HET KIDSFASHION KASBOEK VAN ELISE


In deze rubriek op Kindermodeblog deelt een lezeres van Kindermodeblog haar Kidsfashion Kasboek! Kijk en lees gezellig mee!

Processed with VSCO with f2 preset  

  

  Naam: Elise van Sonsbeek
  Leeftijd: 27 jaar
  Kind(eren): Summer (2014)
  Werk: Pedagogisch medewerkster bij een kinderdagverblijf

 

Wat betekent kinderkleding voor jou?
Kinderkleding is iets waar ik ontzettend veel inspiratie van krijg en waar ik ook een stukje creativiteit in kwijt kan. Iedere ochtend vind ik het weer leuk om uit te zoeken wat ik Summer aan zal doen. Soms doe ik haar na haar middagslaapje weer wat anders aan, zodat ik twee keer een outfit uit kan zoeken!

Wat geef je per maand gemiddeld uit aan kinderkleding?
Dat verschilt heel erg per maand, maar gemiddeld tussen de €50 en €100. Maar dat is niet alleen kleding hoor, daar vallen ook schoenen en accessoires onder. Als ik over mijn budget voor de maand zit, kan ik echt aftellen tot mijn volgende salaris, wanneer ik weer wat ‘mag’ kopen haha. Ik merk wel dat ik steeds meer uitgeef per kledingstuk. Eerst vond ik dat zonde toen ze nog zo snel groeide, maar nu kan ze een kledingstuk vrij lang dragen.

Wat geef je uit aan jassen en schoenen?
Op het moment heb ik 4 ‘tussen’ jasjes hangen voor Summer, en die hebben per stuk minder dan €30 gekost. Veel koop ik ook via marktplaats! Ik raak snel uitgekeken op items en daarom wissel ik graag af. Voor winterjassen en –schoenen geef ik wel wat meer uit. Vorig jaar had ik een winterjasje van de Zara, dit jaar wil ik er best wat meer aan uitgeven.

Wat zijn jouw 3 favoriete kinderkleding merken?
Ik vind Mini Rodini en Tiny Cottons tof door hun aparte prints en Gray Label voor de basics in mooie kleuren.

Wat zijn je 3 favoriete webshops?
Zalando, Zara en Orange Mayonaise. Alle drie omdat ze veel aanbod hebben en ik er uren rond kan struinen.

En je drie favoriete stenen kinderwinkels?
Big&Belg voor het ruime aanbod aan binnen- en buitenlandse merken, MiniMarkt omdat je er ook leuk kan lunchen met kinderen en Zara, omdat het zo lekker betaalbaar is.

Shop je meer online of offline?
Zeker online. Ik ben niet zo’n impuls koper, dus online kan ik de tijd nemen en alles in, uit en weer in mijn winkelmandje doen.

Geef je online of offline meer geld uit?
Ook online. Ik maak me vaak schuldig aan geld uitgeven dat ik nog niet heb, door bij webshops te bestellen waarbij je achteraf (dus volgende maand) kan betalen. Zoals Zalando en H&M.

Wat is je duurste aankoop ooit geweest?
Ik heb naar mijn idee nog geen echte buitensporige uitgaven gedaan voor Summer, ik denk dat ik nog nooit meer dan €50 heb uitgegeven aan een kledingstuk. Ik denk dat een sweater van Mini Rodini de duurste aankoop is die ik heb gedaan!

Hoeveel heb je maximaal over voor een kledingstuk?
Ik denk niet dat ik meer dan €100 uit zal geven aan een kledingstuk. Misschien €150 voor iets heeeel moois.

Waaraan geef je het meeste en het minste geld uit?
Ik heb een zwak voor vestjes en leggings. Die koop ik het vaakst. Oh en schoenen. Daar gaat dus het meeste geld naar toe. Ik koop eigenlijk nooit leuke rompers, omdat je die toch niet ziet. Basic stretch rompers van de Hema zijn top. Sokken hecht ik ook geen waarde aan, dus die koop ik ook alleen als ze nodig zijn.

Waar let je op bij het aankopen van kinderkleding?
Het eerste waar ik op let is het model. Summer is vrij slank dus een model moet lang en smal vallen. Sommige merken vallen van zichzelf breed en kort dus die vallen dan al snel af. Verder let ik erop of het mooi is afgewerkt, of er foutjes in zitten en hoe de stof aanvoelt. Soms houd ik twee dezelfde shirts in dezelfde maat naast elkaar om te kijken welke mooier is. Er kunnen kleine verschillen in zitten!

Heb je wel eens een miskoop gehad?
Ik heb wel eens kledingstukken gekocht die toch iets moeilijker te combineren bleken dan ik had gedacht, en die ik dan steeds met hetzelfde shirtje of broek aan deed. Dan ben ik er heel snel op uitgekeken.

Kun je thuis gewoon vertellen wat je hebt gekocht?
Ja ik laat altijd heel enthousiast zien wat ik heb gekocht! En Arjen vind ook eigenlijk alles wel leuk. Ik ben degene die alles voor Summer koopt, maar voor grotere uitgaven overleg ik wel met hem. Dan wil ik wel dat we het allebei heel leuk vinden.

Koop je meer of minder voor jezelf?
Absoluut minder. Ik beloof mezelf elke maand dat ik een leuke outfit voor mezelf ga kopen, maar uiteindelijk geef ik alles uit aan Summer. Voor mezelf koop ik wel vaker make-up en oorbellen.

Wat is jouw tip voor andere moeders?
Pinterest en Instagram zijn superleuk om inspiratie op te doen voor outfits en combinaties! Verder koop en verkoop ik veel via Marktplaats en ook via Instagram. Zo kunnen andere kindjes nog plezier hebben van kleding die Summer niet meer past, en kan ik weer wat nieuws kopen. Dat zou ik andere mama’s ook aanraden! Op Instagram kun je mij vinden op elisemilou

Hoe ziet jouw Kidsfashion Kasboek eruit en lijkt het je leuk deze met ons te delen? Stuur dan een mailtje naar sophie@kindermodeblog.nl o.v.v Kidsfashion Kasboek!

IMG_0310

IMG_8723

Hoe ziet jouw Kidsfashion Kasboek eruit en lijkt het je leuk deze met ons te delen? Stuur dan een mailtje naar sophie@kindermodeblog.nl o.v.v Kidsfashion Kasboek!

Lees hier het ”Kidsfashion Kasboek” van onze andere volgers/lezeressen

Tags: , ,

Plaats een reactie