HET KIDSFASHION KASBOEK VAN BERNADETTE


In deze rubriek op Kindermodeblog deelt een lezeres van Kindermodeblog haar Kidsfashion Kasboek! Kijk en lees gezellig mee!

  3f1fbcf9-c019-4e5b-aeb9-670cda650bcc

 

  Naam: Bernadette
  Leeftijd: 31 jaar
  Kind(eren): Guus
  Werk: Intern begeleider op een basisschool

 

 

Wat betekent kinderkleding voor jou?
Sinds de geboorte van Guus een stuk meer dan ik me daarvoor kon voorstellen. Tijdens mijn zwangerschap maakte ik een account aan op instagram, met als doel het delen van foto’s met familieleden, maar al gauw ontdekte ik enorm veel leuke kleertjes en andere moeders. Nu haal ik veel plezier uit het combineren van Guus zijn kleren en het fotograferen daarvan. Ik ben gek op mooie basics in zwart/ wit en grijs. Ik probeer een basic altijd te combineren met een item dat meer opvalt. Guus draagt bijvoorbeeld vaak een basic shirt met een broekje met een gave print eronder. 

Wat geef je per maand gemiddeld uit aan kinderkleding?
Dit is heel wisselend, bij wisseling van een seizoen of wanneer Guus een nieuwe kledingmaat heeft ga ik op zoek naar basics. Tussendoor shop ik wat eyecatchers, vaak in de uitverkoop. Dat scheelt toch altijd veel. Ik denk dat het varieert van €50,- / €75,- euro per maand.

Wat geef je uit aan jassen en schoenen?
Wat betreft jassen geef ik wel wat meer uit, het weer in Nederland is zo wisselend dat ik verschillende jassen voor Guus heb. Ik heb bijvoorbeeld nu voor Guus een bodywarmer, een regenjas en een winterjas klaar hangen. De regenjas (Zara €35,-)  kocht ik al in april en deze kan Guus nu nog steeds aan. Schoenen vind ik belangrijk maar doordat kinderen daar vaak snel uitgroeien koop ik maar 1 paar per maat. Guus loopt nu nog op zijn Converse (€35,-) maar past ook al in zijn Adidas Originals (€55,-) Voor de winter heb ik Timberlands aangeschaft, deze zijn stevig en warm en kosten (in de uitverkoop) €50,-.

Wat zijn jouw 3 favoriete kinderkleding merken?
Broekjes en beanies met leuke prints shoppen we bij Meneer Konijn. Coole monochrome shirts bij A girl called cat en op dit moment zijn we helemaal fan van de onesies en salopettes van Makeit3. Allemaal merkjes die we dankzij instagram hebben ontdekt.

Wat zijn je 3 favoriete webshops?
Voor basics bestel ik altijd een hoop bij Zara daarnaast heeft adorablekidzz een hoop mooie merken bij elkaar en zijn we fan van de nieuwe collectie van ebzo.

En je drie favoriete stenen kinderwinkels?
De Hema staat echt bovenaan, alle rompers en sokken koop ik daar en ook de skinny jeans van Hema is erg fijn. Bij van Asten babystore loop ik vaak rond de uitverkoop periode even naar binnen. Verder hebben we weiding keus in Tilburg, al is er sinds kort een nieuwe winkel geopend; Lola & Olivia en de kans is groot dat die binnenkort bovenaan mijn lijstje staat.

Shop je meer online of offline?
Absoluut online, veel meer keus en je kan makkelijk even de tijd nemen om uit verschillende webshops iets te kiezen en te combineren voor je het koopt.

Geef je online of offline meer geld uit?
Ook absoluut online, ik maak gebruik van Paypal en dat is ontzettend handig maar daardoor ook een gevaar om veel te kopen.

Wat is je duurste aankoop ooit geweest?
Ik heb deze week een winterjas van Noppies ( met korting €65,- ) voor Guus gekocht, die was wel wat boven budget maar omdat Guus er zeker heel de winter in past en omdat deze ook geschikt is voor op wintersport vind ik het wel de moeite waard.

Hoeveel heb je maximaal over voor een kledingstuk?
Dit is ook erg wisselend, als kleding kwalitatief goed is en Guus kan het vaak dragen heb ik voor kleding meer geld over. Zo kocht ik deze zomer een pakje van House of Jamie voor €53,- gemaakt van een hele duurzame stof en Guus heeft het de hele zomer kunnen dragen. Dat was het zeker waard. Aan simpele T-shirts met een print (die ik bij wijze van spreken zelf kan printen en strijken) kan ik echt niet veel geld uitgeven.

Waaraan geef je het meeste en het minste geld uit?
Ik geef het meeste geld uit aan broekjes voor Guus. Leggings en harems met de leukste prins kan ik echt niet weerstaan. Het minste geld geef ik uit aan rompers, ik begrijp echt niet dat mensen daar veel geld aan uitgeven. 90% van de tijd die je die dingen helemaal niet en zitten ze onder kleding, bovendien draagt Guus vaak witte shirts waardoor een print erdoorheen zichtbaar is. Ik vind allemaal witte/grijze rompers van Hema ideaal, kunnen allemaal bij elkaar in de hete was en je hoeft er verder niet over na te denken.

Waar let je op bij het aankopen van kinderkleding?
Ik bekijk altijd een maat groter om in te schatten of Guus dat ook al aankan zodat hij kleding langer kan dragen. Leggings bijvoorbeeld die mogen te lang zijn, die passen dan ook al prima en het staat nog leuk ook. 

Heb je wel eens een miskoop gehad?
Een miskoop niet echt, wel een verkeerde inschatting. Ik kocht vorig jaar een toffe onesie van Cupcakevintage, Guus had tot dat moment altijd een maat kleiner dan leeftijdgenoten maar net na de bestelling kreeg hij een enorme groeispurt. Het pakje was al na een week te klein. Dit is precies de rede dat ik sindsdien altijd goed kijk of ik juist alvast een maat groter aanschaf.

Kun je thuis gewoon vertellen wat je hebt gekocht?
Ja hoor, al twijfelt mijn man soms wel of iets wel zal staan bij Guus. Meestal probeer ik Guus eerst op de foto te zetten in de kleren zodat hij direct kan zien hoe het staat en hij vindt het tot nu toe altijd mooi.

Koop je meer of minder voor jezelf?
Veel minder, voorheen ging ik regelmatig na werktijd nog even naar de stad en kocht ik makkelijk items bij de H&M of Zara. Die kleding ging eigenlijk nooit lang mee. Nu ik minder tijd heb om te shoppen spaar ik al die kleine uitgaven liever op om zo af en toe eens wat duurdere kleding te kopen die altijd goed zitten en mooi blijven.

Wat is jouw tip voor andere moeders?
Ben niet bang om online te winkelen voor je kind, de maatvoeringen komen eigenlijk altijd wel overeen en als je het toch spannend vindt koop dan gerust een maat groter want kleding mag, zeker bij jongens, best baggy zitten.

Hoe ziet jouw Kidsfashion Kasboek eruit en lijkt het je leuk deze met ons te delen? Stuur dan een mailtje naar sophie@kindermodeblog.nl o.v.v Kidsfashion Kasboek!

img_0343 fullsizerender img_0127

fullsizerender_3 ae5463ff-2286-453a-a027-009a64f7956e fullsizerender_1 fullsizerender_4

Lees hier ook het ‘Kidsfashion Kasboek’ van onze andere lezeressen!

Klik hier voor de leukste shop adresjes!

Tags: , , ,

Plaats een reactie