HET KIDSFASHION KASBOEK VAN MONIEK


In deze rubriek op Kindermodeblog deelt een lezeres van Kindermodeblog haar Kidsfashion Kasboek! Kijk en lees gezellig mee!

image1  

  Naam: Moniek Beijers
  Leeftijd: 29 jaar
  Kind(eren): Liam Jaxx
  Werk: L’oreal Nederland

 

 

Wat betekent kinderkleding voor jou?
Toen ik zwanger was van Liam begon mijn interesse te groeien voor niet alledaagse kleding die je in iedere winkel kunt kopen, via instagram leerde ik steeds meer merken kennen en kwam ik terecht bij leuke webshops! Ik vind het leuk om Liam stoer te kleden maar ik vind het ook belangrijk dat de kleuren niet te “hard” zijn, hij is pas 6 maanden en een mix met zachte kleurtjes vind ik bij hem erg mooi.

Wat geef je per maand gemiddeld uit aan kinderkleding?
Dat varieert enorm, de ene maand kan ik best veel uitgeven aan kleding zoals afgelopen maand als het weer ineens omslaat en je toch wel wat truien en een jasje nodig hebt. Maar soms geef ik ook weer bijna niets uit. Dus ik denk gemiddeld €75,- per maand.

Wat geef je uit aan jassen en schoenen?
Jassen hoeven niet perse duur te zijn, maar schoenen ga ik wel belangrijk vinden wanneer Liam begint te stappen. Op dit moment draagt hij schoentjes eigenlijk om in het koude weer zijn voetjes warm te houden en omdat het leuk staat bij een outfit. Ik denk dat over het algemeen jassen en schoenen de duurdere items zijn net als dat het bij volwassenen vaak toch ook wel zo is.

Wat zijn jouw 3 favoriete kinderkleding merken?
Best een lastige vraag haha ik hou van veel verschillende merken eigenlijk maar mijn absolute favorieten blijven Mini Rodini vanwege zijn prints en kleuren, bij de Hema haal ik altijd basics zoals rompers voor Liam en de Zara is ook een favorietje!

Wat zijn je 3 favoriete webshops?
Ik word altijd onwijs blij van de webshop grasonderjevoeten al hebben zij niet echt kinderkleding maar wel onwijs mooie spullen voor baby en kind. Verder shop ik graag bij Zara en babyshop.

En je drie favoriete stenen kinderwinkels?
Nou eigenlijk shop ik vrijwel altijd online, hier in Zaandam heb je helaas niet echt leuke winkels om te shoppen. Er wordt binnenkort wel een grote Zara geopend dus dat is wel leuk!

Shop je meer online of offline?
Duidelijk dus meer online.

Geef je online of offline meer geld uit?
Ook online dus. Ik vind het zo teleurstellend dat er in de winkel toch vaak de maat die je net nodig hebt niet op voorraad is. Online kijk je dan gewoon even verder en dan kun je het vaak wel vinden.

Wat is je duurste aankoop ooit geweest?
Dat is dan toch een trui van €46,- geweest van Mini Rodini, ik ben zooo verliefd op dat printje dus kon het niet weerstaan. Ik heb de trui wel in een maatje groter gekocht zodat Liam hem nog lang kan dragen.

Hoeveel heb je maximaal over voor een kledingstuk?
Dat hangt een beetje af van het soort kledingstuk, Liam groeit nog zo snel dat ik het over het algemeen zonde vindt om dure kleding te kopen. Ik ben dan ook gek op sale, mooie kwaliteit voor een mooie prijs. Een tijdje terug zag ik een mooie winterjas voor Liam maar deze was €175,- dat vind ik dus echt wel teveel geld. En zeker voor een baby van 6 maanden. Als ik iets echt heel tof vindt en het in mijn hoofd blijft zitten dan spaar ik er gewoon voor maar ik denk dat mijn max ongeveer €50,- zal zijn.

Waaraan geef je het meeste en het minste geld uit?
Het meeste zal toch wel zijn aan schoenen en een winterjas en het minste aan rompers, pyjama’s en sokken. Hierbij denk ik meer aan of het functioneel is zoals rompers die wel mooi en fijn zitten maar die hoeven niet duur te zijn want je ziet ze toch niet.

Waar let je op bij het aankopen van kinderkleding?
Vooral pasvorm en kleur, het blijft altijd een gokje maar ik vind het zonde wanneer ik iets koop en Liam het maar een enkele keer kan dragen en het dan alweer te klein is.

Heb je wel eens een miskoop gehad?
Eigenlijk (gelukkig) nog niet. We hebben wel tijdens de geboorte kleding gekregen die hij door het seizoen niet heeft kunnen dragen, dat is wel erg jammer.

Kun je thuis gewoon vertellen wat je hebt gekocht?
Ja hoor, Pim en ik hebben gelukkig wel dezelfde smaak dus hij vindt het zelfs leuk om voor Liam te shoppen. Al vind hij schoenen, petjes en beanies het allerleukste en voor de rest laat hij me meestal maar mijn gang gaan haha!

Koop je meer of minder voor jezelf?
Waar ik voor Liam vaak precies weet wat hem leuk staat heb ik daar voor mezelf nog wel eens moeite mee dus blijf ik wat terughoudender in mijn kledingkeuze. Ik vind shoppen ook veel leuker voor Liam en spaar ik voor mezelf vaak wat langer door zodat ik iets kan kopen wat ik echt graag wil hebben.

Wat is jouw tip voor andere moeders?
Bedenk voor jezelf wat je echt belangrijk vindt aan kleding, denk hierbij bijvoorbeeld aan de leeftijd van je kindje (hoe lang kunnen ze het kledingstuk dragen) en verdeel zo je kosten.

Hoe ziet jouw Kidsfashion Kasboek eruit en lijkt het je leuk deze met ons te delen? Stuur dan een mailtje naar sophie@kindermodeblog.nl o.v.v Kidsfashion Kasboek!

image2 image4 image3 image6 image5

Lees hier ook het ‘Kidsfashion Kasboek’ van onze andere lezeressen!

Klik hier voor de leukste shop adresjes!

Tags: , ,

Plaats een reactie