HET KIDSFASHION KASBOEK VAN MIRIAM


In deze rubriek op Kindermodeblog deelt een lezeres van Kindermodeblog haar Kidsfashion Kasboek! Kijk en lees gezellig mee!


  

 

  Naam: Miriam Hoekstra @miriamhoekstra
  Leeftijd: 28 jaar
  Kind(eren): Mads, bijna 7 maanden
  Werk: Leerkracht basisonderwijs

 

Wat betekent kinderkleding voor jou?
Veel! Toen Mads nog in mijn buik zat ging ik al voor hem shoppen en vond het dan heerlijk om thuis al setjes te maken. Ook nu ben ik er nog niet zat van. Ik vind het leuk om te horen wanneer Mads een complimentje krijgt over zijn outfit. Ik hoop zo dat hij over een paar jaar echt zijn eigen stijltje ontwikkelt!

Wat geef je per maand gemiddeld uit aan kinderkleding?
Dat verschilt ontzettend. Tijdens een ‘krappe’ maand, ligt mijn prioriteit niet bij kinderkleding. Ik denk dat ik gemiddeld per maand zo’n 100 euro uitgeef aan kleding voor Mads.

Wat geef je uit aan jassen en schoenen?
Mads loopt nog niet, dus schoenen zijn op dit moment geen noodzaak. Toch zwicht ik elke keer weer. Voor z’n geboorte kochten we witte All Stars, inmiddels heeft hij zijn tweede paar. Ook merken als Adidas en Mockies vind ik erg leuk! Gemiddeld geef ik zo’n 35 euro aan een paar uit. Mads z’n eerste winterjasje kostte 45 euro, een hele stoere, donkergroene van Mio&Co. Ook de zomervariant hangt hier in de kast.

Wat zijn jouw 3 favoriete kinderkleding merken?
Ik ben gek op kleding van Mingo, prachtige basics die goed te combineren zijn. Mio&Co en Little Indians zijn ook favoriet.

Wat zijn je 3 favoriete webshops?
Online shop ik graag bij Zara, H&M en kleertjes.com. Vooral Zara en H&M hebben super toffe kleding voor weinig geld. Bij kleertjes.com shop ik graag omdat ze een groot aanbod hebben in kinderkleding en ik het de volgende dag al in huis heb.

En je drie favoriete stenen kinderwinkels?
Ook hier ga ik weer voor H&M en Zara. Fijne ruime winkels, met veel verschillende stijltjes. Ook kom ik heel graag bij NynStyles. Als ik in Dokkum ben, loop ik uit zelfbescherming de winkel wel eens voorbij. Je kunt daar eigenlijk niet met lege handen naar huis, er is teveel leuks!

Shop je meer online of offline?
Ik denk dat dit wel aardig fifty-fifty is. Ik vind het heerlijk om online te shoppen. Soms zie ik iets leuks voorbij komen, 3 muisklikken verder heb ik het dan ook al besteld. Eigenlijk best wel gevaarlijk. Maar ook als ik even de stad in ga, kom ik eigenlijk altijd wel met iets leuks voor Mads thuis.

Geef je online of offline meer geld uit?
Ik denk dat ik online wel het meeste geld uitgeef. Shoppen is dan zo gemakkelijk. Klik, klik, klik en je hebt afgerekend. Op de één of andere manier doet dat altijd minder ‘pijn’ dan wanneer ik het contant betaal of pin in de winkel, haha!

Wat is je duurste aankoop ooit geweest?
Mijn duurste aankoop heb ik gedaan toen Mads nog niet eens geboren was. Een super stoer jasje van Mio&Co, het kostte 45 euro. Och, wat stond dat toch schattig. Dure kleding kopen vind ik ook niet heel erg, vaak verkoop ik het ook weer voor een goede prijs. Maar dit mooie jasje heb ik niet doorverkocht hoor, ik kon het niet over mijn hart verkrijgen.

Hoeveel heb je maximaal over voor een kledingstuk?
Het ligt er een beetje aan wat het is, maar voor goede kwaliteit heb ik best wel wat geld over. Als ik het heel mooi vind en het bedrag op dat moment kan missen, dan betaal ik wel 40 euro voor een mooie trui. Ik kan daar heel blij van worden. Maar laatst kocht ik ook een heel leuk shirt bij de Zeeman voor 4 euro, ook dat vind ik heerlijk.

Waaraan geef je het meeste en het minste geld uit?
Het meeste geld geef ik uit aan goede basics, bijvoorbeeld een mooie broek of jas. Het minste geld geef ik uit aan rompers en sokjes. Zolang het rustige kleuren zijn zoals grijs of wit, vind ik alles prima. Ook naai ik zelf kleding voor Mads. Ik ben geen volleerd naaister, maar ben heel trots als ik een leuke broek of muts voor mijn zoontje heb genaaid.

Waar let je op bij het aankopen van kinderkleding?
Op de kleur en vorm. Ik hou van rustige kleuren, Mads draagt vooral wit, grijs, zwart en natuurlijke tinten. Een kleur vind ik af en toe ook wel leuk, dan ga ik bijvoorbeeld voor petrolblauw of een lekkere knalkleur oranje.

Heb je wel eens een miskoop gehad?
Ja hoor. Een poosje geleden was ik bij een outlet en dan meen ik maar dat ik van alles mee moet nemen omdat de prijsjes zo leuk zijn. Nou ik kan je vertellen, het hangt nu nog ongedragen in de kast.

Kun je thuis gewoon vertellen wat je hebt gekocht?
Geen probleem. Mijn vriend Arnold geniet er ook van wanneer Mads leuke kleding aan heeft. Hij geeft zelf ook aan wat hij leuk vindt en weet ook heel goed wat Mads wel en niet staat.

Koop je meer of minder voor jezelf?
Haha, ik denk dat alle moeders dit kunnen beamen. Sinds Mads er is, haal ik niet veel meer voor mezelf. Ik shop snel wat online, maar ga niet meer uitgebreid dagjes winkelen. Dit komt denk ik ook door tijdgebrek. Misschien komt dat binnenkort weer eens. Hoop ik.

Wat is jouw tip voor andere moeders?
Je hoeft niet allemaal nieuwe kleding te kopen! Er zijn heel veel mama’s die bijvoorbeeld op Instagram een tweede verkoopaccount aanmaken om de kleding van hun kind(eren) te verkopen. De leukste merkkleding voor kleine prijsjes. En ook ikzelf verkoop Mads z’n kleding weer via een speciaal aangemaakt account op Instagram.

Hoe ziet jouw Kidsfashion Kasboek eruit en lijkt het je leuk deze met ons te delen? Stuur dan een mailtje naar sophie@kindermodeblog.nl o.v.v Kidsfashion Kasboek!

Hoe ziet jouw Kidsfashion Kasboek eruit en lijkt het je leuk deze met ons te delen? Stuur dan een mailtje naar sophie@kindermodeblog.nl o.v.v Kidsfashion Kasboek!

Lees hier ook het ‘Kidsfashion Kasboek’ van onze andere lezeressen!

Klik hier voor de leukste shop adresjes!

Tags: ,

Plaats een reactie