TIP | WAT JE MOET WETEN BIJ HET KOPEN VAN KINDERSCHOENEN


De zoektocht naar de perfecte kinderschoenen dient zich elk seizoen weer aan! Want jeetje, wat is er op dit gebied veel te vinden! De keuze in toffe, hippe en goede kinderschoenen is reuze, Wow! Maar naast dat kinderschoenen er hip en trendy uitzien, is het minstens zo belangrijk dat deze van goede kwaliteit zijn voor de voeten van onze kids! Kindervoeten zijn namelijk volop in ontwikkeling en het is daarom ook belangrijk dat je bij het aanschaffen van kinderschoenen op een aantal punten let! Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet!

Baby – Wanneer je kindje nog niet kan lopen en nog klein is zijn slofjes een echte must. Niet alleen staat het super leuk en style je de outfit van je kleine er helemaal mee af, ook beschermen de slofjes de voetjes tegen de kou. Wanneer je baby de eerste stapjes zal gaan zetten zullen de slofjes ook nu de voetjes beschermen.

  • Koop het liefst slofjes van leer of een ander natuurlijk materiaal als katoen of wol. Natuurlijke materialen zijn ademend en dat is wel zo fijn voor je kleintje
  • Let erop dat de slofjes soepel zijn, je baby moet zich er fijn in kunnen bewegen
  • Let erop dat er geen harde naden of andere decoratie aan de binnenkant en op de slofjes zitten die je baby kunnen bezeren

Schermafbeelding 2016-05-11 om 15.08.59

Slofjes: Donsje Amsterdam

Kinderen – Kids zijn constant in beweging! Rennen, spelen, springen noem het maar op! Een goede kinderschoen is dan ook erg belangrijk. Zeker wanneer je kind nog iets jonger is en nog niet altijd even stabiel op de voeten staat is dit erg belangrijk.

  • Ook hier geldt, koop het liefst schoenen van leer of een ander natuurlijk materiaal. Dit ademt  en vormt zich het beste naar de voet van je kind
  • Let erop dat de zool flexibel maar stevig is. De voet van je kind moet zich goed kunnen afwikkelen en juist daarom is dit erg belangrijk. Verder is een anti-slip zool ook een must!
  • Let op de sluiting. Niks is vervelender dan wanneer je kind nog wat kleiner is hij of zij loopt te stuntelen met die lastige veters 😉 Een rits of klittenband biedt hier de ideale uitkomst!
  • Laat de voeten van je kind om het half jaar even opmeten. Op deze manier weet je zeker dat je de juiste maat schoenen aanschaft! Want let op, het kopen van schoenen die net te groot zijn is niet goed voor de voeten van onze kids!

Gelukkig voldoen veel kinderschoenen tegenwoordig aan deze punten en kan je bij de betere schoenenwinkel altijd terecht voor advies!

Schermafbeelding 2016-05-12 om 17.53.12

Instapper: Fitz Kitz

Schermafbeelding 2016-05-11 om 14.58.04

Sneaker: Bunnies

 

Waar let jij op bij het aanschaffen van schoenen voor je kind?

Tags: , , , ,

Plaats een reactie