zomer voor Scott zoveel in één keer gekocht dat we er gewoon niet aan toe kwamen om alles goed (af) te dragen. Ook bleek Scott een stuk groter op met moment dat het mooie weer echt aanbrak en een aantal items dus ook echt niet meer pasten. Dat was wel echt een leerpunt: niet alles meteen aan het begin van het seizoen kopen.

Kun je thuis gewoon vertellen wat je hebt gekocht?
Meestal vertel ik het wel als ik wat heb gekocht of besteld. Als het om duurdere items gaat, zoals die grid trui of onesie van Mini Rodini of de aanschaf van schoenen, dan overleg ik wel eerst even met Hans of hij het ook wel wat vindt.

Koop je meer of minder voor jezelf?
Ik heb niet het idee dat ik sinds de geboorte van Scott minder voor mezelf ben gaan kopen. Wel merk ik dat ik mezelf er tegenwoordig wel wat makkelijker vanaf maak. Ik kies nu misschien wel iets eerder voor een jeans dan voor een wat nettere of wat meer vrouwelijkere look.

Wat is jouw tip voor andere moeders?
Niet de hele garderobe voor je kindje al aan het begin van het seizoen kopen dus ;-))

Hoe ziet jouw Kidsfashion Kasboek eruit en lijkt het je leuk deze met ons te delen? Stuur dan een mailtje naar sophie@kindermodeblog.nl o.v.v Kidsfashion Kasboek!

img_3488img_3994 img_4038 img_4885

 

Lees hier ook het ‘Kidsfashion Kasboek’ van onze andere lezeressen!

Klik hier voor de leukste shop adresjes!

Tags: ,

Plaats een reactie