HET KIDSFASHION KASBOEK VAN SOFIE


In deze rubriek op Kindermodeblog deelt een lezeres van Kindermodeblog haar Kidsfashion Kasboek! Kijk en lees gezellig mee!


snapseed_2  

  Naam: Sofie (@soofievs)
  Leeftijd: 28 jaar
  Kind(eren): Leonie, 11 maanden
  Werk: Ergotherapeute

 

 

Wat betekent kinderkleding voor jou?
Eerlijk? Het is sterker dan mezelf. Ik ben een impulskoper. Het is moeilijk voor me om mooie spulletjes te laten liggen, ook al weet ik dat bepaalde stuks echt overbodig zijn. Sinds kort (lees: vorige week) werk ik hier aan en probeer ik wat meer doelgericht te kopen.

Wat geef je per maand gemiddeld uit aan kinderkleding?
Dat is een moeilijke! Zoals ik al zei koop ik heel impulsief dus sommige maanden kan het echt wel oplopen…  Laten we zeggen 50 euro per maand.

Wat geef je uit aan jassen en schoenen?
Het gaat niet meer zo lang duren voordat Leonie haar eerste stappen gaat zetten dus ik ben volop op zoek naar leuke én stevige schoenen. Persoonlijk vind ik het belangrijk dat de eerste schoentjes heel degelijk zijn. De prijs zal ongeveer rond de 100 euro liggen denk ik. Onlangs heb ik een leuke jas gevonden in een stockverkoop voor 30 ipv 70 euro.

Wat zijn jouw 3 favoriete kinderkleding merken?
Mini rodini heeft leuke, speelse en originele prints. Bij Mingo Kids vind je de verfijnde basiskleding. Ze hebben net dat tikkeltje meer, wat super leuk combineert met de drukkere prints. Bobo Choses vind ik vooral leuk voor de winter. Hun truien zijn top! Ik ga er nog een vierde aan toevoegen en dat is Cos I Said So. Een tof Belgisch merk dat werkt met organische materialen en met hele leuke teksten.

Wat zijn je 3 favoriete webshops?
Online koop ik veel bij Zara, H&M, Next direct en Lindex. Vooral de basiskleding haal ik daar. Combineert leuk met de iets duurdere merken.

En je drie favoriete stenen kinderwinkels?
Onlangs heb ik echt een leuke ontdekt, de kids shop PLAY van rewinddesign. Daar verkopen ze mijn favoriete merken en ze zijn daar heel klantvriendelijk. Zeker de moeite waard om te bezoeken als je in Antwerpen bent. Zara, HEMA en H&M zijn uiteraard ook toffe winkels om rond te snollen.

Shop je meer online of offline?
Ik shop meer online omdat dit het gemakkelijkste is. Dit kan ik doen vanuit mijn zetel terwijl Leonie in bed ligt en de man voetbal ofzo ziet.

Geef je online of offline meer geld uit?
Sinds het bestaan van Paypal gaat het nog sneller om online te betalen. Ik koop ook bijna niets meer offline dus alles gaat via het internet.

Wat is je duurste aankoop ooit geweest?
De truien van Bobo Choses zijn vrij prijzig maar goed van kwaliteit dus ik heb het er zeker voor over. De duurste trui was een van de eerste truitjes van Leonie… een cadeautje van haar papa! Ik denk dat het rond de 60 euro was.

Hoeveel heb je maximaal over voor een kledingstuk?
Een degelijk kledingstuk mag van mij wel wat meer kosten. Een trui maximaal 50 euro en schoenen en een jas rond de 100 euro.

Waaraan geef je het meeste en het minste geld uit?
Een sweater en een winter jas zijn dingen waar ik het meeste aan besteed.  Ik ben onlangs beginnen naaien dus leggings koop ik niet meer. Ik maak ze gewoon zelf! Rompers en sokken haal ik wel eens bij de Zeeman. Hoewel ik moet toegeven dat ik steeds meer ‘merksokken’ begin te kopen. Er zijn er hele leuke van Tinycottons en deze maken de outfit echt af. Kleding voor in de opvang moet ook niet al te veel kosten! Ik zou me anders toch maar druk maken dat ze vuil worden.

Waar let je op bij het aankopen van kinderkleding?
Ik probeer nu wat meer gericht te kopen. Voorheen kocht ik gewoon wat ik mooi vond met als gevolg dat ik allemaal mooie stuks had die ik niet kon combineren. Ook koop ik nu een maat groter voor truien en broeken. Zo hebben we er langer plezier van.

Heb je wel eens een miskoop gehad?
Absoluut! Ik had voor de bevalling al veel kleding gekocht. Uiteindelijk bleek dat Leonie rood en geel niet staat dus die kleding heb ik haar dus niet kunnen aandoen. Als je online besteld heb je ook wel eens dingen die te klein zijn. En ja , je kunt terugsturen maar meestal komt dit er dus niet van.

Kun je thuis gewoon vertellen wat je hebt gekocht?
Dat is meestal geen probleem. Joris heeft zich er al bij neergelegd denk ik. Hij denkt er waarschijnlijk wel het zijne van maar hij laat me toch doen. De complimentjes achteraf over onze dochter zijn tenslotte ook leuk voor hem!

Koop je meer of minder voor jezelf?
Ik koop veel minder voor mezelf. Heb me net nog moeten opleggen om wat te kopen voor de winter. Heb recent mijn kast opgeruimd en er lag niet veel degelijks meer in. Leonie haar outfits kosten meestal meer dan die van mij.

Wat is jouw tip voor andere moeders?
Koop niet te veel op voorhand, smaken veranderen (zelfs op enkele maanden tijd). Ga eens naar stockverkopen om goede basics te kopen zoals jassen en truien.

Durf gerust een duurder merk af te wisselen met een goedkoop stuk! En koop in outfitjes, niet allemaal losse stukken.

Hoe ziet jouw Kidsfashion Kasboek eruit en lijkt het je leuk deze met ons te delen? Stuur dan een mailtje naar sophie@kindermodeblog.nl o.v.v Kidsfashion Kasboek!

img_0891_1 img_1763_1 snapseed_1_1 img_1442_1 img_0629_1

Lees hier ook het ‘Kidsfashion Kasboek’ van onze andere lezeressen!

Klik hier voor de leukste shop adresjes!

 

Tags: , ,

Plaats een reactie