HET KIDSFASHION KASBOEK VAN KIM


In deze rubriek op Kindermodeblog deelt een lezeres van Kindermodeblog haar Kidsfashion Kasboek! Kijk en lees gezellig mee!

IMG_8366

  Naam: Kim
  Leeftijd: 27 jaar
  Kind(eren): 1 jongen – Xavi (maart 2013)
  Werk: Juf op een basisschool
Ook blog ik op xazoe en open ik binnenkort mijn                       webshop axclusif  
Dit is beiden meer hobby dan werk en doe ik samen met vriendinnen.

 

Wat betekent kinderkleding voor jou?
Toen Xavi ongeveer een half jaar was ging er voor mij een wereld open. Via Social Media kwam ik in contact met een groot aantal nieuwe merken en webshops. Op dat moment begon mijn verslaving en momenteel is kinderkleding echt een passie. Ik ben er dagelijks mee bezig. Niet alleen met het aankleden van Xavi, ook met het combineren van allerlei items, foto’s maken, nieuwe webshops en merken ontdekken en koopjes scoren. Instagram (axclusf.kid.xavi) is momenteel echt een inspiratiebron voor mij en ik merk dat ik hier lekker mijn ei in kwijt kan. Vandaar dat ik ook met Tabitha de webshop Axclusif start.

Wat geef je per maand gemiddeld uit aan kinderkleding?
Toevallig heb ik hier een paar maanden terug een budget voor vastgesteld samen met mijn vriend. Anders liep het echt de spuigaten uit. Nu geef ik zo’n € 200 per maand uit en hier probeer ik mij dan ook aan te houden.

Wat geef je uit aan jassen en schoenen?
Momenteel heb ik veel jasjes hangen voor Xavi. Veel hiervan zijn wat duurdere jasjes die ik in de sale op de groei heb gekocht óf via marktplaats. Ik vind het zelf absurt om een jasje van 150 euro te kopen voor een peuter die vervolgens niet vies mag worden. Ik wacht liever tot de sale begint en geef dan meestal zo’n 30-80 euro uit voor een jasje. Schoenen (sneakers) koop ik meestal tussen de 40 en 60 euro. Een jas en schoenen zijn items die je vaker draagt en waar ik dan ook liever meerdere soorten van heb om af te wisselen én in wil investeren.

Wat zijn jouw 3 favoriete kinderkleding merken?
Nu ik druk bezig ben met inkopen voor onze nieuwe webshop is mijn mening wel een beetje veranderd… We hebben zoveel nieuwe merken ontdekt zoals Koolabah, Cos I Said So en Tao&Friends. Oude favorieten zijn sowieso Popupshop en Mini Rodini. De shirts van Nor Folk ben ik ook echt fan van!

Wat zijn je 3 favoriete webshops?
Uiteraard is dat vanaf Augustus axclusif! Ik bestel ook graag bij Urban Minishop vanwege hun originele aanbod en Kids Department omdat zij zoveel verschillende merken aanbieden.

En je drie favoriete stenen kinderwinkels?
Big en Belg in Amsterdam al kom ik daar veel te weinig, meestal 2-3 keer per jaar. Zara omdat een groot deel van hun items zó gaaf en lekker betaalbaar zijn. En Bon Bon on the Block in Rotterdam omdat zij shoppen in Rotterdam écht leuk maken.

Shop je meer online of offline?
Ik shop bijna alles online. Tegenwoordig is het zo makkelijk en met een paar klikken is je bestelling al onderweg. Het voordeel van webshoppen voor Xavi is dat bijna alles past. Inmiddels weet ik wel precies welke maat ik moet bestellen bij de verschillende merken/winkels dus dat maakt het allemaal nog makkelijker.

Geef je online of offline meer geld uit?
Online, soms vergeet ik gewoon wat ik al heb uitgegeven…

Wat is je duurste aankoop ooit geweest?
Dat valt gelukkig reuze mee, alle duurdere items zijn in de sale gekocht dus ik denk dat mijn duurste item een Mini Rodini vest is en van ditzelfde merk ook 2 jasjes van allemaal ongeveer € 65.

Hoeveel heb je maximaal over voor een kledingstuk?
Wanneer een item ongeveer € 50 kost dan koop ik het nog ‘makkelijk’. Voor Xavi denk ik toch wel dat € 100 de max is.

Waaraan geef je het meeste en het minste geld uit?
Het meeste geld sowieso aan schoenen en jassen, het minste geld aan sokken (basic zwarte sokjes die superlang meegaan)… Oh en pyjama’s zijn ook standaard van de Hema of H&M.

Waar let je op bij het aankopen van kinderkleding?
Ik probeer vooral veel af te wisselen. Ik wil graag voldoende keus hebben en gezien mijn budget is het dus wel handig om de items van mijn favoriete merken te combineren met wat goedkopere items. De skinny’s en longsleeves van Zara bijvoorbeeld zijn hier echt favoriet. Ik let er dus zeker op dat ik voldoende op voorraad heb en daarnaast ook dat Xavi niet in kleding loopt waar de helft van zijn klasje in loopt, dat vind ik altijd zo irritant.

Heb je wel eens een miskoop gehad?
Ja, een trui van H&M die nieuw in de kast lag. Ik kwam ’s ochtends op school en zag daar 3 kinderen met dezelfde trui… Exit! Ik heb trouwens ook laatst een petje gekocht van Someday Soon die echt nog veel te groot bleek te zijn.

Kun je thuis gewoon vertellen wat je hebt gekocht?
Ja en Nee. Meestal ziet Jordy wel dat iets nieuw is en ik laat het ook wel vaak gelijk zien. Ik merk dat ik toch wel vaak excuses begin te bedenken voordat hij ook maar iets heeft gezegd… Van “Het was in de sale hoor” tot “Dit had hij echt nodig”.

Koop je meer of minder voor jezelf?
Minder. Sowieso minder items en ook besteed ik zeker geen € 200 aan kleding voor mezelf maandelijks. Het voordeel is wel dat wij niet zo snel uit onze kleding groeien dus dat ik wel al voldoende heb liggen hoor.

Wat is jouw tip voor andere moeders?
Wat voor mij werkt hoeft voor andere moeders niet te werken maar…
Ik ben fan van de Skinny’s van Zara, de originele items van Mini Rodini en Popupshop én Marktplaats! Daarnaast moeten ze zeker eens een kijkje nemen op axclusif binnenkort of ons op Social Media gaan volgen omdat wij een aantal merken gaan verkopen die in Nederland lastig te koop zijn.

Hoe ziet jouw Kidsfashion Kasboek eruit en lijkt het je leuk deze met ons te delen? Stuur dan een mailtje naar sophie@kindermodeblog.nl o.v.v Kidsfashion Kasboek!

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC IMG_1748 IMG_2419 SAMSUNG CSC

Wil jij ook jouw Kidsfashion Kasboek met ons delen? Stuur dan een mailtje naar sophie@kindermodeblog.nl o.v.v Kidsfashion Kasboek!

Benieuwd naar het Kidsfashion Kasboek van Cynthia? Je leest ‘m hier!

shoppen

Tags:

Plaats een reactie